Домакини 54/ Пролет вече чука, да се махат преспите от тука

• 90 187
  • 740
  •   1
Отговори
# 540
Мони супер! Сега остава ти по най-бързия начин да оздравееш!
Славка - мача беше в покрайнините на Лийдс и някъде там е летището.
Пилето с тази бутилка бира не съм правила никога - все си мисля, че такова цапотене на фурна ще стане...и миенето на фурната в последствие ще ми вгорчи пилето  Joy Обаче ти си от моята възрастова категория и трябава да си спомняш култовото от миналото "пиле в плик" - него също го правя и много ни харесва - омазваш хартия за печене мноооого хубаво с краве масло, омазваш и пилето с краве масло и подправки - абе отива 1 пакет масло - увиваш добре пилето с хартията, овързваш с канапче /да не пропуска/ и печеш - мммммм. Ако намериш амбалажен/хартиен/ плик става по-лесно опаковането.

# 541
  • Великобритания
Славче - аз правих наскоро пилето с бутилка бира ..гледахме го в "Черешката "
първо - фурната ми се омаза тотално , 1 час чистене ми отиде
второ- не се пръска бутилката споко ,
трето - ММ каза , че това било най вкусното пиле , което е ял ..а на мен не ми хареса честно казано толкова много
сега пак ме врънка да не съм го правила на сол , ами с бутилка - ама тцъъ.. не ми се чисти фурна после пак

# 542
  • Germany
Яла съм набучено на бутилка пиле, но много повече ми харесва просто печено с бира. Става много вкусно! Цяло пиле или само бутчета се намазват със сол и червен пипер, сипва се в тавата бира и се слага да се пече /на 250градуса/. Аз слагам около половината бутилка бира, с останалото количество поливам пилето след като се позапече, докато стане готово.

# 543
Калинче страхотни снимки.Ама много далече тия пушачи бе. newsm78
Мони ,браво за бащата ти,а ти оздравявай бързо . Hug
Славе ще чистиш я ,сега заредена с емоции от синчето,поне оздравя ли ти.
Аз да се похваля вече кастрирахме котките и два дена бяха вътре.Обаче като ги пуснахме и мама Тони изчезна .Първия ден никаква я нямаше.Втория се обади под покрива на съседите,но не се прибира нито идва да яде.Чак днес  дойде ,накара ми се ,оплака се и даде да я галим. hahaha Обаче първия ден не можах да спя от притеснение.Сега са добре ,а малките маци тичат като луди още от  втория ден и се катерят.Тук днес слънце има,обаче студено.Оня ден пък копаха пред  нас да слагат кабели на кабелна тв и разкопаха в основите на къщата.Да ни слагал кабел и кутия ,защото сме последни от улицата.Е да ама ние не го ползваме и няма и да го ползвам,защото имаха преди разправии,лошо качество на услугите и тн.Та и гаража ни затвори ,ама аз нали все не мълча се разправях и не можа да надупчи мазилката.Оправиха и разкъртеното,ама нахални. Crossing Arms Та днес от задачи успях накрая и плетката да подхвана.И понеже се оказа че не съм писала от доста дни не помня дали се похвалих-купихме си и ние мултикукър на филипс обаче.Готвих и съм доволна от него-улеснение си е голямо.И то не за др,ами не вися над котлоните.Така не ме боли толкова кръста.

# 544
  • Бургас
Писе,честита придобивка и лягай да почиваш,че много задачи си отметнала! Heart Eyes

Мони,радвам се за резултатите на татко ти! Hug
Аз още влача същата кашлица като твоята.Започна с вирус,премина в сополи и кашлица,цялото ми гърло е раздрано и само кашлям и плюя! Sick

Отказахте ме от бутилката!В момента тръпна от ужас да не си изцапам новата фурна.Сакън! Joy
Ще го направя с полята биричка в тава.За плик също съм чувала,но май трябва да е от специална хартия. newsm78

Тази вечер съм сингъл само с децата и ще купя пици от пицарията до нас.Малко отмор,както казват македонците! Grinning
В Бургас духа страшен вятър,не се излиза направо!Чао за сега!

# 545
  • Великобритания
Лейди - жива и здрава да си
пилето стана супер хипер мега яко .. направо се пръснахме с ММ от ядене , много много ни хареса
 bouquet bouquet

# 546
Сигурно вече ме забравихте... Пак съм в Бс, изпратих половинката за новото място, а аз ще подготвям документи и т.н. Багажът още го няма, уж тази седмица щял да идва, та сигурно другата седмица ще съм пак в София. Изобщо едно ми е никакво, неяснотата по принцип лекичко ме изнервя.

# 547
  • Fort Worth, TX
Привет.До кога  ще ни държиш в напрежение за новото място> Grinning

# 548
Писе - пушачите сме като прокажени  hahaha
Креми какво се случва с теб?
Смърфи  Hug ти си незабравима! Неяснотата щом само леко те изнервя ти завиждам - мен тя ме побърква...
Славка моята фурна не е нова, че не е и моя - на хазяина е, ама пак не ми се цапа, че аз ще я мия после  hahaha
Мони твоя вариянт на "биренка" правя. Става супер и със свинско.
Мими - тази вечер малкия реши да готви, ама искал нещо италианско, или в краен случай френско  Joy Та го оставих да си търси рецепти за пилешки дробчета /това бях предвидила за вечеря/. Резултата беше супер сочни дробчета!
Скрит текст:
2с.л.стафиди се заливат с 2с.л. балсамов оцет, две глави лук ситно нарязани се запържват до златно/на 4степен/, прибавят се 450гр пилешки дробчета /разрязана пеперудата на 4//котлона се увеличава на 6/, като се позапържат се прибавя чер. пипер, стафидите с оцета и след 1-2 мин 50мл бяло вино. Трябва му 1-2 мин да се "угаси" виното.

# 549
  • в сърцата на децата <3
Добро утро  Hug

Позагубих се, ама много тичане значи... А и съм станала като стара бабичка - обикалям няколко часа и като се прибера имам сили само да се метна за 1-2 часа сън  Laughing
Щерката си беше на домашно отглеждане месец и половина, но успешно махнахме памперса  newsm44 Не е като да не ми поизпили нервите 2 седмици, но стана! Де ще ходи де...

Вчера бях на док за бебока - расте господина с пълна сила - вече е 1800  Shocked Докторката като го премери и директно ми каза "това не можеш да го родиш нормално, ще стане 5 кила до термина. Секцио до края на първата седмица на Май, или ако искаш нормално - в началото на 36-та седмица (т.е. 10-тина дена по-рано)"  Shocked Shocked Shocked Първо се разстроих, прибрах се, наревах се, наспах се, разрових се и установих, че не е чак пък ТОЛКОВА голям, той си върви със седмица - до десетина дена напред още от началото. Тааааа... май-май не ѝ се занимава да ме "чака" точно по празниците  #Cussing out Ще видим другия месец какво ще каже, а и колко ще е порастнало бебето де.. но си мисля да ида за второ мнение. Тъпото е, че ѝ имах доверие, а ако наистина е заради парите... много се излага! И накрая просто няма да родя при нея, не е като да няма частни клиники в Пловдив (а тази е най-скъпата)  Tired

ММ има РД в събота и му подготвям парти-изненада с всичките му приятели. Има юбилей, а не иска изобщо да празнува... ама не е познал  Mr. Green Резервирах места в един хубав ресторант, взех ваучери за основното и сега се чудя дали да направя куверти (да взема за всеки и по една салата и да поръчам и една бутилка алкохол) или да ги оставя всеки да си поръчва каквото иска  newsm78 Миналата година ходихме на един РД, на който всеки си поръчваше каквото иска, и в резултат на това всички се притесняваха да си поръчат... Ние също бяхме на кафета и сокчета.. Та от тази гледна точка не ми се иска да се случи същото. Какво ще кажете - дали ще е удачно с кувертите?

Като ви чета колко се цапа фурната с пилето на бутилка и се сещам за печката в квартирата - ние я купувахме (с пари на хазяина) и много ми хареса една с функция "грил". Е, само веднъж направих грешката да пека пиле на грил  Mr. Green Няма такова клепане и търкане! Иначе си стана точно като купешките (а такива почти не купуваме, защото не им чистят хубаво перушината и МНОГО ме е гнус  Sick ) А вчера точно пилешки бутчета с бира мислех да правя, че бяха пуснали бутчета на промоция в магазина до нас. По принцип са български, много е хубаво пилешкото... Отивам аз засилена и... се оказва, че хем изглеждат ужасно, хем са някакви полски  #Cussing out Преди няколко седмици се набутах така с едни свински пържоли, пак от там на "промоция". Е, пак бяха ужасни. Но късно видях, че са вносни. Много е тъпо това, което правят...

Оф стига съм писала  Mr. Green Гуш за всички  Hug Hug Hug Надявам се да не изчезвам пак  Laughing

# 550
  • при късмета
Добро утро!
Смърфи, вие ще тръгнете докато дойде багажа  ooooh! Успех с документите и да кажеш къде отивате. Дано е хубаво мястото
Ангелче, добре напредва юнака, браво на него
Калинче, много обичам като пак тръгнеш с апарата
Креми, не ви ли наближаваше интервюто?
Писе, ще ти се сърдят котките известно време
Мони, радвам се за татко ти

Подсетихте ме за пиле с бира, днес и без друго няма да имам много време да готвя.
Майка правеше на бутилка, чак такава разлика от полято с бира май не намерих.
Целувки за всички неспоменати и хубав ден  Hug
Скрит текст:
Стиснете по едни палци да се оправя най-накрая с тези документи дето трябва да оправя, че пътека направих до там  ooooh!

# 551
Добро утро и от мен.Ангелче вземам си от кафето.
А тая докторка не я слушай-дали ще е едро бебето или не,ще се роди.Няма защо да те стряска само.А ти  повече почивай,а за месата по магазините-гледам да са пресни и това е ,а то си личи на външен вид.
За РД  да си изкарате страхотно,а като си решила да е с куверти и знаеш броя на хората може да добавиш към всеки питиета,пък всеки после да си допълва.
Ма ко стискам ,дано свършиш днес всичко. Praynig
А за котките-само мама се сърди,но снощи такова галене падна и мъркане.Зае мястото на Мега и това беше,обаче накрая ме съдра.Ми така де на котка доверие не може да имаш. hahaha
Тук днес е облачно,студено-не виждам къде е слънцето дето каза Емо Чолаков  Crossing Arms
Вчера сготвих кисело зеле с джоланче в кукъра и днес ще мързелувам с плетката.Поне успях вчера да си наваксам за предишните дни.
Приятен ден. bouquet

# 552
  • Fort Worth, TX
Добро утро.Наближава.Средата на април е.Не остана.Утре ще запазвам час за медицинските.Много неприятно време в Пловдив.След малко ще ходя да запазя места за рд на Сашо, че в петък става на 6 г.Утре съм на маникюр.В петък пак на работа, а как само ме мързи. Mr. Green Mr. Green

# 553
Добро утро!
Ма ко  fingerscrossed дано днес приклчиш всичко успешно!
Ангелче хич не се връзвай на мерките от видеозона - то детето си знае! След такова изказване чак започвам да се чудя до преди 20г как са си износвали бременоста и как са раждали, като е нямало видеозон. Според мен супер се спекулира с тези прегледи...Според мен след като си познаваш хората - вземи куверти.
Писе заслужаваш си ден за релакс  Heart Eyes
Креми завиждам ти за емоциите  Hug
Днес с малкия сме на театър - малко и култура да вкараме, че само по стадионите.... hahaha
Усмихнат ден ви желая  Heart Eyes

# 554
Добро утро! В Бс духа много студен вятър и направо ми измръзва мозъкът, бррр. Изнамерих една шапка на сестра ми и ще излизам с нея. Не можаха ли тези хора да изчакат с два месеца местенето, щях да съм тук през май, топло и хубаво, а не сега на този студ.  Crossing Arms

Креми - ще кажа като и аз се завлека там и всичко е уредено. Wink Но, за съжаление, няма да сме при вас, а точно на другия край на света. Успехи с интервюто! Peace

Ангелче - добави по една салата и нещо малко за пиене и готово! За раждането не се притеснявай, има време да се реши. Peace

Ма ко - стиснати палци! Praynig

Калинка - дано ви хареса театърът!  Peace

Писе, като каза зеле, толкова ми се ядеше, ядох един път сарми и един път кисело зеле със свинско и ми мина мерака, хаха. Явно човек си променя вкусовите предпчитания с времето.

Сега отивам да си суша главата, че се къпах да съм красива за снимката за визата. Няма да се излагаме пред чужденците, а!  Wink hahaha

Общи условия

Активация на акаунт