Любители на котки – Тема 102

• 57 745
  • 767
  •   1
Отговори
# 60
Това имах предвид.  Laughing Да речем на две седмици, но ще я мия поне да махна малко от солта, ако може.  Crazy

# 61

Карни-то е най- вкусна на Тинчето. Освен добрия състав, мирише на месо и наистина се отличават късчетата. Не е пастет. Последният ни хит е телешко с боровинки Laughing Предполагам, че е добре за тези, които правят цистит  Crazy

# 62
  • Бургас
50 гр. гранули са колкото не съвсем пълна чаша за кафе

Благодаря, ще пробвам от утре да му дам толкова, той не мяука никога за храна, но май е защото му давам много...

# 63
Добър вечер,
може ли някоя варненка да сподели оставяла ли е котето си на хотел, доволна ли е и къде? Имаме време да  потърсим познати за седмица да го гледат, но ми се ще да съм подготвена и за този вариант.
Иначе за храненето сте говорили, нашия Мърко кара на  35гр гранули Аплауз + 135-140гр Карни дневно. Разбира се поизпросва това-онова, но много внимаваме заради кастрацията. Внимаваме или не, но той си едрее /да не кажа дебелее/, и е вечно гладен, миличкия ми. Нямаме нови снимки за данък, но ще се реваншираме.

# 64
Аз май направих голяма глупост от престараване. Сложих морков при месото да се вари и го дадох заедно с него. Не знам заради моркова или заради друго, но Амурчо получи разстройство. До момента не е ял нито морков, нито други зеленчуци, та явно коремчето е реагирало. Ще видим утре как ще е. А може и от друго да е, но от какво?

# 65
  • София
Не е от моркова. Много от консервите са с моркови, т.е. не е нещо, което е вредно за котките.

Много благодаря за успокоителните думи! Явно трябва да се въоръжа с търпение. Все пак са минали само 10 дни. Днес отново цял ден не го видяхме. Преди малко се появи. Обаче смених тактиката с храненето.  Grinning Вместо котешка манджа в паничка, която яде самостоятелно, извадих шунка и започнах да давам от ръка. В началото не смееше и трябваше да му я подхвърлям, но постепенно приближавах и накрая започна да яде от ръката ми.  Grinning Сега пие вода като невидял заради солта, но пък аз съм доволна. Утре пак ще му давам от ръка.  Grinning

Аз ще чакам за нова негова снимка Simple Smile
Май скоро няма да има.  Laughing Трудно е да се снима зад дивана.  Mr. Green

# 66
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Аз май направих голяма глупост от престараване. Сложих морков при месото да се вари и го дадох заедно с него. Не знам заради моркова или заради друго, но Амурчо получи разстройство. До момента не е ял нито морков, нито други зеленчуци, та явно коремчето е реагирало. Ще видим утре как ще е. А може и от друго да е, но от какво?
Разпитай "помощния" състав  Wink. Може там някой да се е престарал опитвайки да храни котето.
Огледай самото коте да не се е докопало до нещо, например да е ръфало някоя китка, да е докопало ваша храна - прясно мляко, чисто масло и т.н.

А морковите са една от дежурните съставки на домашно приготвяно меню за котки, така че не само, че не си сбъркала, а напротив.  Peace

ТанчеLaughing значи момчето на мръвка не устоява.  Wink Laughing

# 67
  • Варна
И Зарчето така прояде - от ръка, рибка. Не беше яла два дни миличката в началото и решихме да я изкушим. Малко насила я гушнахме, но щом свря главичка под масата и ми видя рибката в ръката - гладът надделя. И понеже ММ я беше гушнал, когато й я давах, сега го дебне и щом седне на масата веднага сяда зад него на стола. По някое време се сгушва в скута му и проточва вратле към масата да огледа, после пак си ляга зад гърба му Simple Smile))
За храната - не мерим, но пък и тя е непрестанно гладна душицата. Даваме й гранулки за малко коте (до 1г) на Hill's. Не знам дали са качествена храна, но от това което опитахме досега тези най-много й харесват.
Siete, Амурчето ви има завини размери за толкова малко котенце! Браво на него - голям юнак ще стане! Heart Eyes Зара е на 6 месеца (без 2-3 дни) и тежи под 2 кг. Не знам дали е нормално, на мен все слабичка ми се струва, но пък доста порастна и се издължи... Утре док ще каже като идем на ваксина дали има повод за притеснение.

# 68
Dive, Hills е сходна на Royal Canin, т.е. много прехвалена, но само в България. Погледни състава й Peace Зара е мъничка още, сега расте и й трябват калории, но качеството на тази храна е ниско и е твърде възможно да не може да се нахрани с нея, колкото и да й даваш.

# 69
 Hug  То красоти, то лигочи сте качили. Гушкам ги всички.

# 70
  • Варна
addicted2U, много благодаря, че се включи  Hug Нямам никаква идея какво да търся в състава на котешка храна Sad Може ли насоки като за лаик Praynig Доверихме се на доктора в клиниката, в която я водим на обезпаразитяване и ваксини. Там естествено има и магазин за храни и предполагам, че препоръчват с оглед печалбата най-вече, но като не разбирам лесно се подвеждам... А беба я харесва тази храна и си изяжда всичко, за разлика от други гранули, които сме купували. В началото купувахме каквото видим, че е за малки котетата - поне 7-8 вида и марки пробвахме... Дайте съвет какво да взмем, моля! newsm78

# 71
Зара е още малка, не сте закъснели с правилния избор на храна Wink но не е нужно да й давате гранули специално за бебета. Аз отворих на случаен принцип състава на Хилс - протеина е под 40%, дори не е упоменато от какво месо е...и дали изобщо е от месо или някакви отпадъчни продукти Confused Moжеш да потърсиш мненията на Епона в предната темичка - коментираше няколко марки храни, мисля, че ще се ориентираш много добре в състава на храните, благодарение на нейните обяснения.
Плащам си данъка:
Скрит текст:

# 72
  • София
И от мен данък Simple Smile
Скрит текст:

# 73
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Хубави данъци  smile3508
А пънкарчето  Wink на последната снимка направо трепе.   Crazy smile3544

# 74
Фейсбук днес ми напомни за видео, което съм споделяла преди две години.
Помня, че и тук го споделих Simple Smile
Приятно гледане! Много е зареждащо!

Общи условия

Активация на акаунт