НВ-ВМХ и палео, част 99 - за здравословното хранене

• 48 401
  • 736
  •   1
Отговори
# 495
Да, елда, киноа, амарант.

Ето виж на каква хубава статия попаднах съвсем случайно, по-точно без да искам. Simple Smile
http://paleoleap.com/pseudograins-non-gluten-grains/

# 496
  • have faith and be patient ..
Да споделя за мазното кафе - правя го с кокос,  купих си блендер с малки приставки,  подобни на нутри булет,  и там завъртам горещото кафе със супена лъжица кокос... ейййй няма такава вкусотия,  все едно пия някакво капучино,  но без подсладителя,  едно такова лешниково ми става,  а от мазнината няма и следа,  разбива се на гъст каймак,  кафето става с цвят на бяло фрапе...  а преди пиех все едно кафе с олио и се чудих как за бога го пиете този мазгоч  Mr. Green  ааа и да питам 1 супена лъжица в кафето много ли е?  И закуска от 2-3 бъркани яйца +30 гр. Сирене +50 гр свински пушен врат (купешки) + мазното кафе,  много ли е?  Държи ме сита до към 14 ч. Simple Smile

# 497
Не е много нито маслото, нито закуската. Аз нямам блендер, нито миксер за фрапе, и в редките случаи, в които си слагам кокосово масло в кафето, седи точно като олио отгоре. С пасатор ще стане ли?
Не, че гледам с ентусиазъм на идеята рано сутрин да мия пасатор и кана, не съм от най-отдадените домакини  Stop

# 498
  • Велико Търново
Не е много нито маслото, нито закуската. Аз нямам блендер, нито миксер за фрапе, и в редките случаи, в които си слагам кокосово масло в кафето, седи точно като олио отгоре. С пасатор ще стане ли?
Не, че гледам с ентусиазъм на идеята рано сутрин да мия пасатор и кана, не съм от най-отдадените домакини  Stop

Аз вече не мога да си представя кафето без масло Crazy Не ме бърка мия всичко, но аз ставам много рано Simple SmileЩе стане с пасатор/по рано така си разбивах протеина/, но нека е по дълбока купата, която ще ползваш Simple Smile Simple Smile

# 499
  • София
Купете си по едно миксерче за фрапе и с него за секунди се разбива кафето. В Икеа са по 2 лв.

# 500
  • в колонките
 Да кажа и аз свое мнение като поддръжник на д-р Аткинс : който иска да сваля килограми - да забрави за въглехидратите и да набляга на мазнините. Салатите ги яжте като гарнитура в малко количество ( не за наяждане), а млечните  като начало нямат място в менюто,  Peace. Иначе няма да има отслабване. Това е. Намерете и прочетете книгата му първо , постарайте се да спазвате препоръките му и ако няма резултат се отказвайте от режима.

Скрит текст:

И далеч от въглехидрати и млечни в началото,  Peace

# 501
Това за млечните не е задължително. Аз ги толерирам перфектно. Не знам дали това, което пишеш, се отнася за хора, страдащи от заболявания, де. Не ме и разяждат, за разлика от ядките, които първо, че не ме засищат ако ги ям чисти, второ, че ме разяждат по-лошо от всичко.

# 502
  • в колонките
Това за млечните не е задължително.

Който както си прецени, аз цитирах д-р Аткинс на който съм фен,  Peace

# 503
Има ли я книгата на Аткинс в електронен вариант.
На мен ми трябва още малко четене по темата, че годините в които ми е набивано ,не яж мазно като сготвиш мазнината я хвърли
салата ако може без мазнина само с една лъжичка, това пилешки кожи,трътки,крилца само за глезотия понякога
сутрин Емилова ми казва яж плодове, Мермерски яж бобови за да нямаш рак, Михайлов прави детоксикация, Румяна Илиева само едно яйце и без друга мазнина ,че това на жълтъка ти е достатъчно и сега ми трябва време да убедя себе си ,че съм на правилния път. Храня се нвх почти вм , но си чувствам едно съмнение , защо пък имената които споменах са на друго мнение примерно.

# 504
 bouquet
Има ли я книгата на Аткинс в електронен вариант.
На мен ми трябва още малко четене по темата, че годините в които ми е набивано ,не яж мазно като сготвиш мазнината я хвърли
салата ако може без мазнина само с една лъжичка, това пилешки кожи,трътки,крилца само за глезотия понякога
сутрин Емилова ми казва яж плодове, Мермерски яж бобови за да нямаш рак, Михайлов прави детоксикация, Румяна Илиева само едно яйце и без друга мазнина ,че това на жълтъка ти е достатъчно и сега ми трябва време да убедя себе си ,че съм на правилния път. Храня се нвх почти вм , но си чувствам едно съмнение , защо пък имената които споменах са на друго мнение примерно.

# 505
  • София
Мацкииии жива съм и съм тук! Една работа ме е налегнала напоследък, нямам време да ви чета даже. Засега да драсна два реда, колкото да се обадя, пък четенето после, като се поосвободя.

Аз започнах с йода, като повишавам плавно количеството. Стигнах до три капки Луголов р-р сутрин. Ами засега не чувствам никакви неразположения, изобщо чувствам се идеално. Може би, защото зобя селен 200 мкг дневно. Ама наистина няма и следа от реакции на организма към хлор, бром и т. н. Що така? Е, не че ми липсват де Mr. Green Намерението ми е да стигна до пет капки, което се равняваше на около 35 мг йод.

Иначе засега свалям, но много бавно. В последно време от работа не мога да намеря време за зумба, и повечето време прекарвам седяща, което никак не е предпоставка за отслабване. Утехата ми е, че скоро ще завърша проекта, и ще се сдобия със свободно време.

# 506
Нервакова, ама ти сериозно ли цитираш Емилова и Мермерски като капацитети по храненето? Laughing  А за Румяна Илиева е ставало въпрос многократно, че нейните представи за храненето са, че всеки трябва да гладува, включително тя самата. ooooh! Детоксите на Михайлов пък са просто прах в очите. Rolling Eyes Това, че на тези хора им се дава трибуна непрекъснато, изобщо не означава, че знаят какво говорят (дори да са абсолютно убедени и убедителни).

Четирилинке, радвам се за теб. Simple Smile Какъв процент ти е разтворът? 35 мг от 5 капки ми се струва малко множко - бях чела, че 1 капка от 5-процентов разтвор има 6,25 мг йод, но пък може да има и 7-процентов или друг процент, разбира се.

Аткинс наистина е основоположникът на този начин на хранене. Или всъщност не чак основоположникът, но той е първият, който разработва такава система и става печално известен с нея - печално заради скептицизма в медицинските среди, напук на големия брой продадени книги и успешно отслабнали с неговата методика хора. Rolling Eyes Неговата идея е за много стриктно нисковъглехидратно хранене отначало, мисля, че беше за първите 2 седмици, а после плавно се въвеждат отново въглехидратите до индивидуалния праг на всеки - един ще може да увеличи повече, друг по-малко. Идеята е да се намери "златната среда" за всеки в рамките на нисковъглехидратното и високомазнинно хранене. Но Аткинс е един от многото автори, до чиито книги и блогове имаме достъп днес. Вярно е, че с неговата методика отслабването при повечето стартира бързо и мощно, но не всеки човек предпочита този подход - някои предпочитат постепенно ограничаване на въглехидратите. А млечните не пречат на всички, дори в началото. С други думи, най-добре е всеки да експериментира, за да види какво е най-подходящо за него.

(Между другото, хората масово не знаят истината за смъртта на Аткинс. Преди 2-3 години, като стана въпрос за храненето ми, защото зъболекарката ми беше много впечатлена колко съм отслабнала, тя каза: "А, оставете го Аткинс, нали видяхме докъде го доведоха неговите пържоли." ooooh! А Аткинс не умира от инфаркт, както хората смятат, и това може да се провери много лесно. Причината за смъртта му е, че пада на леда и си удря главата. Получава епидурален хематом, оперират го, за да отстранят тромб в мозъка му (от падането, а не от пържолите Rolling Eyes), но той изпада в кома и умира. И също се твърди, че в момента на смъртта бил с наднормено тегло, което отново не е вярно - в болницата го приемат с нормално тегло, но заради лекарствата явно задържа доста вода за кратко време и затова умира с наднормено тегло. Rolling Eyes)

Последна редакция: сб, 30 яну 2016, 07:59 от Cioccolata

# 507
Шоки, дали я ума в ел. вариант книгата на Аткинс, би ми било интересно да я прочета.

# 508
Не знам дали я има, не съм я търсила. Embarassed

Потърсих и поне в Читанка я няма, а също и в една група във ФБ за електронни книги. Има още един сайт, където евентуално може да я има, но той не работи в момента.

Последна редакция: сб, 30 яну 2016, 08:08 от Cioccolata

# 509
  • София
Вчера вечерта в кръчмата нережимно бе само виното - останалото бе овчарска салата, вратна пържола и 2 кюфтета.

Днес ще е голямо изпитание - отивам на пореден готварски курс - този път темата е "хляб с квас и мая + баници". Обикновено накрая консумираме това, което сме сготвили. Решена съм да устоя, пък да видим.

Започвам деня с бекон с пържени яйца, за да ме държат сита дълго време и да намаля шанса да се натъпча с хляб.

Общи условия

Активация на акаунт