Отговори
# 90
  • София
И аз ги чистя с обикновена клечка,именно защото тя не помръдва докато я чистя и не ме е страх,че ще бръкна прекалено навътре( дано да не се случва) .Голям кеф е , въпреки че после ми стъжнява живота за 5 мин,докато я облека и приготвя за сън.Чистя ги след всяка баня,респективно през ден,въпреки че ако ми се видят мръсни ги чистя и по-рано.

Силве, браво за захранването,явно не е бил точният момент!  Hug

Последна редакция: пн, 01 фев 2016, 17:27 от БellaБellissima

# 91
Благодаря ви момичета за споделеното за акото  Hug Вече не е рядко, но е едно странно - с черни топченца из акото. Започнах да му давам пробиотик, който ползвахме преди захранването заради упорит запек. Тогава му действаше прекрасно. Надявам се и сега да му нормализира чревната флора.
Имаме нов зъб - изникнаха му 3 за 20 дни !!! Направо ми е жал за него. Първо излязоха двата долни предни резци с разлика от 4 дни и в петък изникна горен страничен резец в дясно. По принцип знам, че първо изникват предните резци, но явно не сме по тази схема.

И моя синковец си дърпа ушите и търка очите, когато му се спи или се разсънва. Особено събуждането с търкане на очи си е класика при него и баща му (на който прилича изключително много).
Сини очички, стискам палчета да чуете добри новини в сряда! Вярвам, че ще е така  Hug
За багажа - ние често пътешестваме на разстояния от около 100 км. Събирам му дрешките в една наша раница и е много удобно. Винаги слагам няколко любими негови играчки. В друга чанта - преварена вода в термос, шишетата и АМ в контейнер, за да е компактно. И трета чанта (последна) с 2 различни по дебелина завивки и 2 повивалника за преобуване. Станало ми е рутина и за 10-15 минути съм събрала багажа. Дано съм ти била полезна с моята подредба.
В тази връзка - в събота бяхме в Сандански и Рупите. Беше страхотно, времето приказка (цели 16 градуса, слънчево), а нашето момче навърши 7 месеца  Wink Беше зареждащо и за трима ни.
Белла, благодаря ти  Hug
Уши - не ги почиствам всеки ден, а когато видя, че има ушна кал. Ползвам клечки за уши с ограничител на Чико. Изхарчила съм едва половин кутия от раждането му
Силве, стискам палци детето да си хапва с апетит и храненето да е удоволствие!  Hug.

Последна редакция: пн, 01 фев 2016, 23:42 от hope!

# 92
Хмм, май само ние нямаме зъби newsm78
На баткото на 10м. му се показа първия, явно и сега ще е така Whistling

# 93
  • Варна, кв. Аспарухово
а, и ние нямаме зъбки Simple Smile
уши ми когато ми хрумне, но не по-често от 2 пъти седмично с клечки с ограничител.

# 94
Здравейте и от мен.
Ние също нямаме зъбки.
За ушите всеки ден след баня ги почиствам с клечка с ограничител.

# 95
  • София
Ами и ние нямаме зъбки още и в този смисъл - как сте с нощния сън?

При нас големите паузи са мираж,буди се да суче много често.Вече съм момби ,кривак и половина.
Явно много я боли,хем ме съсипва,хем много ме е жал,съчувствам й,оообаче много дълго време вече растат без почивка и съм кукуригу. smile3511 smile3514 smile3533

# 96
И ние си нямаме зъбки още.Днес ходихме на нефролог и слава богу всичко е наред дори получих похвала за "патката" вече от втори доктор между другото и мнооооого съм горда със себе си😁Дано успея да я отлепя нацяло .
Сини очички, стискам палци за вас и се Моля! !

# 97
О,Вики също няма зъби.На няколко пъти почваха да избиват,будеше се нощем с рев,венците се понадуваха и после край.Ще видим кога ще тръгнат пак  Mr. Green

Уши чистя след къпане-през ден съответно.С клечка с ограничител,че бях купила преди да се роди още,пък няма за какво друго да ги ползвам  hahaha като свършат ще си ползвам обикновени.Има доста ушна кал дребосъка,даже питах педи дали е нормално,каза че всичко си му е наред.
С патката няма особен напредък,съвсеем леко е забелена,ама не си даваме много зор.Когато-тогава.

Иначе нищо ново при нас-Не седи,не пълзи,не се изправя Rolling Eyes

# 98
 Cry Cry Cry ние сме със счупено краче  Cry
Точно за 5 мин я оставих и кака й я гушнала и паднали двете заедно. Гърлото ме боли да й викам да не я гушка , да не я докосва. На ДГ не я пращам да не ми носи болести , а тя вкъщи само тормози малката. Искаха да ни оставят в болница , а нямат условия. Нито мляко нито нищо е ние на фотосинтеза ли ще караме? Написах че си тръгвам и преди малко се прибрахме. Малката се съдра да плаче. Сърцето ми се къса. Аз съм виновна ма какво да направя не мога да заключа каката е детската и да не мърда. Дано няма последствия.  Sad Cry

# 99
Ох, Стефи, изтръпнах като прочетох. Надявам се, че бързо и лесно ще се възстанови малката. И при нас е същото. Ето сега каката е във ваканция и само се чуди как да размята София и да си играят. Какви караници сме имали, защото се качва с нея права на спалнята, а така падането им е гарантирано. А как да й кажеш - не пипай сестричката си?! Тя й се радва, иска да си играят. А няма как ти да си там непрестанно. Пък и вашата кака е по-мъничка и не разбира съвсем ситуацията.
А на малката шина ли й сложиха сега? /че на такова малко дете гипс не вярвам/ И колко дена ще го носи?
Дано бързо се оправите и на теб кураж! Hug

# 100
Стефи, много много съжалявам!  Hug Ще мине мила и ще бъде без последствия, но ще ти е криво сега. Как е Габи? Продължава ли да плачка много?
Не се карай много на каката. Не е искало детето ... Просто любовта на малките дечица им е малко мечешка ... Важното е, че има любов!

# 101
Стефи, прегръщам те силно  Hug Кураж, ще се оправи бебка!
Нашата кака също е непрекъснато върху бебето и все и се карам. После пък ми става тъжно, че тя самата е бебе  Sad
Уф, от 3:40 сме будни всички, че на бебчо му се дереше. Порева си час, като магаре и заспа, обаче събуди кака си.....

# 102
Да с шина е, но нещо не я сложиха като хората. Много й е широка и се изхлузва. Не казаха  колко дни да го носим. Доколкото разбрах от коментарите счупването било малко. Не са ни намества ли крачето и предполагам е само пукнато. Когато отидохме ни пратиха на всичко обаче. Снимаха я цялата, ехограф на бъбреци и бял дроб, черепно лицеви контузии , кръв и урина. Пред кабинета за да ни прегледат главичката седяхме обаче 2 часа и половина. Вътре имаха спешен случаи с епилептик и беше ужасно. Човека беше много зле. Гърчове не можеше да диша абе ужас. Добре че Габи е бебе и не разбира , защото щеше да й остане травма. То аз цяла нощ го сънувах , какво остава за дете. Най глупавото беше че не ни настаниха в кърмаческия отдел ми при възрастните. Викам мляко имате ли? Нямат. Викам ми аз това дете как да го храня? И те ми не знам. Викам ние си тръгваме и лекарката се нацупи. Били сме й губили времето. Викам ми детето е яло в 5 слетобяд 50гр мляко. Вика ми, ми защо не е яло, вие дойдохте в 8 не в 5. Викам теб като те били нещо и ревеш мислиш ли за ядене? Тя се фръцна и си тръгна. Днес ще ходим да си вземем снимките и при личната ще ходим да видим да оправим шината и нещо болкоуспокояващо.

# 103
Здравейте.  Hug

Стефи, много ти съчувствам, направо изтръпнах. Предполагам, че на такова мъниче зарастват за нула време костите, но си е голям шок. Не се карай на каката, едва ли ще разбере какво точно е станало, а и със сигурност не е било нарочно. Уф, и аз все викам по голямата щерка да внимава с бебето, но тя е на осем и съм по-спокойна за бебка. Но пък за каката ми е притеснено да не си докара някоя херния с мъкненето на бебе 7-8 кила. Rolling Eyes Изобщо гледам по възможност да не ги оставям сами.

Сини очички, стискам палци всичко да се нареди!

Беба има три зъба, един до друг отдолу. Периодично търка очи (надрала се е за пореден път като пират), дърпа уши, скубе и без друго рехавата си косица, дъвче всичко, после плаче, явно растежът е дълъг процес.

Понякога и отказва да яде, но като цяло има две заместени хранения от общо пет. Хич обаче не се впечатлявам, ако някой път откаже пюре, дояжда си с мляко и така. Мисля скоро да почна с месно меню -пуйка. Взех една "супа" с пуйка на Хип, ми съдържанието на месо вътре е 8% !! Сиреч, спокойно мога да дам цяло бурканче наведнъж.

И аз съм потресена от съдържанието на захар в бебешките бисквити! 20-25% Единствените, които намерих без захар за едни като с оризови ядки вътре и плодове. Горе-долу се топят в устата, но остават на парченца, а и са безумно скъпи. Tired

Бебката все още се мръщи на водата, едва успявам да пробутам 20-30 мл за деня. Което често я връща към млечна диета заради затегнато стомахче.

Къпя я с обливане с чиста водица всеки ден, покрай миенето на дупето, но козметика ползвам рядко. Колкото по-малко, толкова по-добре, знам го от опит. И косичката вече не мия всеки ден.

Физически е голяма мързеланка. Седи самостоятелно и стабилно, но веднъж загуби ли равновесие и падне назад или настрани, няма изправяне. Остава да си лежи по гръб или по корем. Доста далеч ми се вижда от пълзене или изправяне на крачета.

Уча я на "команда" ДАЙ, да ми подава играчка, без особен успех.  Joy Но на "къде е тати?" се върти да го търси.

Никаква ревност не ме мъчи, аз съм омъжена за принц, няма да погледне друга, докато сме заедно. Heart Eyes

# 104
Стефии  Hug Бързо ще й мине на Габи,но шока е голям.
Аз тъкмо влизах да се оплача,че и Вики днес падна от кревата за първи път,ама като чета май няма какво да се оплаквам Tired
А за болниците направо нямам думи.И навсякъде е така,особено в малките градове.Всички отделения,и за бебета и за възпастни.Ужас направо,добре сте си тръгнали.На детето ще му е по-спокойно в къщи.Тя шината си действа навсякъде,няма смисъл само да се стресира и ти да се изнервяш в скапаната болница  Hug

Общи условия

Активация на акаунт