Боя за коса - Вlond 39 - Клуб на блондинките

• 97 468
  • 788
  •   1
Отговори
# 705
  • Europe
Аз също съм изсветлена руса, не че си харесвам цвета, но имам добър блясък. Когато косата е здрава, тя си има естествен блясък, а допълнително след всяко миене на косата си я обливам с една бутилка от 1,5л. топличка вода, в която разтварям 1 супена лъжица ябълков оцет. След това обливане не се изплаква с вода. Аз я събирам с една шнола и си изплаквам само тялото за да не остава оцет по кожата. Това го правя вечер и на сутринта няма проблем, не мирише изобщо. Отделно вътре в боята задължително капвам 10-тина капки олио за коса. А самия скалп също мажа преди боя с това олио, защото ми е много чувствителен и ми щипе от боята. Също така може да ползваш спрейове за заглаждане след къпане за мокра или суха коса.

Още на първия път като си сложих оцет (не бях слагала години наред) и моя мъж ми каза учудено (бяхме на слънце) - много ти е лъскава косата, от какво така? И аз бях на седмото небе, тъй като предния ден си бях сложила за пръв път оцет. Ползвам и хранителни добавки, които също поддържат косата и изобщо тялото в добро състояние.

# 706
  • София
Благодаря ви за мненията и съветите. Ползвам и финиши, и маски и балсам задължително, но много сменям и бои и продукти и не мога да преценя кое ми влияе добре. Иначе маслени маски по едно време правех, но наистина свалят цвета особено нюанса, а нали точно това се стремим да задържим.
Аделина ти правиш маслена маска последното миене преди боядисване така ли? Или непосредствено преди боядисване?
Иначе ябълковия оцет не сваля ли и той боята, така си мислех иначе и аз мислех да почна да си плакна косата с вода и оцет, но тъкмо съм закрепила хубав нюанс от боята и ми се струва че ще го измия? Ако греша ме поправете?

# 707
Kaто се наканя да се боядисам, то накрая така или иначе е паднал нюанса почти. Правя маска, мия, следващия път боядисвам. Също е хубаво на мръсна коса да се боядисва.

Хубав нюанс, но косата безжизнена и като метла, не е хубаво. По-добре здрав косъм, лъскав.

# 708
  • Europe
Аз мисля, че точно напротив киселият оцет затваря косъма и новия цвят се запечатва още по-добре. Вече за нюанси и т.н. не съм толкова запозната. Но не мисля, че оцета сваля боята.

# 709
  • BG-DE
dessie_d, оцетът не сваля боята. Всички продукти за боядисана коса се водят с по-ниско рН (т.е. кисели), защото, точно както aleina го е обяснила, така се затваря косъма и цветът (респективно нюанса) се задържа по-дълго  Peace

# 710
  • София
Благодаря за мненията ви, ще пробвам обливането с разтворен оцет. Приемам още идеи за жизнена и бляскава коса. Не знам кое ми вреди повече боята или пресата, но не ми се ще да спирам с нито едното. С преса се харесвам много повече, иначе ми е хвърчаща и бухнала.  Rolling Eyes

# 711
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Аз си мисля,че пресата повече вреди на косата.

# 712
Аз се изправям с преса на всяко миене и проблем нямам. Използвам хубава термо защита, пресата ми също е хубава. Зависи и от продуктите и от косата.

Аз с въпрос. Естественият ми цвят:
Скрит текст:

И в момента:
Скрит текст:

Боядисвам се с Кюн в салон, обаче първо ми е много досадно стоенето там и после ми идва скъпо. Не намирам от къде да си поръчам боя на Кюн. С какво бихте ме посъветвали да опитам да постигна същите резултати у дома?

# 713
  • Чукарландия
Алечка, аз също ползвам хубава преса  и хубави термозащити, но косата ми се къса. Доскоро се боядисвах с Кюн, но много хора са на мнение, че е много агресивна боя. Сега я смених с Вела Колестон. Сподели моля те, каква термозащита и преса ползваш. Hug

# 714
Бела, пресата ми е Ремингтън кератинова терапия: http://www.remington.bg/presi-za-kosa/presa-za-kosa-remington-ke … py-pro-s8590.html

Термозащитата ми е на Лореал - http://www.zlatnaribka.com/podhranvashto-termo-krem-olio-s-chere … rotectrice-150-ml

Имам и едно спрей олио на Шварцкопф, но не е много хубаво. Мисля като го свърша да взема Митично олио пак на Лореал.

Ама и си зависи от косата. Ти доволна ли си от Вела Колестон? Скакъв оксидант се правиш?

# 715
Бела, пресата ми е Ремингтън кератинова терапия: http://www.remington.bg/presi-za-kosa/presa-za-kosa-remington-ke … py-pro-s8590.html

Термозащитата ми е на Лореал - http://www.zlatnaribka.com/podhranvashto-termo-krem-olio-s-chere … rotectrice-150-ml

Имам и едно спрей олио на Шварцкопф, но не е много хубаво. Мисля като го свърша да взема Митично олио пак на Лореал.

Ама и си зависи от косата. Ти доволна ли си от Вела Колестон? Скакъв оксидант се правиш?
Аз съм със същата преса, със същата термо защита   Grinning. и преди една седмица си взех митично олио на Лореал. Супер става с това олио даже на суха коса го слагам после пресата

# 716
Дааа,аз съм го тествала при фризьорката ми, много ми харесва.

# 717
  • Чукарландия
Абсолютно същата преса имах и я подарих. Не съм доволна от нея. Стържеше ми по косъма, трудно изправя на 180 градуса. Един кичур трябва да го мина поне 3-4 пъти, за да е идеално изправен. И още две преси на Ремингтон, други модели имам, които вече не ползвам. Сега си взех ghd white platinum™ styler, смених боята, смених сешоара. Започнах да боядисвам само корени, като дължините ги обливам за около 5 мин. само. Надявам се да стопирам това накъсване. Ползвам бои 12-ки + 12%-ен окислител. Peace

# 718
Бела, благодаря. Ще видя кога ще се престраша да пробвам сама да се боядисам. Твоята основа каква е (извинявай ако си споделяла?
Иначе за пресите си е до коса, то за това има толкова продукти.  Аз изправям на 200 градуса с едно минаване и съм доволна.

# 719
  • Чукарландия
Основата ми е 6-7 (светлокестенява). Hug

Ето такава, горе-долу, даже може и да е по-светла. Вече съм я забравила, не съм си виждала естествения цвят от има-няма  25 години. Joy

Общи условия

Активация на акаунт