Частни детски градини - София (тема 10)

• 111 735
  • 745
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Аз не виждам някой в темата да те е нападнал. Даже оставам с обратното усещане, че 100 човека се включиха, за да ти обяснят това, което не си разбрала и ти го обясниха подробно.

Странна реакция. Rolling Eyes

# 46
Здравейте.
Само да уточня, че ''Пинокио'' в Белите брези затвори през Септември 2015 поради недостатъчно деца. Ние ходихме там - беше удобно защото ни е близо. Недостатък беше, че децата не се извеждаха по цял ден и след работа търчах да водя детето да се проветри малко, което беше много изморително.
От Октомври 2015 сме във ''Фъстъче'' в жк Стрелбище - всъщност тук я намерих.
Таксата е 105 лева на седмица (420 лева месечно), включени за закуска, обяд и следобедна закуска, както и вода - не се налага родителят да носи.
Съдържателката е доста компетентна жена.
Извеждат децата всеки ден при хубаво време, имат си и ''служебни'' колички за малките.
Аз съм доволна.

# 47
  • Пловдив/София
Никой не ти размахва пръст. Още по малко те назидават.
Цялата работа е че Малки стъпки /които ти си набелязала/ = Азбуки
С две думи: Abs i Onna - bugeisha са абсолютно прави.

Явно не се разбираме, изобщо не се интересувам дали Азбуки и Стъпки са едно и също, не знам защо се повтаря 1000 пъти, разбрах го, но просто няма връзка с нищо, което съм писала по-горе. Не казвам, че не са прави, даже Онна си говори съвсем човешки, за разлика от другите.

За мен да ми казват "хванах те в неосведоменост" и "добре е човек да се информира първо" без никакъв повод не е положително отношение, но явно очаквам твърде много- да не ме третират като идиот.
Знам, че сигурно не е лично, но не знам как може някой да не го издразни горния израз- защо някой ще ме следи как в цели 2 теми съм била неосведомена (още повече не беше права за ОДЗто)? Хора с много време...
Както и да е, да не дълбаем повече в едно недоразумение, хубав ден на всички, ще си чета и ще си прозвъня градините, като му дойде времето. Мерси на всички, които писаха със съвети.

# 48
Тя и държавната градина е 189-то, не 89-то ОДЗ. В 98-мо, ако изобщо такова ОДЗ, може и да си правят яслена група, в 189-то не виждам къде ще я сложат. Както и да е.
И не съм целяла да имам положително отношение към теб.

Литъл Степс има и в Симеоново, което не е част от Комплекс Азбуки, ако трябва да сме точни съвсем.

Не е вярно. Базата в Симеонова е филиал на Стъпките, които са част от учебен комплекс Азбуки. Така да се каже, зная с кого и за какво съм сключвала договор.

# 49
Имах впредвид чисто като местоположение..... Не знам от кого са договорите... И все пак има разлики, както в предлаганите услуги, така и в цената.

# 50
Да, като база е така, права си. Но учебният комплекс обхваща и филиала в Симеоново.

Понеже моят начин на търсене на информация е различен (явно) от този на Пипи, не ми стана ясно как е посетила сайта на ДГ Littles steps без да е минала през сайта-майка, а именно този на учебен комплекс Азбуки. А и явно е на ниво писане във форума, не на реални посещения все още.

# 51
  • Berlin
Аз имах предвид просто, че Малки стъпки ги обсъдихме в предната тема, като условия. То какво стана. Laughing
Касита, не е задължително да минеш през сайта на Азбуки. Little Steps си имат сайт, и то май още с информацията основно за Симеоново. Или аз гледам някаква стара, но още съществуваща версия.

# 52
Именно. Като напишеш в Гугъл името на въпросната градина, те отвежда в сайта на базата в Симеоново, където се говори, че тепърва ще се строи в Мусагеница.
Хайде стига по темата.

# 53
Здравейте, искам да попитам, дали някой има впечатления от Детски свят в Манастирски ливади и Артистите на Монтесори в Бъкстон? Мерси предварително.

Аз имам преки наблюдения и впечатления от ЧДГ "Детски свят". Малечка я посещава вече почти 2 години и сме много доволни. Можеш да разгледаш сайта им http://detski-sviat.info/index.html, както и страничката им във ФБ, където публикуват снимки на хлапчовците. Таксата е 490 лв., допълнителните занимания (платени) са народни танци, приложни изкуства, плуване и карате. Имат 1 яслена и 2 градински групи, мед. сестра и помощник-възпитател. Допълнително ходят разни каки и батковци, които свирят на различни инструменти и съпровождат пеенето на децата.

Храната е от "Ян Бибиян" и всеки ден имат и свежа салата към обяда. Плодчета също им дават. Стига да позволява времето, извеждат децата на двора. Ако имаш някакви по-специфични въпроси, можеш да ми пишеш и на ЛС. Simple Smile

Най-добре е да се чуеш със собственичката и да отидеш на оглед (ако вече не си го направила). Стига да има свободни места в групата, която те интересува, предполагам, че няма да има проблем да поемат детенце.

# 54
След като разгледах всички частни ясли в Стрелбище и наоколо си избрах "Слънчо" за моята дъщеря. Намира се в кв. Гоце Делчев - помещението на бившата "Марита". Препоръчвам я много горещо! Пуснах детето си за пръв път едва на година и два месеца, много се притеснявах как ще свикне, понеже беше доста "залепена" за мен. Нямаше обаче никакъв проблем - хареса й много. Винаги е нахранена, чиста, щастлива. Занимават ги много, знае много песнички, говори много повече откакто ходи там. Освен това, работят от 7:30 сутринта до 19:30 вечерта, което си е завидно! Госпожите са сериозни жени, може да им се има доверие. Гушкат я, това ми прави много силно впечатление  Simple Smile Извеждат ги на дворчето винаги ако времето позволява. Таксата е сравнително ниска - 420 лева на месец.

За да е пълна картинката, има и малко негативи. Не учат чужд език и дворчето им е мъничко, няма растителност, компромисно е. Тези негативи обаче аз съм склонна да преглътна, защото съм спокойна, че детето ми е добре в тази ясла. Въобще, с две ръце гласувам за "Слънчо"! Отсега ми е неприятно, че нямат и градина, в която да си продължим  Laughing

# 55
Здравейте, искам да попитам, дали някой има впечатления от Детски свят в Манастирски ливади и Артистите на Монтесори в Бъкстон? Мерси предварително.

Аз имам преки наблюдения и впечатления от ЧДГ "Детски свят". Малечка я посещава вече почти 2 години и сме много доволни. Можеш да разгледаш сайта им http://detski-sviat.info/index.html, както и страничката им във ФБ, където публикуват снимки на хлапчовците. Таксата е 490 лв., допълнителните занимания (платени) са народни танци, приложни изкуства, плуване и карате. Имат 1 яслена и 2 градински групи, мед. сестра и помощник-възпитател. Допълнително ходят разни каки и батковци, които свирят на различни инструменти и съпровождат пеенето на децата.

Храната е от "Ян Бибиян" и всеки ден имат и свежа салата към обяда. Плодчета също им дават. Стига да позволява времето, извеждат децата на двора. Ако имаш някакви по-специфични въпроси, можеш да ми пишеш и на ЛС. Simple Smile

Най-добре е да се чуеш със собственичката и да отидеш на оглед (ако вече не си го направила). Стига да има свободни места в групата, която те интересува, предполагам, че няма да има проблем да поемат детенце.

Благодаря много за споделеното мнение! Мен засега ме интересува яслената група, моето детенце е още на годинка и половина, но като цяло още се колебая, дали изобщо да го пускам от 2 на ясла или да изчакам до 3 - заради болестите, както и адаптацията, дали по-лесно ще се адаптира, ако е ходил на ясла или нова смяна на обстановката в градината би го стресирала повече. Аз трябваше да се върна вече на работа и в момента го гледа детегледачка, но не покрива някои мои изисквания и затова започвам да разсъждавам в посока ясла след 2.

# 56
Здравейте на всички,

Темата е много полезна, но колкото и да ми се иска нямам време всичко да изчета, но ще продължавам. А докато продължавам с четенето може ли някой да ми препоръча частна ясла за София-Център? Условието ми е да има дворче/градинка. Синът ми е на 1 годинка и 8 месеца. Мерси предварително!

# 57
Здравейте на всички,

Темата е много полезна, но колкото и да ми се иска нямам време всичко да изчета, но ще продължавам. А докато продължавам с четенето може ли някой да ми препоръча частна ясла за София-Център? Условието ми е да има дворче/градинка. Синът ми е на 1 годинка и 8 месеца. Мерси предварително!

Синът ми от миналата седмица ходи в Палечка до Националното радио. Имат "дворче", което няма особено хубав вид в момента, защото са прибрали катерушките, но лятото съм виждала да са изкарани. Все още нямам особено много впечатления, той от първия ден е по цял ден, вече не плачел през деня, а след сутрешния рев бързо се успокоявал. Мисля, че миналата седмица ги извеждаха 2 пъти,т.е. когато времето позволяваше. Засега съм доволна, надявам се да остане така.

# 58
 Peaceзапис.Интересно.

# 59
  • София
Здравейте!
И тук да попитам (нямам време да прочета предишните теми) отзиви за детските градинин
Бърборанчета" и "Вълшебен свят"? Също и ако някой може да даде препоръки за частна ясла в района на Младост.

Общи условия

Активация на акаунт