Съвместно съжителство или брак

• 38 806
  • 804
  •   1
Отговори
# 585
Ми, че съм семейство с дете, искат го за декларацията с детските ,най-пресен пример Mr. Green.....навсякъде вече те броят  , живееш ли съвместно за семейство.

В банката-също .
Декларацията за детските само доказва, че двамата родители живеят заедно, а не си самотна майка или разведена, т.е. имате общо домакинство. За държавата вие не сте семейство, защото нямате брак. В банката, ако вземеш заем, ставаш ли автоматично съдлъжник с мъжа ти, ако нямате брак или първо те питат дали искаш да си съдлъжник?
Това как ти се усещаш за държавата няма значение, важен е законът.
Дали с брак или без брак всеки сам преценява и не влияе на чувството за общност и семейство.

# 586
  • София

Ами то дори и с брак, пак не се казва "жена с пет семейства зад гърба си". Казва се с "пет брака" или "пет връзки".
С 5 брака, да, но с 5 връзки- не.
Ако всяка връзка почнеш да броиш за брак, къде ще ти излезе края? newsm78

# 587

Ами то дори и с брак, пак не се казва "жена с пет семейства зад гърба си". Казва се с "пет брака" или "пет връзки".
С 5 брака, да, но с 5 връзки- не.
Ако всяка връзка почнеш да броиш за брак, къде ще ти излезе края? newsm78
Скоро ще казваме с 5 семейни съжителства или ще си остане с 5 брака? Ужас, съжителстващите семейно без брак, пак са прецакани.

# 588
  • Бургас
Колкото и да си чешем езиците всичко опира /поне за мен/ да съм щастлива, обичана и уважавана от половинката си, а децата ми да растат в добра обстановка, обградени с любов и грижа. Дали в цялата тази картинка има брачно свидетелство няма никакво значение, но да се обяснява как липсата му показвала, че едва ли не двойката не се обича толкова силно и връзката им е по-малко сериозна, а децата им стоят по-долу от тези на бракувалите се, е жалко и смешно.
И не бъркайте брак и сватба. Нямам против брака. Имам против сватбите, защото ме изнервят шумните и пълни със суетня събития.  Поради същата причина отказах да ходя и на абитуриентски бал.

# 589
Виж само как звучиш:
" броят те"
Не, не те броят, нито в декларацията с детските, нито в банката.
На едното място си самотна майка.
В банката сте съсобственици на жилището само ако изрично упоменете по каква идеална част купува всеки от вас, а ако някой почине, другият не го наследява.
Ако бъркам, поправи ме.
Аз друго не мога да разбера- когато си против институцията " брак", защо се мъчиш всячески да се идентифицираш с бракуваните? newsm78

Не се занимавай. Crazy Ако я питаш нея, и от детски не се интересува, просто за упражнението си подава декларация за такива.

# 590
  • София
Колкото и да си чешем езиците всичко опира /поне за мен/ да съм щастлива, обичана и уважавана от половинката си, а децата ми да растат в добра обстановка, обградени с любов и грижа. Дали в цялата тази картинка има брачно свидетелство няма никакво значение, но да се обяснява как липсата му показвала, че едва ли не двойката не се обича толкова силно и връзката им е по-малко сериозна, а децата им стоят по-долу от тези на бракувалите се, е жалко и смешно.
И не бъркайте брак и сватба. Нямам против брака. Имам против сватбите, защото ме изнервят шумните и пълни със суетня събития.  Поради същата причина отказах да ходя и на абитуриентски бал.

Айде сега да си дойдем на думата. Брак и сватба не са едно и също, така ли? Добре, айде пробвай да направиш сватба без брак. Ще бъде едно тържество - иху аху както ме казвате и нищо повече. Виж брака като институция означава двамцата с "половинката" да отърчите до гражданското и с две приятелчета да подпишете, че вие сте Семейство през държавата, закона, обществото. А после си отидете не кино. Кой те кара да правиш панаири и да носиш рокля. Можеш и по дънки да се омъжиш.
Тук въпроса е искаш ли или просто за това нещо е необходимо съгласието и на двамата.

И понеже брака е пълна безсмислица затова всички гейове водят лобистка борба да им разрешат да се бракосъчетаят. Ей така за едното нищо. За да си направят купон.

В цял свят, особено онзи, към чието благополучие уж се стремим, всички държат на брачната институция, ама не - тука в България са най-напредничавите. 

# 591
Едни познати направиха на дъщерята годеж с грък. Иху-аху имаше в ресторанта, после заживяха заедно, за да се увери гъркът, че ще забременее. Забременя, нещо не се разбраха и се прибра бременна при родителите дъщерята. Детето не е припознато, гъркът си намери друга след това.

# 592

Айде сега да си дойдем на думата. Брак и сватба не са едно и също, така ли? Добре, айде пробвай да направиш сватба без брак. Ще бъде едно тържество - иху аху както ме казвате и нищо повече. Виж брака като институция означава двамцата с "половинката" да отърчите до гражданското и с две приятелчета да подпишете, че вие сте Семейство през държавата, закона, обществото. А после си отидете не кино. Кой те кара да правиш панаири и да носиш рокля. Можеш и по дънки да се омъжиш.
Тук въпроса е искаш ли или просто за това нещо е необходимо съгласието и на двамата.

И понеже брака е пълна безсмислица затова всички гейове водят лобистка борба да им разрешат да се бракосъчетаят. Ей така за едното нищо. За да си направят купон.

В цял свят, особено онзи, към чието благополучие уж се стремим, всички държат на брачната институция, ама не - тука в България са най-напредничавите. 

Къртиш с доказателство. Гейовете искат равни права, не е казано, че всички ще се юрнат да се женят - хората искат право на избор. То и на мен да ми беше забранено щях да напирам.

# 593
  • София

Къртиш с доказателство. Гейовете искат равни права, не е казано, че всички ще се юрнат да се женят - хората искат право на избор. То и на мен да ми беше забранено щях да напирам.

Убийствата, наркотиците, сутеньорството и редица други неща са забранени. Искаш ли ги?

# 594

Убийствата, наркотиците, сутеньорството и редица други неща са забранени. Искаш ли ги?
Логиката определено ти куца. А на половината свят разрешени ли са?

# 595
  • София
... За държавата вие не сте семейство, защото нямате брак...
При настоящата семейна политика на държавата, много малко ме вълнува дали ме брои за семейство или не.

# 596
  • София

Напротив, ти къртиш с безсмислие!
Гейовете имат равни права, но след като не отговарят на изискванията на закона, няма как да се бракосъчетаят.
То и козарят у Чапърчене си ходи сериозно с козата Пенка, ама и на него не му дават да се ожени за нея.
И не напира, щото има достатъчно акъл да вдене, че не отговаря на условията.
По твойта логика, щом нещо е забранено, трябва да напираш да ти го разрешат?
Е, педофилията и содомията са забранени- да ги разрешим ли?

# 597
  • София
absurt, къде видя паралела между педофилията, содомията и семейство без брак?  ooooh!

# 598
  • София
absurt, къде видя паралела между педофилията, содомията и семейство без брак?  ooooh!
Няма семейство без брак.
За да има брак, трябва да се изпълнят едни категорични повели на закона.
Всичко останало е " на семейни начала", или както във Франция го наричат "конкубинат".
Тук гражданственост доби термина " обвързан/а".
И не съм правила паралел между трите изброени от теб, прочети внимателно.

# 599

Напротив, ти къртиш с безсмислие!
Гейовете имат равни права, но след като не отговарят на изискванията на закона, няма как да се бракосъчетаят.
То и козарят у Чапърчене си ходи сериозно с козата Пенка, ама и на него не му дават да се ожени за нея.
И не напира, щото има достатъчно акъл да вдене, че не отговаря на условията.
По твойта логика, щом нещо е забранено, трябва да напираш да ти го разрешат?
Е, педофилията и содомията са забранени- да ги разрешим ли?

Не знаех, че да си гей е забранено със закон. Абсурд, гейовете са хора, които НЕ нарушават закона, просто искат да имат права като останалите. На чернокожите им е било забранено да гласуват, според теб щом закона е бил такъв, значи е било правилно. Откога да си гей е равно на убиец, изнасилвач, наркоман, коза и т.н. Абсурд, аз може и да се омъжа, ама ти по-умна и толерантна няма да станеш!

Общи условия

Активация на акаунт