Любители на котки – Тема 102

• 56 630
  • 767
  •   1
Отговори
# 600
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Не, не само че не е вредно, а напротив - по-добре е да го направиш. Некастрирани котараци, живеещи полусвободно навън, завършват живота си по-рано.
Колкото по-бързо го кастрирате, толкова по-голям е шансът да спре с маркирането. В противен случай може да му остане навик и кастрирането няма да ви реши проблема. Peace

# 601
Да допълня Профи, ако позволи  Heart Eyes
Изчакайте да му мине разгонването и го кастрирайте, а междувременно не го пускайте навън, че наистина ще стане "беля"  bouquet

# 602
  • София
То при мъжките няма точно разгонване, както е при женските. Няма да спре да маркира. И докато има разгонени женски навън, ще се опитва да избяга. А това означава цяло лято. Направо трябва да се записва час и да се побърза, защото на тази късна възраст има вероятност маркирането да стане навик.

Джули, влюбих се в Леополд!  Heart Eyes Така сладко е полегнал с вирнати лапички!  Heart Eyes Другите да не ми се сърдят! Wink Влюбена съм и във Вики, и в Пиратя, и в Късметка, и във всички останали котета от темата!  Heart Eyes

# 603
И наш Лео точно днес е на кастрация. Ще съчетаем нещата и ще му сложат и противопаразитния серум. При нас не е имало разгонване и маркиране на около 6 месеца е, но не ми се рискува излишно, а и идва ''котешкия месец'', та да не дърпам дявола. Таня Hug

# 604
Бързам да се включа с един чаровен Морис:

Скрит текст:
Постилах си леглото с нови чаршафи и на Морис му хареса да е завит, та даже не си мръдна задника оттам, а за капак дори си поспа лежерно и доволно:

И един заспал в лапите на баща ми Морис:

Видях, че в темата има и друг Морис! Да предполагам ли откъде му е взето името, или? Grinning

Между другото, моля ви за съвет! Вкъщи котешката тоалетна е от стандартния вариант (тип леген), но ми се иска да купя такава, която е изцяло затворена, с вратичка. Не мога повече, то е едно риене, изпадат камъчета отвън; и понеже е в банята, намокрим ли ги - залепват за плочките и пада едно чистене...

Имам обаче притеснения: на котьовците трудно ли им е да свикнат с промяната? Ако трябва да избирам, предпочитам камъчетата и чистенето, отколкото да ни опикае къщата заради новата придобивка.

И също така, може ли да ми препоръчате хубав и лесен за почистване модел? bouquet

Последна редакция: пн, 22 фев 2016, 16:48 от BeeJuis

# 605
Има ли смисъл да инвестирам във фурминатор или и имитациите му вършат същата работа?

Моите без никакъв проблем свикнаха със закритата тоалетна. Пак вадят камъни обаче.

# 606
За съжаление със закрита тоалетна пак вадят камъчета. Иначе има някакви подложки, които се слагат отпред, като килимчета, на които да падат тия камъчета на излизане от тоалетната, ама не съм купувала.

# 607
BeeJuis
Скрит текст:
Като ми гледаш никнейма?  Mr. Green Обичам хора, които обичат Пратчет  Hug

# 608
BeeJuis
Скрит текст:
Като ми гледаш никнейма?  Mr. Green Обичам хора, които обичат Пратчет  Hug

Дааа, ясно ми е, че мислехме за едно и също - въпросът ми беше риторичен! Blush
Скрит текст:
Аз сега тепърва започвам с Пратчет. Но някога за една пиеса в училище прочетох книгата за Морис и като си взех котарак това ми беше първата асоциация. Просто почти може да се каже, че си дойде с името. Mr. Green

Относно тоалетните - то като се замисля, не само изваждането на камъчета е проблем, ами и това, че все пак си е мъжка котка и урината му мирише по-кофти. Да, скоро ще го кастрираме, но все пак е неприятно - животинска урина/ако... А и напишканата или наакана тоалетна не е красива гледка, особено ако имаш гости. Колкото и редовно да се чисти, няма как винаги да го хващаш в действие. По-добре да е закрито.

Конкретно за камъчетата - то ми е ясно. Той е дългокосмест, най-малкото ще се закачат по него и ще изръсва и навън. Ама поне няма да хвърчат при самото "копаене", както се случва сега. ooooh!

Вие откъде купихте вашата закрита тоалетна и доволни ли сте?

# 609
Ааа, като идват гости я чистя. Все пак не е всеки ден Joy

# 610
Според мен със закрита тоалетна ще е малко по-добре. Има вероятност да не свикне заради вратичката. Наскоро приятелка сподели, че нейната маца не може да свикне да влиза през вратичката и чака да й я отвори някой, но винаги можете да я махнете в такъв случай. Ние навремето махнахме вратичката, но камъчета пак не излизат (е, на ден има 2-3, но това е нищо.).

# 611
Ааа, като идват гости я чистя. Все пак не е всеки ден Joy

И аз де, ама някой път ние си вечеряме с гостите, Морчака си свършва работата (а тя, както знаете, е много миризлива) и после някой от гостите отива до тоалетна и го чака една голяма гнусна изненада Laughing

Иначе за вратичката - да, склонна съм да я махнем, така или иначе пак ще си има таван и пак няма да се разнася така силно миризмата, както при леген-тоалетна...

Моля ви някой да ми драсне на лично откъде я е купил (ако се притеснявате да е тук).
Намирам доста модели из разни български сайтове, но ми се ще да купя нещо, което е tried & tested.

# 612

Сега снимката, коментарът - после  Simple Smile
Страхотни котета гледам!

# 613
Аххх, тези космати ушаци Heart Eyes

# 614
O, красавицата Вики Heart Eyes Как й отива белият фон Heart Eyes

Морис е прекрасен!
Както и всички калпазанчовци, показани в последните страници.

Ако се вижда от фона отзад - това е Янко с коремче:
Скрит текст:

Така смело почнах да си резервирам екскурзии, преди да съм се обадила на гледача Flutter, но мисля, че ще е на линия.

Общи условия

Активация на акаунт