Съвместно съжителство или брак

• 38 828
  • 804
  •   1
Отговори
# 525
Твоят случай не може да се въведе, като общ валиден принцип.Случаят е частен.
С деца или без семейството си е семейство.Но имаше и съжителство на семейни начала.

# 526
Е как да не е общовалиден? Всяка двойка с деца не може да се раздели толкова лесно, колкото двойка без деца. Те хората котки и кучета не могат да поделят, като се разделят, какво остава за деца.

# 527
Масово двойки, които живеят заедно, имат деца, това е по-често срещано от двойки, които просто си живеят заедно

# 528
Нали и без това децата "задържат" двойката в една връзка, брака се грижи предимно за финансовия въпрос по законен начин.
Не знам какво толкова я драпате тази тема. На едни им е добре с брак, на други без брак. Напълно нормални неща.

# 529
Искам да споделя промяната при нас, след като ни се роди дете. Интересно въпреки, че сме 5 години двойка, 4 от който живеем заедно, моя почна да се обръща към мен и да ме представя:" жена ми", едва след като родих дъщеря ни. Преди това, бях приятелка Simple Smile

# 530
Говорим си за брак, но току що ме намери във фейсбук една девойка, ня която преди месец превеждахме и легализирахме документи. Момичето е много младо и от турски произход, запознават се и се влюбват заедно с едно момче от Турция и той пътува от Турция и се срещат тайно около 5 години. Родителите на момичето естествено са против и си имат планове за нея да я оженят за някакъв друг младеж. Тя сега стана на 18, а момичето милото се чуди какво да прави , защото са започнали процедури по сгодяване и женене с другият мъж, който е виждала само веднъж. Та момчето дойде от Турция, оправихме документите за брак, ожениха се набързо-само аз и колежката знаехме и заминаха. Обеща да ми пише и да поддържаме връзка и сега ме е намерила във фейсбук.  Heart Eyes Ей за такива неща си случва човек да сключи брак, дано имат късмет само и да се обичат,  Rolling Eyes И предотвратихме един уреден брак по-малко, за щастие.

# 531
  • София
Е как да не е общовалиден? Всяка двойка с деца не може да се раздели толкова лесно, колкото двойка без деца. Те хората котки и кучета не могат да поделят, като се разделят, какво остава за деца.
Ми не е общовалиден да ти кажа. Давам примери веднага.
Наши познати без брак, с три деца и общ дом. Няма как да се разделят току-така, нали? Съгласна съм.
Моя приятелка с едно дете. Събра си багажа и дим да я няма от човека, с когото живееше. Бързо и лесно.

# 532
Съгласна съм, че едно дете е доста по-леко "ремарке", и аз с едно дете бягах от законен брак. После ми се смеят, че с едно дете било половин майка- ми половин си е, нещата са сравнително по-леки. С повече деца е пределно ясно, че се усложняват, понякога се усложняват експоненциално.

Между другото едно дете може да стане случайно, може и да е опит за "връзване" и не е гаранция. Виж вече ако направят две деца, явно имат по-ясни намерения.

Обаче после няма "кой откъдето е", почват се посещения, излизането в чужбина се затруднява, изобщо- един куп драми, които пак са си някаква спирачка.

Но да кажем, че децата общовалидно усложняват ситуацията и колкото повече деца- толкова повече сложност, поне 18 години напред.

# 533
Магнолия, ти прочети ли цялата тема, преди да даваш оценки кой колко е агресивен? И двата ти поста са начукване на канчета, та в този смисъл тона ти не е по-различен.
Това, че някой с 3 деца по-трудно си вдига чукалата от семейството (при условие, че му се иска) носи ли ти спокойствие, Мамасита? Все пак се предполага, че двама души са заедно по желание, а не по принуда.

# 534
  • Пловдив
Абе, има такова нещо за детето, определено. Брак без деца се разпада - ако е тръгнал да се разпада, имам предвид - много по-лесно, по-бързо и по-окончателно от партньорство с деца. Почти също толкова лесно и бързо като просто съжителство без деца.
Естествено, не бих се изцепила, че по тая причина двойка без деца не е семейство. И в тоя случай наистина като формален белег - ако изобщо трябва да търсим формален отграничаващ белег, де, в което не ъм сигурна - бих приела брака. Иначе малко се размива видимата граница между гаджета с общо жилище и дълготрайна, ерго семейна, двойка.

# 535
  • Бургас
Магнолия, ти прочети ли цялата тема, преди да даваш оценки кой колко е агресивен? И двата ти поста са начукване на канчета, та в този смисъл тона ти не е по-различен.
Много ясно, че не я е чела. Все пак идеята беше да влезе да се похвали със сватбата си и да ми обясни какъв проблем съм имала  Crazy Сигурно сега ще се включи да ми обяснява как й завиждам за сватбата.

# 536
Нямам предвид това. Имам предвид, че ако завъдиш три деца, в нашия случай е знак за сериозност, еквивалентен на подпис. Изрично подчертах, че никой никого не е връзвал, не е дупчил презервативи и други простотии, нямам предвид това в случая.

Така че ако нямаш деца, то може да е добре да сте с подпис, щото няма други свидетелства, че сте сериозни.

Вече моят си частен случай е, че бих могла да имам мъж и деца или да съм без мъж и без деца. Но да съм в двойка с мъж, без да имам деца, ще ми е некомфортно. Някак не виждам смисъла, никой не ми е чак толкова ценен- нито да ме издържа, нито да ме забавлява, нито за секс. При мен е всичко или нищо.

Сетих се за една комедия, имаше една "перфектна двойка", която бяха избрали да я венчае самият папа римски на посещение в Америка. Да, ама те преди сватбата се изпокараха, ама не може да я отложат, щото е публично събитие; не може и да се развеждат поне година май...та видът на сватбата може да няма нищо общо със сериозността на връзката.

# 537
  • София
Сигурно сега ще се включи да ми обяснява как й завиждам за сватбата.
Признай си, че й завидя заради ръчно и красиво изписаните 300 покани от страна на мъжа й.  Mr. Green

# 538
  • Пловдив
Така че ако нямаш деца, то може да е добре да сте с подпис, щото няма други свидетелства, че сте сериозни.
Анджък, нещо такова.
Не че хич не може без подпис и без деца да сте сериозни, но подписът в случая е белегът, "свидетелството".

# 539
белег за пред кого?

Общи условия

Активация на акаунт