Сладкарничка за книги - тема 60

• 32 012
  • 731
  •   1
Отговори
# 585
  • Belgium
Ули, аз съм само до 4-ти епизод. Права си за главния - адското дърво е. Гледам в нета, че 11 епизод ще има премиера в края на този месец.

Мариет, пожелавам ти много пътувания и на теб, след успешния ремонт у вас  Grinning

Венка, не се бъзикам за влаковете. Аз се имам за оправен човек, но тука ми скриха шапката. Защото освен смяната на пероните в последния възможен миг, на билета ти не пише крайната дестинация на твоя влак, а само гарата, до която пътуваш. И ти реално се пулиш в таблата, за да се ориентираш кой влак по дяволите трябва да хванеш. Мъка  Crossing Arms

Миж, ще го пусна разделителчето и тук, ама утре, че вече е тъмно и сега ще стане кофти снимка  Hug
А той Брюксел не е никак хубав град. Аз не го харесвам особено и 3 дни са си напълно достатъчни за разглеждането му.
Я кажи за Sea Food експото? Знам че е някакво огромно нещо.

# 586
Вени, спокойно, да живее техниката  Simple Smile
А те големите гари навсякъде да си объркващи и колкото по-голяма толкова по-трудно.
Аз във Франкфурт само на летището гарата съм ползвала, ама и там е едно... чак Hauptbahnhof-а в Берлин, дето си е цял град на 100 нива е по-лесен.

Лу, ще разказваш за Щиглеца.

# 587
Я кажи за Sea Food експото? Знам че е някакво огромно нещо.

Огромно е, да! Имаше всичко, което можеш да си представиш. Но цялото пътуване тогава си го спомням адски изморително! Хотелът /единстевният с нормални цени, а не от 1000 Евро нагоре, както е по време на изложенията/ беше в някакво село извън Брюксел на майната си  ooooh!
Отделно, че белгийците ми се сториха доста недружелюбни и ...как да кажа... ограничени  Rolling Eyes Като прибавим и факта, че почти никой не говори на англлийски, и става катастрофа  ooooh!
Но това са ми впечатления от само едно посещение, може и да не са правилни  Hug

# 588
  • Берковица
Добър вечер! Hug Hug
Гиговче , да са ти  здрави и щастливи рожденниците !
Да ви се оплача от една неуспешна покупка. За Коледа си купихме ето тази скара,
Скрит текст:
[/shadow]много и се радвах, а то се оказа едно недоразумение. Вчера едни пърленки не искаше да опече, камо ли нещо друго. Не знам къде е проблема загрява, а не пече.
Жалко, че ваканцията свърши, изобщо не ми се тръгва на училище. Sad
Отивам да гладя дрехи на мъжете за училище и работа.

# 589
  • на североизток от Рая
 Ох, Лу, два пъти прочетох разказа ти. Така упоително пишеш, искам още!  Praynig Много яко място е Атомиума. Атрактивно някакси, искам да се кача на върха и аз. И вярвам, че няма да се изгубя, защото съм същата като Вени.  Joy Обаче ако се въртя в кръг с превозно средство  и гледам през прозореца, със сигурност познавам, че оттук вече съм минала.  Joy Ако не беше шофьорският курс, вярвайте, можех в нашия не много голям град да се изгубя. Хвала на телефоните и такситата, това е спасението.

Днес дъщеря ми ме почерпи с един Линд с карамел и сол и комбинацията  е убийствена. Опаковката една семпла, много готин шоколад. Такъв ми беше пратила любимата ми Гигова, но той беше с Тирамису. Пазя обвивката, като сувенир ми е.  Heart Eyes Представям си изкушенията колко са много на едно шоколадово изложение.  Crazy

Лу, дано напишеш впечатления  и за Щиглеца. Не вярвам да не го направиш.  Simple Smile

Мислех утре да правя гювечета за вечеря, но май ми се прияде мусака. Правя я като Незито, но когато нямам достатъчно мляко, слагам и вода. А едната от рецептите ми е с домати, и така става хубава мусаката. Разковничето май е в кашкавала, той придава у-ни-ка-лен вкус на ястията.

Миж, забравих снощи да те питам - искаш ли да разгъщаш на хартия "Амазонката на Варое"?  Wink Hug

Лека нощ, спокойно да започне новата седмица за всички ни!

# 590
  • На планетата Земя
Здравейте!

Гиг, живи и здрави да са всички празнуващи!

Мариш, прегръщам те! Крачка по крачка ще се справиш с всички препятствия. Винаги можеш да разчиташ на помощ или само прегръдка, когато имаш нужда.

Майче, намирай време за почивка, ако може. Ако трябва нещо да остане ненаправено, докато не минат изпитите. Защо не взимаш ученически отпуск, не те пускат ли?

Спокойна неделна вечер на всички!

Последна редакция: нд, 07 фев 2016, 21:27 от Mileto

# 591

Нели, благодаря ти за предложението  Hug
Ще я поискам от МБ , има я  Simple Smile

Последна редакция: нд, 07 фев 2016, 21:31 от Happy Mijjj ツ

# 592
  • Belgium
Миж, за белгийците си права - скучен народ и ограничен. Обаче английски тук се говори доста, не мога да се оплача.  Laughing

То и няма как иначе да е, градът е пълен с чужденци покрай структурите на Европейския съюз.

Нелче, и аз много обичам шоколад със солена нотка, този соленият Линд е разкош. Обаче тук е толкоз залято с шоколад, че чак ми писна. Не ги знам местните защо купуват такива несметни количества - от експото се излизаше с много сериозни торби, натъпкани до горе. А шоколадът е хубав и плътен, сигурно го ядат с месеци  Rolling Eyes

За Щиглецът ще разправям само да ида. То в Хага ми казаха, че нямало кой знае какво да се види, но и само него да видя ще ми е достатъчно  Heart Eyes Подозирам че като преживяване ще ми се доближи до всеобхватната еуфория от концерти на любими групи. Обикновено тоя вид адреналин ме държи по цяла седмица  Laughing

Преставам да ви досаждам и отивам да си чета книжката. Хубава и уютна вечер на всички  Heart Eyes Hug

# 593
И аз със последен пост в Сладкарничката

Гани, много съм изненадана, че не си доволна от тази скара  Rolling Eyes
Преди време като гледахме за скари страшно я бях харесала точно тази и исках да я купим. Впоследствие обаче взехме на Таурус /модела Ения/, пак 2000 W, но с керамично покритие. Ами пече си перфектно. Но имаше една особеност, че като достигне макс. темп. предпазният термостат изключваше и после пак трябваше да се нагрява и ставаха бавно нещата. Баща ми го елиминира по някакъв начин този термостат и сега си пече като змей.
Да не би и при вас това да е причината? Изключва ли често?

Хубава вечер  bouquet

# 594
Здрасти  wavey
Еви, благодаря за рецептата за Табулето, сега като писа, се сетих че знам за кво иде реч.
В този Атомиум ми останаха очите и ума, ще го сънувам Crazy
Лу, не го доизгледах Спота, нещо ме издразни, но го имам свален и като хич няма какво да правя ще гледам някоя друга серия, щом казваш че има потенциал, ама не вярвам. Главният много ми харесваше в Strike back, обаче тук нещо не мога да го дишам.
Много хубаво си изкарваш тии, радвам ти се Heart Eyes Hug И благородно ти завиждам за предстоящото преживяване с картината Crazy, да разкажеш Wink

Не ми се смейте, влюбих се в една кола и като порасна ще си я купя-Инфинити Q30 Crazy Heart Eyes

Вени и аз съм в твоята групичка, толкова съм дезориентирана, че чак не е за вярване и многото инфо под натиск ме обърква, ако спра и на спокойствие обмисля нещата може и да ми се получи, но пък вече съм отлично дресирана и работя перфектно под стрес Grinning Wink

Аз спечелих едно барбекю скара Филипс навремето, много е готино, незалепващо, обаче го пенсионирах на вилата, като изключи тоя термостат и майката на производителя веднага ми влиза в устата, ужасно изнервящо е...особено ако печеш примерно свински пържоли, прецуфрят се и си стоят докато аджеба тва реши пак да се включи. Защо са го направили така, идея нямам, при условие че има бутон за усилване и намаляне на градусите, ако искаш по слабо и така...Сега си купихме най-обикновена с реотанчета. Миж, баща ти е проявил завидна изобретателност като е премахнал тая нелепост релето Peace

Нелче, пак ще ти пратя шоколадче, слъчнице Heart Eyes Hug

Още нещо щях да казвам, ама Rolling Eyes
А да, Миж викаш две перални сутрин, тъй ли, отивам да правя Табуле по нощите, ама чак сутрин ли действа hahaha

Айде приятна Табулева вечер ви желая Grinning Hug

# 595
  • ГОре на черешата...
А мусаката има ли табулево действие Thinking

# 596
  • Берковица
Миж, често се изключва. Мъжа главно се занимава с нея, но нищо не се пече на нея. Направо ме е яд, 240 лева ей така захвърлени. Не знам как може да се махне това роле. Майка има една българска за 30лева и шарки прави, и пече добре и бързо. Да не си вземем такава,  ами ще вземаме Филипс, уж че тази има и плоча и не залепвала.

# 597
Гани, не знам какво да те посъветвам освен да намерите някой, който разбира, да я отвори и да й махне това реле... Но пък така ще изгубите гаранцията, защото ще има извънсервизна интервенция, та не знам кое е по-добре...
И аз не знам защо им слагат тези релета ли са, термостати ли са.

# 598
  • Пловдив
Добър вечер и от мен. Беше ми интересен разказа на Лу.
Аз днес изкарах добре и пу-пу да ми е.
Лека и спокойна нощ.

# 599
Вени препоръчвам ти посещение на Ренесансов фестивам. Тук трае по един месец и има рицарски турнири, ренесансови постановки и възстановка на ренесансов град с всите им магазинчета, дюкянчета...и рокли с кренолин продават и мечове, абе купона да е пълен.
Лу интересен разказ. Тук Наса му съперничи, а основната сграда на фирмата в която работя е с формата на карбоновоя атом...изглежда футуристично.
Табуле правя редовно. Слагам ситно нарязан червен лук, ситно нарязан домат, арабски булгур (не се вари, слагаш студена вода и след 5 мин е готов, и много много магданоз. Лятото вместо лимонов сок слагам мниго дребно нарязан лимон. А иначе подправям с лимонов сок, зехтин и сол.
Проблеми с влаковете нямам, май с емиграцията където и да ме пуснат ше се оправя. Иначе Франкфурт е едно от най лесните места за взимането на влак. Ако пътуваме през Франкфурт, задължително ходим да ядем дюнери на центъра...та съм спец.

Общи условия

Активация на акаунт