Сладкарничка за книги - тема 60

• 32 502
  • 731
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Деееев Hug
Изядох ги вчера.Без маслини ще бъде.
Виж копър имам  bouquet

# 376
  • София
Джо, ти явно си чела и си се интересувала повече от мен. Как смяташ, дали става дума за убийство или за самоубийство?

# 377
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Не, Вени, не съм чела почти нищо Confused. Вчера гледах балета на Макмилън (великолепна постановка на Кралския балет, с Едуард Уотсън като Рудолф Heart Eyes) и ми стана много любопитно да науча малко повече както за аферата, така и за отношенията на ерцхерцога с майка му. Досега каквото съм чела за Сиси, е колко е обичала единствения си син и колко съсипана е била от смъртта му. В балета е представена като студена и отхвърляща, та исках да видя доколко е застъпена тезата сред изследователите (на мен също ми е било чудно винаги как толкова ще го обича, а няма да отиде на погребението му).
Конкретно относно случилото се в Майерлинг- Рудолф е бил луд по всички фронтове, плюс сифилистик с вече проявяващи се неврологични симптоми. Смятам, че случилото се там е включвало само него и любовницата, без намеса на трети лица. Дали тя го е застреляла при самозащите и след това се е самоубила, или той я е гръмнал и след това себе си- няма никога да разберем.

# 378
  • София
Джо, и в книгата, за която споменах, образът на Сиси ми се видя доста по-различен от това, което съм гледала в прословутия филм. Ама и тя е имала един живот... Лустро на принцеса, а под него само драми. Все пак, ако ти попадне книгата, прочети я  Peace.
Хм, аз се разрових отгоре-отгоре из нета и видях филм за Рудолф с Омар Шариф, Катрин Деньов и Ава Гарднър.

.......Дали тя го е застреляла при самозащите и след това се е самоубила, или той я е гръмнал и след това себе си- няма никога да разберем.
Ааа, не така, очаквах точен отговор - виновник, следи от барут по ръцете, дъра-бъра  Crossing Arms. Все пак, както каза бате Бойко, всички гледаме "От местопрестъплението"  hahaha Hug!

# 379
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Хмм, може пък старият филм да е по-добър от модерния, с тези имена Thinking. Нищо, че в модерния актьорът, играещ Рудолф, му е някакъв прапраплеменник (много красив, много Crazy).

Балетът е уникален- предава точно това усещане за абсолютна лудост, което явно е било съпътстващо последните години на ерцхерцога. Бордеите, аферите, скандалите, жените, майката, злия министър- честно казано, по-добре от филма, който пробвах след това. Плюс наистина изумителна хореография, изпълнена от балетист, който може да направи практически всичко с тялото си Heart Eyes

(като за любителки на следите от барут- в балета той я уби и след това се самоуби Simple Smile)))

# 380
Пете Hug
Успех на младежа! Горкият, другите деца ваканция, а той над учебниците заляга. Дано е за добро Praynig Hug

Ааа Миж и аз уж съм във Вайбър, ама не се сещам за какво е това кимване Thinking
Петето и аз много я харесвам, като порасна искам да стана като нея Blush Flutter Hug

Бъбли малкият дявол е бил ooooh! Да се пази повече. И дано по-често имате такива моменти, но не по такива поводи Naughty Hug

Кой на вилата, кой в парка, а аз на балкона на слънчице. Така хубаво напича, че докато не залезе няма да се прибираме вътре, децата и те щукнаха от радост Party

# 381
А нищо особено не е това с намигването  Laughing
Просто споделих на вайбърките, че по навик от тук и от там тази сутрин на ММ без да се усетя му пратих ДУ на вайбъра  , после трябваше да се обяснявам какво значи и че не е това, за което евентуално би  си помислил Joy

# 382
  • София
Леле, как само ме засрамявате, ако знаете!  Embarassed Embarassed Embarassed

Хахахаха, Миж,  Joy hahaha Joy 

Благодаря много на всички за стиснатите палци за детето.  Hug Hug Hug

# 383
  • София
Хах, Миж, добре че не си го поздравила с някое от дългите съкращения ДСРРВМУ (примерно), щото още да даваш обяснения  Joy!

# 384
Ааа Миж сега загрях Laughing

Момичета, я ми кажете, книгите на Сара Уотърс заслужават ли си? Отдавна съм отбелязала Малкият непознат и се чудя дали да не си я поръчам. Наш'те ще идват в събота и съм подготвила списъка Mr. Green

# 385
  • София
Кости, точно тази имам и съм чела. Като гледам, или много се харесва, или обратното. Само аз съм в средно положение  Mr. Green. Бавна е една такава, по-скоро съзерцателна, насочена към емоциите на героите. Не че няма действие, има, но очакваш да се случи нещо по-конкретно, пък то не се. Оф, тъпо го обясних, но иначе трябва да разкажа книгата.
В резюме - избери си нещо друго, тази точно ще ти я пратя някога във времето, че сега не е у мен  Mr. Green. Дай списъка да го разгледаме!

# 386
Аз съм сред не-дочелите "Малкият непознат". Все чаках, чаках нещо да се случи, а то все не и не...
Една такава мудна книга... Абе не беше "моята". Дай ми на мен действие, за емоции и вътрешни светове не ми се чете  Laughing
А, и Вени го е написала същото.

# 387
  • София
Kosty, освен написаното от Вени, да кажа, че и малко депресантска е "Малкият непознат", изисква специфично настроение. Аз я оцених високо, но не бих я препоръчала с лекота. Наистина по-добре избери нещо друго.  Hug

# 388
  • на североизток от Рая
 Здравейте!

Бъб, бързо да се оправи момчето ти! Със страх те прочетох. Брат ми пострада при работа с машина, изживях го тежко, но той е над нещата, винаги влага хумор във всичко, това го крепи, но вътрешно сигурно плаче. Твоето момче има твоята подкрепа.  Heart Eyes И късмет на изпита.  Peace

Пете, имахте и моите стиснати палци. Късно го казвам, но съм го мислила момчето ти.  Hug А и ти си била на изпит с него, нали? Предстои ни и на нас това изживяване отново, знам как не се спи, но и знам колко голямо е удовлетворението от успеха. Късмет!  Peace

Кости, аз харесах много "Малкият непознат". Четох я алчно, ако може така да се каже. И я четох заради силна препоръка от Бъбълчето. Книгата е монотонна, мрачна, главен герой е къщата, но си има своето очарование в цялата черна окраска. След това прочетох "Нощна стража" от авторката, но тя не ме докосна така.

Хубава вечер, момичета!

# 389
Добре де, отказахте ме Laughing

Иначе съм се спряла на тези:

Чудех се за Малкият приятел на Дона, но реших първо да се запозная с нея и после да реша дали ще си купя нейна книга.
Иначе и аз съм на вълна забързано действие, загадки и детективи Mr. Green В момента чета Къщата на духовете на Алиенде, от една страна ми харесва, от друга ми е супер досадна и бавно чета. Май ще трябва да премина на трилъри, докато ми втръснат и не ми се дочете друго.

Общи условия

Активация на акаунт