НВ-ВМХ и палео, част 99 - за здравословното хранене

• 48 347
  • 736
  •   1
Отговори
# 615
Змия, благодаря ти!  bouquet

# 616
  • SA
Аз като един почитател на Аткинс да кажа, че много харесвам неговия подход.
Макар и първите няколко седмици в неговата диета да са доста ограничителни за всички, впоследствие той дава съвети как да се установи индивидуалното ниво на въглехидрати, при което е възможно отслабване или поддържане на теглото.
Няма указания в книгите му за прекалено стриктна рестрикция на въглехидрати, освен при много мальк процент от хората, при които това се налага.
Deziderata, интересни са тези статии. Високите нива на кортизол със сигурност нарушават обмяната, независмо от това кое ги предизвиква.
Нервакова, за съжаление това са странични ефекти на лечението ти, които трудно се избягват. Имай предвид, че много от задържаното е вода. С ВМ-НВХ ще минимализираш пораженията, а като спреш лечението бързо ще си възстановиш теглото.

# 617
Събирам идеи с какво масло да си разбия домашна майонеза? Със зехтин не става, защото след разбиването дъха от зехтина става един натрапчив и не ми допада.Купешка не искам и да поглеждам...
Джемма, поздравления за успехите  bouquet
Аз пък сега съм на тема възстановяване след тренировка.Както се казва всяко нещо трябва освен с мерак да се прави и с акъл  Mr. GreenТъй като обмислям варианти за още по- сериозни тренировки а искам да правя нещата както трябва.С храненето нещата вече влизат в релси и не съм и предполагала, че мога да карам без тесто и сладко и да ми е толкова спокойно на душата.Позволявам си по малко въглехидрат като ориз или картофи, но то е 1 път седмично.С хашимото съм и прекаленото орязване на въглехидратите не ми влияе добре на съня.

# 618
Ева, пробвала ли си да правиш майонеза със зехтин Помас, той няма дъх и миризма.
И аз имах среща с кортикостероиди миналата година, само режима ме спаси да не стана двойна.

# 619
Тъй като вече болките ми спряха , температурата също
от кортикото явно имам и пауър , може ли да си възобновя тренировките ?

# 620
Събирам идеи с какво масло да си разбия домашна майонеза? Със зехтин не става, защото след разбиването дъха от зехтина става един натрапчив и не ми допада.Купешка не искам и да поглеждам...

На мен напоследък фаворит ми е обезмирисеното кокосово масло. Не оставам без бурканче разбита майонеза последните седмици  Peace

# 621
В блендер дали ще стане майонеза и ако да как да я направя? Нямам пасатор под ръка, а ми се хапва зеле с майонеза салата, малката и тя много обича, а купешката е боклук.

Аз се храня режимно, с малки изключения, чакам цикъл и ми е тежкън, но държа фронта. Тренирам всеки ден.
Задала съм си веднага цел М 60, П 25, В 15 процента. Като В са ми от зеленчук, плод веднъж седмично.
Ако съм на голям зор имам 70 процента черен шоколад, още е цял, ама утре може да си чупна малко.
Вече трети ден си викам утре, това е добре:)
Вчера ядох много мазнини сланина и бекон, но днес не съм си изпълнила 60-те процента, нямам апетит.
За деня - З кафе с масло и кокосова сметана, след час млад кокос. Обяд две варени яйца и 200 грама пълномаслен Творог. Не бях гладна 5 часа по късно! Вечеря супа Том Ям с кокосова сметана, салата зелено манго със 50 грама свински врат на грил в нея и около 150-200 грама скумрия печена. Малко е и като калории и като мазнини, но не можах да ям повече. Сега да ударя ли една лъжица масло преди лягане?
За сметка на това вчера бях надвишила всички зададени норми( 1700 кал. и 60% М)

За Кефира какво мислите може ли и по кое време, преди лягане, сутрин?

# 622
  • In transit
Момичета качих всички филмчета от fat summit: https://drive.google.com/open?id=0B6LXu-gujPetTkgzS1ZOcExTRFk Peace

# 623

Може.
Аз знам, че оптималното е 1 ч.ч.
Много го пият преди лягане.

# 624
Ооо, аз също имам един ананас, ще го хапна така, мерси Шоки  Hug
Мики, много ти благодаря за видеата Hug
И поне по темата да отчета менюто и да кажете добре ли е:
Закуска: омлет от 2 яйца с бейби спанак + козе сирене с малко чери домати
Обяд: скумрия с малко спанак, беюкселко зеле и карфиол (задушени в масло)
Вечеря:салата със спанак, цвекло и моркови, и малко сусам, сьомга и печена тиква с маскарпоне  Peace
Спаначено ми е днес bouquet

# 625
  • София
Аз мисля, че е добре, но не знаем количествата на обяда и вечерята.

При нас пица с блат от кайма и салата от домати, чушки и суров карфиол, обожавам го.

# 626
  • Балчик
В блендер дали ще стане майонеза и ако да как да я направя? Нямам пасатор под ръка, а ми се хапва зеле с майонеза салата, малката и тя много обича, а купешката е боклук.

Днес правих, стана, но много пръскаше, понеже първо разбих яйцата, а след това от дупчицата отгоре наливах зехтин. Дупчица, дупчица, ама пръскаше през нея. Достраша ме да налея веднага мазнината, както правя с пасатора, за да не остане много рядка. Но ще пробвам и така следващия път с едно яйце.
Писахте вие, но аз Тома неверни, да пробвам. Наистина не е много хубаво със зехтин. Как правите с кокосово масло, разтопявате ли го?

# 627
олио от гроздови семки, но не съм правила майонеза

# 628
Джемма,разтопява се, да.
Иначе за подходяща мазнина повечето се изредиха: кокос, помас, от гроздови семки, от авокадо.
Дали ще стане с разтопена мас на принципа с кокосовото? Сега се сещам за този вариант.

# 629
  • here, there, everywhere

Може.
Аз знам, че оптималното е 1 ч.ч.
Много го пият преди лягане.
Потвърждавам, че за начало е добре да се пие вечер. Причината е, че първите няколко дни ще имаш газове и леко разстройство. Та сутринта ще отидеш до тоалетната и си готова за деня. След няколко дни отминава и всичко се нормализира. Извинявам се, ако съм навлезнала в подробности, но е добре хората да не се стреснат след първоначалната употреба. Аз лично си правя кефира сама от зрънца.
В този ред на мисли искам да попитам някой прави ли си комбуча? Имам гъбата, но много сладък ми се вижда крайният продукт. Дали пък да не чакам повече от 2 седмици преди да консумирам напитката?

Общи условия

Активация на акаунт