НВ-ВМХ и палео, част 99 - за здравословното хранене

• 48 299
  • 736
  •   1
Отговори
# 705
Да споделя един абсурд в здравната ни система.
Скрит текст:
Скоро питах за Тиоктацид в темата. Лекарството беше на цена 32 лв, и болни можеха да го закупят с намаление от здравна каса за около 20 лв. След като касата спира да плаща за тези добавки, които били с неясни ползи, или нещо такова... а и били хранителни добавки, не лекарства, днес се ококорих пред аптекарката, която ми каза, че откакто касата е спряла да плаща тези 12 лв, Тиоктацид и Тиогамма са на цена съответно 20.50 лв за първото и 21.00 лв за второто. Пациентите продължават да си ги купуват.
Ако някой се интересува, става въпрос за верига аптеки Манолова.
Какво е плащала касата не ми стана ясно...  ooooh!

# 706
Мери, преди време имаше репортаж за подобен случай, явно не е бил единственият.

# 707
  • Sofia

за тези, които обичат шунки, добър вариант е купуването на шунковар за направата на домашен продукт.
Много вкусна печена шунка купувам от магазин "Роден вкус" на ул."Нишава".
С кожичката и сланинката от прасенцето е  Animal Pig цената е около 19лв./кг.

# 708
  • SA
Ерин, твоят колега е възможно да има метаболитен синдром при тези резултати, макар и да не е с наднормено тегло.
Според мен, за да се изяснят по-добре нещата, е хубаво да си изследва поне кр.захар и инсулин на гладно, а също и пикочна киселина ( често е завишена при хипертония, свързана с метаболитен синдром). Колко е годишен колегата ти, как се храни, пие ли алкохол?
Кортизонът също му е завишен, причините за това би следвало да се уточнят от лекар.
Мери, то само ако това беше абсурда...  ooooh!
Да ви питам за тези шунковари - има ли ги по магазините, или главно в нета се поръчват?

# 709
  • София
Кам Hug на 30 е, уж не пие, или поне откакто има проблеми с кръвното. Ще ходи да се види с ендокринолог да види и за повторни изследвания и други неща Hug

# 710
  • София
Да ви питам за тези шунковари - има ли ги по магазините, или главно в нета се поръчват?

Моя го купих от немския Амазон, не знам дали ги има по магазините. Има и различни модели.

# 711
Тъкмо сте на тема кръвно налягане, да се включа и аз.
Сутрин кръвното ми е в граници, вечер след работа като се прибера и следват готвене, пране и тн. Като измеря кръвното ми е 145-90 и лягам поне за 20 минути и след това кръвното ми е пак нормално. Случвало ли се е на някой? Последно края на юли съм си пускала кръвни изследвания и всичко беше в норма. ЛЛ каза, че не е необходимо от лекарства.

# 712
Мики, много благодаря за клипчетата от съмита! bouquet Ще наваксам пропуснатото уикенда.

Научих и нещо ново за кефира. Аз си го пия сутрин без проблеми, но моят е купешки и за съжаление непълномаслен. В България с удоволствие си взимам пълномаслен кефир на Хармоника. Heart Eyes

Докато сме на тема кръвно, някой с преки наблЮдения от добър кардиолог в София (може и на лични, за да не спамим)?

# 713
Да отчета - 0.600 кг. за изминалата седмица.Доволна съм  Mr. Green
Ще пробвам да направя майонезата с пача мас и ще видя след престой в хладилника как е на консистенция.
Мери здравната ни система е пълна с абсурди за съжаление потърпевши са точно болните  Twisted Evil
Ще видим след 2 месеца като пусна хормони за щитовидната как ми се е отразил режима.А като постигна и нормално тегло ще пусна  и кръвни изследвания.Сега отивам да прегледам клипчетата.Благодаря на Мики за тях.

# 714
  • София
Фръц, мерси за дневника в Спайдърспорт. Беше ми много интересно да прочета. Жалко, че няма повече инфо как е протекло по-нататък въвеждането на храните.

Свети, много е интересна тази история. Аз мисля, че съм гледала филмче с тази жена.

А на теста имам поне 9 бр. ДА

Искам да ви питам за това кокосово масло http://www.balevbiomarket.com/bio-studeno-presovana-kokosova-maznina-950-ml.html, дали е ОК. Някой пробвал ли го е? Не искам да е обезмирисено.

# 715
Вери, ами то аз2седмици държах с гъбата и тогава пресипах в бутилка. За първи път правя и нямам опит, но се изненадах, че питието не се газира и беше доста сладко. Явно гъбата не е изяла цялата захар. Та всеки съвет е добре дошъл. По-нататъка ще се отракам, но още съм новак а и не ми се пие захар.
Възможно е да не е изяла захарта.
Затова те попитах колко чай и колко захар ползваш?
Съдът на стайна Т ли е? Нормално топло ли е?

# 716
Здравейте мойта диагноза се доуточни
подостър тиреоидит , хубавото е че ще пия само месец и половина кортикостероиди.
Значи за морето ще съм първа кипра фиданка Simple Smile

# 717
  • София
някой беше писал по-подробно за АИП в темата за розацея. не се консумират следните групи храни:
- зърнени
- бобови
- семена
- ядки
- млечни, вкл. краве масло
- алкохол
- кафе - много ограничено
- плодове - много ограничено, може и без тях
- домати, картофи, патладжан, пипер, вкл. и подправката

спазва се минимум 1 месец, желателно до осезаемо подобряване на състоянието.
след това постепенно, по една се въвеждат храните.

например:
1 ден - въвеждане на домат
2 ден - отново стриктно АИП
3 ден - ако няма проблем с доматите, продължават да се ядат. въвежда се например яйце
4 ден - АИП + домат, ден за почивка от яйцето
5 ден - АИП + домат + яйце + нова храна и т.н.

захранването е изключително бавно, защото следим за всяка нова храна как ни се отразява.

# 718
  • София
Doli, можеш ли да ме ориентираш къде на Нишава се намира този магазин?

# 719
  • София
Ох, ама какви ги плямпа Субашка - плодове и яйца на закуска, банани следобед, картофи колкото юмрук и мазнини, колкото палец  ooooh!

Нищо чудно, че изглежда така

http://www.btv.bg/video/shows/predi-obed/videos/kak-da-ne-broim- … o-otslabvame.html

Общи условия

Активация на акаунт