Любители на котки – Тема 102

• 56 635
  • 767
  •   1
Отговори
# 465
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Разкошен Морис!  Heart Eyes Heart Eyes Hug Добре дошли!  Hug

За кастрирането - кастрирай възможно най-бързо. Това ти е по-важно. Не сте закъсняли чак кой знае колко. Кастриране се е случвало да се прави и на 7-8 годишна възраст. Говори с ветеринаря колко може да отложите ваксината. Имай предвид, че котка нямаща достъп навън и без контакти с други животни, може и без ваксини да кара. Ти ще си прецениш, но кастрацията не я отлагай защото в най-скоро време към песните ще се прибави и маркиране. Момчето пее, защото точно сега им е серенадено-любовния сезон. Да няма да пропусне Свети Валентин я!  Laughing

За мазньоча - доколкото разбрах се омазнява точно на края на гърба където започва опашката, така ли? Обикновено това се получава при по-възрастни, които са загубили гъвкавост на тялото и просто не могат да се достигнат за да се изближат там, или при болни котки, които поради болест занемаряват изобщо хигиената си. Не знам вашият проблем какъв е точно, но съм сигурна, че мокрото къпане не само не помага, а вероятно засилва проблема. Котките спокойно могат да живеят без къпане защото сами поддържат кожухчето си. С дългокосместите е по-трудно, но недей да къпеш по-често от веднъж на 3 месеца например. Има някакви сухи шампоани, може да пробваш да чистиш мазньоча с тях. Не претендирам за пълнота и точност на написаното. Embarassed

Не съм пробвала, но съм чела преди време, че може да се обтрива козината с памуче натопено в разреден оцет. По принцип това се прави за намаляване алергизиращия агент, но можеш да пробваш, защото повечето мазнини се разтварят от киселината. Може да пробваш и разреден лимонов сок, както ти е на теб и на Морис по-добре.

Последна редакция: пн, 15 фев 2016, 19:27 от profi_1

# 466
  • Пловдив
 Аз да се включа за проблема с мазното на опашката. Преди да вземем Бела имахме мъжки котарак, който кастрирахме точно на година и половина. Преди кастрацията и той имаше такова мазно в основата на опашката от горния край. Стоеше мазна и на клечки там козината. Тогава доктора ни каза, че това е от хормоните и след кастрацията ще спре да се омазнява. Така и стана. Кастрирахме го и проблема с опашката изчезна.
Това е той. Каспър. Много беше красив. За жалост за секунди го изпуснахме на терасата и докато го видим падна от 9-тия етаж.  Cry

# 467
  • In a surreal moment!
Здравейте! Да се похваля, че милото ми Шербетче оздравя напълно от настинката и кашлицата. Не сме я чували да кашля вече 2 седмици. Прояде, че и претенции проявява за месце Simple Smile не иска гранули, дори предпочита залъче ръжено домашно хлебче пред тях. Проявява ужасно серт характер. Умилква ни се да я почерпим, но не дава да я докоснем и погалим...то не, че ми пречи да я настискам, де, ама...Сестра `и -  Шекерчето, е пълна противоположност - няма насищане на ласки и целува и облизва от кеф ръце, крака, каквото докопа. Нея за малко да я задомя при една приятна дама, но....синът и щял да и подарява породисто, може би. Мъчно ми е, щото двете са си една за друга - нежни и нуждаещи се от любов.
Ако намеря превоз в събота ще закарам Жужа на кастрация. Макар, че имам 5 кастрации зад гърба си, лееекинко се притеснявам. Стиснете палчета и лапки.

Куче Лори (родителите ми упорито и викат Лиска) се чувства много добре у нас. Върти опашка, радва ни се, проси ласки и е една такава ...усмихната. Чухме я да лае, има много хубав плътен глас.

Моят Писанчо го кастрирах на 6г, не е късно никога, стига да са здрави. По -рано е по-добре, че не свикват да маркират. Не отлагайте, разгониха се външните и вътрешните ще полудяват и ще се разболяват от наплива на хормони.

Хайде, останете си със здраве!

# 468
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Виленцееее  Hug Hug Hug ще стискам палчета за Жужка. fingerscrossed Peace

Elitta, много хубав е бил Каспърчо. Sad

# 469
Здравейте, аз искам да попитам, може ли мрежата на комарника да бъде скъсан от котката. Ние сме на 2-ри етаж, пред прозореца има дърво и се притеснявам нашата Ая да не скъса комарника и да избяга (тя много напира да излиза навън). И още по какъв начин се закрепва предпазната мрежа към балкона, може ли сами да си я закрепим, или трябва да го направи майстор?

# 470
Ако мрежата е стара и напечена от слънцето може, да. Преди години така едно пътно коте, което хранех ми направи визита през нощта и ми изкара акъла Simple Smile

# 471
Алечка, благодаря. Комарниците ще са нови, но като разглеждах мострите, мрежата не ми се видя много тънка и надеждна и затова питам  Simple Smile Все си мисля, че Ая много лесно ще я скъса с драскане по нея с ноктите, въпреки че ме увериха, че не била толкова тънка.

# 472
Tинтири-Минтири по-назад беше дала линк към мрежа, но с метална нишка. Тези обикновените не мисля, че представляват проблем да се скъсат или отворят под тежестта на голямо коте, а дори и на малко.

# 473
Да такава мрежа ще сложим на балкона и затова и питах дали е лесна за закрепяне, но след това той ще е напълно затворен и няма да мога да изтупам примерно една покривка  Laughing. Затова мисля на прозореца в кухнята да сложим комарник, за да не сме затворени от всякъде.

# 474
gabidi, моята котка беше 4 месечна, когато успя да отвори заяждащ комарник, който аз до ден днешен трудно отварям /падна от 4ти етаж, но оцеля без последствия/.
Всички комарници сега за "завързани" на 3 места с тел. Нито един не се отваря. Ако ми трябва да се "подам навън" отварям другия прозорец, който е без комарник (естествено котката бива изгонена от стаята в този момент).

Комарника на вратата на хола го затваряме с изработена от мен кука от тел. Имаме една тръба, останала от парното, долу ниско до вратата. Затварям комарника и с тази кука го задържам за тръбата да не се отваря.
Много сложно.  Laughing

Обобщено - котките отварят комарници. Моята до сега не е скъсала нито един, но по-тежка котка със сигурност може да ги скъса.

Сега сме планирали да сложим на терасата мрежите, показани по-назад в темата.

# 475
  • София
След три седмици ще я водим за кастрация, но имам няколко въпроса. Разпитах аз в Добро хрумване, изследвания и пълна кастрация/с отстраняване на жлезите/ и кръвни изследвания са около 300 лева, толкова ли горе-долу излиза и в другите клиники? И по-важния въпрос, казаха ми, че давам котката сутринта и си я взимам на следващия ден вечерта? Такава ли е процедурата ден и половина на стационар? Аз мислех, че след 4-5 часа мога да си я прибера.

# 476
Niya88, моята котка - женска - я кастрирах преди 4 месеца (в София). Не съм питала каква точно е била кастрацията и какви изследвания са и направени, но струваше 120 лв. Занесох я сутринта в 9 часа и си я прибрах вечерта в 17 часа.

# 477
Niya88, моята котка - женска - я кастрирах преди 4 месеца (в София). Не съм питала каква точно е била кастрацията и какви изследвания са и направени, но струваше 120 лв. Занесох я сутринта в 9 часа и си я прибрах вечерта в 17 часа.
Лелее, какви са тези цени Whistling Моята я кастрирах за около 60 лв. в Пловдив. За мъжкарите е още по-евтина.
Ния, при вас операцията ще е и с премахване на жлезите + изследвания, т.е. малко по-специфична от обикновена кастрация. Освен това предполагам разрезът ще е по-голям, затова трябва да стои под наблюдение по-дълго време. Защо не попиташ и в друга клиника, за която има хубави мнения? Така ще можеш да направиш сравнение.

# 478
80лв е самата кастрацията + изследванията са отделно, но 300лв е ужасно много. 

# 479
Въпреки че и на мен ми се виждат много, в крайна сметка парите не са важни, а здравето на животинката. Но точно затова е добре, ако можем да избегнем кожодерите, чиято цел е само да ти вземат парите. Затова едно сравнение между 2-3 клиники мисля, че ще е добър вариант.

Общи условия

Активация на акаунт