Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 25 ян. 2016, 10:41 ч.

Емиграция в Турция

  • 11 064
  • 19
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 572
Първото нещо за което се сещам е нечовешкото работно време в Турция. Когато има работа се работи до късно, без да се оплакваш. Няма деца, няма събота и неделя.... В Истанбул тенденцията е хората да се местят в по-малки градове. Ако имате деца не знам какво ще правите с тях. Турските държавни училища не са добри, частните са скъпи. За нормален живот 7-10 000 лири месечно вероятно са минимума, ако имате дете. Аз също обичам Истанбул, но живота е наистина много труден, като се сетя за трафика дори не ми се ходи там.  За Босфора забрави ... Ако са ти предложили добра заплата и работа можеш да се замислиш, в противен случай риска е голям. Освен това ще ти трябва работна виза, иначе на черно ще трябва да работиш, което не е добра идея. Това за ранното пенсиониране не важи за хората, които започват робота след приемането на закона от преди няколко години. Пенсиите стават, ако ще ги харчиш в България. Както са ти казали има много добре образовани турци, които освен това имат перфектен турски.  Турският език е един, просто има много диалекти и необразовани хора дошли от различни части на страната, което е съвсем нормално за страна като Турция.
Положението с бежанците мен ме тревожи, колкото повече бедни и необразовани хора, повече престъпност и проблеми. Дори войната да свърши един ден, голяма част ще останат в страната.Аз съм писимистично настроена за близкото бъдеще по ред причини. Атентатите са си лотария, не знаеш кога и къде ще се окажеш на грешното място, във всяка едно точка на света.

# 16
  • Мнения: 1
Има ли още някой,който да ми даде повече информация за местене в Турция за получаване на виза,отношенията на Турците към Българите.

# 17
  • Мнения: 8 492
От български турци ври там, впечатленията ми са от Истанбул. След този преврат и диктатор на власт още ли искаш да емигрираш в Турция ?

# 18
  • Мнения: 11 539
Влез във Фейсбук. Има група на българите в Турция. Питай там.

# 19
  • Мнения: 213
MarielaM. , аз живея в Турция-Истанбул и съм щастливо омъжена за кюрд. Младо семейство сме (сватбата ни беше преди по-малко от месец), но живеем от около година заедно. Аз нямам виза. Включвам се в темата, за да кажа, че визата не единствения начин за пребиваване.
Попринцип в рамките на 6 месеца имаш право на престой 3, когато края на тези 90 дни наближава, можеш да си пуснеш документи (тип молба за пребиваване в рамките на 1-2 години или в рамките на срока на задграничния ти паспорт (отварям втора скоба - трябва да ти остават 3 месеца срок на валидност на паспорта СЛЕД изтичане на пребиваването)) подготвят се няколко вида документи, ако се интересуваш ще ти напиша списъка, и с тях кандидатстваш за това разрешение за пребиваване.  След това остава да се чака решение на комисия Simple Smile в общи линии е това.
Пиша го като опция, а всеки си преценява виза или такъв вид разрешение, като разбира се зависи и от целта на пребиваването.
Поздрави! Ако имате някакви въпроси относно стандарта на живот или каквото и да е съм насреща! ❤

Общи условия

Активация на акаунт