Любители на котки – Тема 102

• 56 524
  • 767
  •   1
Отговори
# 285
Не знам, аз не давам нито на кучето, нито на котката. През деня Томи има храна на разположение, макар че се стремя да яде на интервали, а не по всяко време. Вярно е, че са нощни животни, но отдавна не им се налага да се "издържат" от улова си. Дивите им събратя ловуват и ядат нощем, но денем спят. Все си мисля, че коремчетата им трябва да почиват през нощта. Попитах от любопитство, всеки е в правото си да храни котето си както и когато иска.  Hug

# 286
Осигуряването на денонощен достъп до храна не задължава котката да яде, а по-скоро спомага за научаването й да не се тъпче, осигурява й спокойствие и усещане за сигурност, че винаги има храна под лапа.

# 287
Може, може. В нашата къща аз съм "прасето" и гледам да предпазя останалите (двуноги и четириноги) от моята "болест". Де да имаше и на мен някой да ми прибира купичката. Joy Joy

# 288
  • Варна
Свободният достъп до храна означава непрекъснато преяждане на Женя. Когато съм у дома, наблюдавам. Минава и през купичките на другите. Мила и Мага имат спирачка.

# 289
винаги има храна под лапа.

Много мило Hug

# 290
Свободният достъп до храна означава непрекъснато преяждане на Женя.

И при моят е така. Види ли храна наостря уши и почва едно умилкване, ще кажеш, че никога не е ял. Пример: На обяд хапвам зелена салата, той като надуши и се почна. Подавам му купата за да помирише - намръщи се и вирна опашка. След 2 сек. пак се започна.

# 291
  • София
И Кара има постоянен достъп до храна, но тя не е лакома. Разделям на две дневната дажба и слагам сутрин и вечер. По мои наблюдения яде около 4 пъти на денонощие, три от тях са през тъмната част. Котаракът на сестра ми е пълна противоположност. И на него дажбата му се дава на два пъти, но се омита на секундата, докато Кара хапва малко, след някой час пак.

Попаднах на едни специални купички за хранене, някой ако е ползвал да сподели - http://zoomagazintiger.com/Savic-Whisker-1-kupicha-za-hranene
Случайно попаднах, търсейки да купя нови купички, че са за смяна. И като прочетох се сетих, че Кара винаги предпочита да извади храната на пода и да я яде от там. Дали пък наистина не й пречи купичката и ще спре да го прави с тази с патентования дизайн?  Laughing Има и такава за вода, обаче цените са...  Thinking

# 292
  • На края на вселената!
Нашия плюшен данък със закъснение в темата, затова пък  е с лихви
Скрит текст:

Докато го щраках с телефона, тая пухена гад ми скочи на телефона, натисна копче и се получи опит за селфи:

И Бъги е лакомник. Ако го оставя с храна в купичката, ще яде по цял ден и  цяла нощ. Дозира му се манджата, дели се на два приема и това е. Нощем спи, ляга си преди мен. Сутрин често аз го събуждам към 5-6 ч. И е много сладък като заспало мишле гледа.

# 293
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Мммм  Crazy плюшено тигърче  Heart Eyes и коремчето пухено smile3508
Направо го научи как да си ги прави сам селфитата  thumbsup  Laughing

# 294
  • На края на вселената!
Profi, давам го за мачкане на живо. Драскането и хапането ще ги пишем бонус. 

# 295
Айде от нас малко пролетно настроение:

Доказано за котките по-здравословно е да имат храна 24/7 и така да могат да си хапват по малко, но редовно. Обаче почти винаги трябва от малки да са приучени на това, защото ако са свикнали да получават храна само 2 пъти на ден, то ако им се даде всичко накуп, те няма да знаят да си разпределят порциите и ще преяждат постоянно.

При нас има гранули постоянно като ядат по много пъти от нея, но по мъничко, почти винаги остава от това, което съм им сипала като дажба. Мокра храна (било то купен или готвена) давам 2 или някой път 3 пъти на ден.

# 296
  • На края на вселената!
Така е Епона (ох таза петниста красота  цял ден  мога да я гледам ), съгласна съм. Бъгстър го прибрахме на около 5-6 мес. възраст от улицата. Явно нередовното хранене го е накарало да изяжда всичко бързо и веднага, да не би да му го вземе друг. А и не се знае,  кога пак ще има за ядене и колко. Още като го взехме, колкото сложа, толкова изяждаше.  Понякога повръщаше.  Не се научи, че манджата у нас не свършва. Така се сдоби с висящия тумбак.  

# 297
  • Варна
Хубави сте всички Simple Smile Голям гуш и съботен данък от Късметка:

# 298
  • Пловдив
Като чета по колко давате на котките си направо Бела все едно е на диета, пък пак й дебелее тумбака. Тя е 4 кг и от зоомагазина ми казаха да давам 45-50 гр. гранули на ден. Яде Нутрам също. Разпределям го на две порции - сутрин и вечер. Не го изяжда наведнъж, а в продължени на 2-3 часа. Ако давам пауч вечер, сутрин давам 20 гр. гранули и вечер 100 гр. пауч. Това е за целия ден. И пак дебелее ли дебелее. А е мноооого мързелива. Само гледа да полегне. Млада е - няма 2 години, а поиграе 5 минути и гледа да полегне. Опитвам се да я разиграя, ама не - лежи и гледа само. Много голям мързел е.

# 299
  • На края на вселената!
От зоомагазин ми мериха точно 60гр. гранули за 1 ден. Да ама са били около 75-80гр. Установих го когато си купих кухненска везна. В магазините някои везни са за по-голям товар,  неща под 50 или под 100 гр. Не ги мерят точно. После се загледах в тази везна и бях права (професионално работя с везни на клиенти).

Общи условия

Активация на акаунт