Съвместно съжителство или брак

• 38 804
  • 804
  •   1
Отговори
# 600
На мен по институциите не са  ме питали, дали съм щастлива, като съм била в съжителство с мъжа ми.
Тях ги интересуваше имаме ли брак или нямаме.
Случвало се е  в институциите през смях да ми казват:  този ти е никакъв (за съпруга ми). Вие сте домакинство, а не семейство.
Всичко това преди да сключим брак.

# 601
  • София
Цитат на: absurt
Напротив, ти къртиш с безсмислие!
Гейовете имат равни права, но след като не отговарят на изискванията на закона, няма как да се бракосъчетаят.
То и козарят у Чапърчене си ходи сериозно с козата Пенка, ама и на него не му дават да се ожени за нея.
И не напира, щото има достатъчно акъл да вдене, че не отговаря на условията.
По твойта логика, щом нещо е забранено, трябва да напираш да ти го разрешат?
Е, педофилията и содомията са забранени- да ги разрешим ли?

Не знаех, че да си гей е забранено със закон. Абсурд, гейовете са хора, които НЕ нарушават закона, просто искат да имат права като останалите. На чернокожите им е било забранено да гласуват, според теб щом закона е бил такъв, значи е било правилно. Откога да си гей е равно на убиец, изнасилвач, наркоман, коза и т.н. Абсурд, аз може и да се омъжа, ама ти по-умна и толерантна няма да станеш!
Ето какво съм ти написала, прочети го пак и го осмисли, вместо да заемаш обидена поза от името на хомосексуалните.
А, дали ще се омъжиш или не- проблемът и решението са твои и мен не ме касаят.

# 602
И на мен не ми се спори, най-малкото по тая тема  bouquet .

# 603
  • Бургас
На мен по институциите не са  ме питали, дали съм щастлива, като съм била в съжителство с мъжа ми.
Тях ги интересуваше имаме ли брак или нямаме.
Случвало се е  в институциите през смях да ми казват:  този ти е никакъв (за съпруга ми). Вие сте домакинство, а не семейство.
Всичко това преди да сключим брак.
Герда, за кои институции точно говориш? Иначе съм съгласна, че в някои отношения, не е без значение дали имаш или не брак. Например единия е в тежко състояние в болница и трябва да се вземе важно решение за него. Без брак думата ще имат родителите, а не половинката.

Абсурд, 84 годишната ми баба е по- широко скроена от теб. Именно това остаряло разбиране за брака /и живота/ имах предвид като споменах за комунизма, когато всичко се правеше за пред хората.
И да те питам - мъж и жена без брак, имащи две деца какво са ако не са семейство?

# 604
  • град-държава
.

Последна редакция: пн, 08 фев 2016, 21:47 от Vermilion`

# 605
bouquet
За болниците,когато има сключен брак търсят съпруга първо, а не майката и бащата, така е най-често и обичайно.

Последна редакция: вт, 09 фев 2016, 11:30 от Анонимен

# 606
  • София
Абсурд, 84 годишната ми баба е по- широко скроена от теб. Именно това остаряло разбиране за брака /и живота/ имах предвид като споменах за комунизма, когато всичко се правеше за пред хората.
И да те питам - мъж и жена без брак, имащи две деца какво са ако не са семейство?
Баба ти, би ти казала, че законът си е закон.
И според него, както вече обясних, ако си сключила брак, си семейна.
Ако не си, живееш на семейни начала или в конкубинат.
Какво срамно виждаш в този начин, който си избрала, не знам?
Не ми слагай / и живота/, че ставаш смешна!
Да съм отрекла правото на всеки да реши как да живее?
Да съм заклеймила тези, които си съжителстват и раждат деца, без да сключат брак?
Не съм.
Ама, да се биеш в гърдите колко си напредничава и колко е безсмислено да подпишеш СК, пък да тропаш с краче, искайки да те броя за семейна, е смешно.
Айде, осъзнай се малко.

# 607
  • където ми харесва
Така де, мъж и жена, с две деца, без брак са семейство. Значи, не им е нужно на хомосексуалистите да сключват брак, за да семейство и те, нали?!

# 608
Абе аз не съм хомосексуална, така че не знам каква им е идеята на тях специално спрямо брака в България, но в щатите настояваха за това точно заради правата, които брака там предоставя. А именно наследяване на партньора (включително на военни и други пенсии), възможност да пишеш съпруг(ата) в здравната си застраховка, данъчни облекчения и правата за взимане на решения при приемане в болница. Както и правата на децата от такива връзки. Има случаи 2 жени живеят заедно, едната ражда децата, другата не е биологично свързана с тях, но също ги отглежда и след 10 години биологичната майка й щуква нещо и забягва с друга жена с все децата. Нямат брак, следователно никой съд не може да присъди на другата права да вижда тези деца, които е отглеждала и смятала за свои.
Тук изглежда не важат повечето от тези неща де.

# 609
  • Бургас
Баба ти, би ти казала, че законът си е закон.
И според него, както вече обясних, ако си сключила брак, си семейна.
Ако не си, живееш на семейни начала или в конкубинат.
Какво срамно виждаш в този начин, който си избрала, не знам?
Не ми слагай / и живота/, че ставаш смешна!
Да съм отрекла правото на всеки да реши как да живее?
Да съм заклеймила тези, които си съжителстват и раждат деца, без да сключат брак?
Не съм.
Ама, да се биеш в гърдите колко си напредничава и колко е безсмислено да подпишеш СК, пък да тропаш с краче, искайки да те броя за семейна, е смешно.
Айде, осъзнай се малко.
Много си зле просто  ooooh! Пишеш колкото да не заспиш и все неща, които нямат нищо общо с написаното, което цитираш. Къде видя да ме е срам, че живея на семейни начала. Къде видя да съм написала, че е безсмислен бракът, като малко по-горе писах, че в някои случаи даже си е много смислен. Къде видя да тропам с краче, искайки да ме броят за семейна. Хич не ми пука кой за какво ме брои. Ти ставаш смешна, обиждайки хората, че щом нямали брак не били никакво семейство. Подписът не прави семейството. Хората го правят.

# 610
Така де, мъж и жена, с две деца, без брак са семейство. Значи, не им е нужно на хомосексуалистите да сключват брак, за да семейство и те, нали?!
Така е ама нали е редно те да преценят. Аз съм преценила, че без брак имам семейство, ама Абсурд преценя, че за нея семейството е с брак. Защо гейовете принципно да нямат този избор?
Мис Джулай, не се занимавай, безсмислена история. Щом се защитаваш, значи се оправдаваш и си агресивна. Нямам време и желанието ми нещо се изпари да повтарям до откат едно и също.

Последна редакция: пн, 08 фев 2016, 22:23 от Анонимен

# 611
  • София
Абе аз не съм хомосексуална, така че не знам каква им е идеята на тях специално спрямо брака в България, но в щатите настояваха за това точно заради правата, които брака там предоставя. А именно наследяване на партньора (включително на военни и други пенсии), възможност да пишеш съпруг(ата) в здравната си застраховка, данъчни облекчения и правата за взимане на решения при приемане в болница. Както и правата на децата от такива връзки. Има случаи 2 жени живеят заедно, едната ражда децата, другата не е биологично свързана с тях, но също ги отглежда и след 10 години биологичната майка й щуква нещо и забягва с друга жена с все децата. Нямат брак, следователно никой съд не може да присъди на другата права да вижда тези деца, които е отглеждала и смятала за свои.
Тук изглежда не важат повечето от тези неща де.

newsm20 newsm20

Изключително точно казано.  Целият пост, не само подчертаното.

# 612
А аз казах, че институциите не ги интересува, дали съм щастлива, имам ли или нямам семейство, ако не съм сключила брак.

# 613
А аз казах, че институциите не ги интересува, дали съм щастлива, имам ли или нямам семейство, ако не съм сключила брак.

Интересно, че за институциите аз пък имам семейство щом живея с бащата на децата си в едно домакинство. Гледай ти какъв двоен аршин.

# 614
  • София

Интересно, че за институциите аз пък имам семейство щом живея с бащата на децата си в едно домакинство. Гледай ти какъв двоен аршин.
Би ли обяснила?
Не е лошо, ако има някакви изменения в закона, да сме в час.
ПП. Нали правиш разлика между домакинство и семейство?

Последна редакция: пн, 08 фев 2016, 22:43 от absurt

Общи условия

Активация на акаунт