Любители на котки – Тема 102

• 56 644
  • 767
  •   1
Отговори
# 195
Леле какъв хубав Наско  Heart Eyes Стига се е крил зад тоя диван  Crossing Arms

vivili много хубави муцунки от кашончетата  Grinning Grinning Покажи Лори в съседната - кучешката тема. И аз имам една лисицоподобна любимка  Heart Eyes Wink

# 196
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Наско и вампирчето са разкошни!  Heart Eyes Heart Eyes

Касита, много е притеснително това с тая кръв. Дано от изследванията се разбере какво е и дано по-бързо да се оправи Мърточето. Praynig fingerscrossed

Снощи, ровичкайки за котешки проблеми, попаднах в нета на една "книга", която ще Ви отнеме поне 2часа за да я прочетете, но май няма аспект от живота на котката, който да не е засегнат. http://voodoonet.biz/web/animals/cats/cats.html  Peace

# 197
"Кашонните " котета са си цяла банда! Направо ме върна в детството, vivili Simple Smile  И вампирчето е голяма муцунка. А Наско е напарво изумруден, много ми харесва. Жалко, че все още не можете да му се насладите на воля, но и този момент ще дойде. Колко са различни всички котета... Хората даже не са толкова различни май Simple Smile
Да се опарвят всички болни деца!

# 198
  • София
Касита, имай предвид, че кръвта има свойството да изглежда много повече, отколкото е, като добавим и твоя страх, вероятно не е толкова зле положението.  Hug Дано бързо се оправи Мърточето.  Praynig

Епона, твоите как са? Разбра ли коя е с кръвта в акото?  Hug

Таня, много сладък Наско.  Heart Eyes

# 199
  • София
Бай дъ уей, Танче, що не пуснеш няколко снимки на Наското, да му се изкефим и ние? Май досега само една си постнала, ако не съм се объркала нещо Peace

Кажи как да го снимам като излиза чак когато заспим? Crossing Arms Денем стои само зад дивана.  Laughing Вече и под стола със "завесата" стои рядко. Май го чувства като задължение и като ни види гърба отива отново зад дивана.  Grinning Днес се принудихме да му сложим вода зад дивана, защото и заради нея не излиза, а премляскваше от жажда.

Ето го, показващ се от скривалището, защото минава полунощ:

Мамина мила душичка, какъв красавец само! Аз така едно време си пропуснах на моите котешки дечица детството, понеже те практически си живееха под гардероба и като твоето прекрасниче излизаха само и единствено при пълна липса на ''врагове''  Joy Joy Joy Обаче си мисля, че бихте могли вече да го ''понасилите'' малко и да го измъквате и нагалите, докато преодолее този свой страх и разбере, че би му било много добре да се прежали. Иначе както е подкарал, много дълго време ще си живее в страх и криене. Нещо като ''шокова терапия'' Mr. Green Така мисля де. Ти си решаваш.

Наско е само за мачкане Heart Eyes А вампирчето е Joy
Днес денят ми започна много хубаво: до нас има една жена със самоед, която много обича котките и редовно купува на уличничетата нещо за ядене. Днес я видях да гали едно котенце, то легна на земята, а тя му каза да стане, защото е влажно Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Много мило ми стана! А самоеда си така го мачка и целува, както и котките де Heart Eyes Дано има повече такива хора!

Нека не прозвучи като хвалба, но аз съм точно такава. За мен животинчетата са ни повече, ни по-малко деца. И се отнасям към тях точно като към деца. Нося в чантата си пликче със суха храна, и като видя изгладняло коте, му сипвам да си хапне поне веднъж ... И много страдам, че не мога да спася всички нещастничета.

# 200
Мъртинката не е запушен със сигурност, защото в това се съмняваха ветовете (аз си знаех, че не е). Има идиопатичен цистит, който няма отношение към струвитни образувания. Кръвните му показатели са отлични, в урината се забелязват бактерии, единични песъчинки, което било нормално, но нищо, което да напомня проблеми с камъни и пр.

# 201
Milasara, не, за съжаление не знаем коя е. От тогава всички акита са били чисти. Получи се една капчица кръв, колкото глава на карфица, на една възглавница. Но пак не знаем от коя. И двете са на спазмалгон+ентерол. За всеки случай обезпаразитих, че четох, че може и от паразити да се получи.
Никой ли е не минавал през подобно нещо?

Малко гадно, но ето, пускам ви на голямата капка снимката, която направих онзи ден, за да покажа на вета.
Скрит текст:

Касита, добре че не са сериозни нещата!

# 202
Епона, съжалявам, не мога да помогна, дано всичко е наред при вас.

Да ви попитам: освен сухата уринари храна каква мокра мога да давам на Мъртока? Да речем, мога ли да му сваря дробчета, или да му опека пиленце?

# 203
Каси, освен лечебна суха храна РК имат и еквивалентни паучове.  Peace Не знам за готвенкото какво да кажа.  Rolling Eyes

# 204
Паучовете ги бойкотира. Взех на РК и утре ще го яде дворната котка на свекърва ми.

# 205
 ooooh! Ако ставаше въпрос за кристали, щях да ти препоръчам да му предложиш сурово месце. Не знам с това възпаление.   Thinking

# 206
Ми то реално какво да яде пауч за котки с кристали, като на него не му е това драмата.  Thinking

# 207
Точно затова се замислих защо му даваш уринари, като тази храна е за проблеми със запушвания. Thinking Дали ще е пауч или суха, все е за едно и също нещо предназначена.

# 208
  • Варна
Епона, имаше някой с подобен проблем, но не помня кой и дали въобще от нашия форум. Лекуваха, оправи се котката. По-натам пак се беше случило да има кръв по акото, пак нещо лекуваха. Дано да пише!
Щом кръвта е прясна, значи е от "изхода". Някоя котка ако е акала много твърдо, може да е си е наранила дупенцето и от там кръвта.
Касита, щом са диагностицирали вече, ще лекуват Мърти и ще се оправи. Надничах от телефона и забравих дали са му правили ехография. Ако има нужда по-натам-да му направят. Важно правило в такъв случай е пикочния мехур на котката да е пълен.
Май имаше и още някое болно котенце, но забравих кое-стискам палци на всичките. И на болното от котешки спин маце.  Hug

Днес купих на моите мацки пастети на ъплауз. И о чудо-Мила яде.  Laughing  Нали не ще друго, освен гранули, та ме зарадва. Женка и Мага са прахосмукачки, за тях не се хваля. Mr. Green

Вили, здравей!  Hug

# 209
  • София
Нали ви казах, че поръчах 12 по 200 грама Карнита. Много съм доволна от сайта, много бързо пристигнаха и са в срок на годност още година. Моята госпожица обаче отказва да ги яде и Ягуара не го долюбва вече. Ще се мъчим взаимно, докато не прояде, но така е като беше свикнала да яде боклучави храни с привличащи съставки.

Бързо оздравяване на болните.

Общи условия

Активация на акаунт