Частни детски градини - София (тема 10)

• 112 718
  • 745
  •   1
Отговори
# 450
Не изливам нищо, просто се чудя защо не си е направила сметка преди това, тогава щеше да е очевидно, че само ще си изгуби времето. Инфо за таксата може да се получи по много начини, вкл. и тук във форума, от потребители с деца в градината. А и Боби явно е избрала много допълнителни занимания, защото това е почти двойна такса на основната. С което пък заблуди други четящи, че това е обичайната такса  Peace

# 451
Въобще не смятам, че човек трябва да събира информация по други канали. Съвсем нормално и естествено е таксата да бъде оповестена в сайта им. Как ли пък не ще седна да дебна чие дете е във въпросната градина... А ако нямаме познати, какво правим? За таксата не мога да коментирам, не съм се интересувала.

# 452
😀

Последна редакция: чт, 17 ное 2016, 21:09 от Боби333

# 453
  • Berlin
Според мен не е проблем това, че таксата не е обявена на сайта. При положение, че търсиш частна градина и имаш изисквания, съответно трябва и да си психически подготвен за всякакви суми.

# 454
Добре, Боби, разбрахме, че таксата не ти изнася  Peace

# 455
😀

# 456
Публикуването на таксите дава възможност на родителите да не си губят времето, а и не само своето с градини, които не са им по джоба.

# 457
😀

# 458
Примадона, от една страна си права. От друга, това си е политика на собственика, може да не иска конкуренцията да знае цените, или пък да няма единна такса, а да дава отделна оферта на желаещите да си запишат детето с оглед изискванията им за индивидуален подход, или пък да има други съображения.  Peace

# 459
  • София
Здравейте,
Може ли да препоръчате английска ясла/детска градина, да се говори само на английски? Януари малката става на 2 год. Благодаря предварително !
Little Steps филиала в Симеоново
Благодаря, но взимат по-големи деца.

# 460
  • София
В пикабу когато се записахме преди 2г и няколко месеца подбора беше следния: детето отива в групата с децата, психоложката и родител е с него, ако детето се заиграе майката излиза. Идеята е да се прецени, то готово ли е да бъде отделено. Това беше Simple Smile

Сега не знам как е

# 461
Brayda, мерси за споделеното. Това не е ли общо взето същото, от което се възмущава Боби? За съжаление последните й постове явно са изтрити, защото не можах да прочета последните й коментари и мнение по повод описания от нея кастинг на децата.

# 462
  • София
аз също не мога да прочета от какво точно се възмощава

Ние си търсихме ясла, за нас а и за тях беше важно да се знае моето дете готово ли е да приеме мястото, обществото, обстановката и игрите без мен. Тя се отдели от раз, без проблеми, всичко й беше интересно.
Ако не й беше толкова лесно и интересно, те щяха да знаят за това и подхода щеше да е друг.

Принципно когато има определен борй учители за определен брой деца и едно от всички се нуждае от постоянни нон стоп грижи, то другите деца няма да получат достатъчно такива.
Това хем го приемам, хем ми е кофти за детето, нуждаещо се от грижи, че то всъщност има нужда от малко побутване или малко повече време, за това е и психолога да се опита да разбере на време нещата.

Ние примерно правихме една среща когато огледахме градината, беше март месец, а искахме да започне август. След това юни отидохме пак на посещение, след това и юли и август, за да не й е непозната обстановката. Всичко беше само в плюс за детето според мен.
Ако то показва винаги, че не иска да е там, не иска да участва и само плаче за майка си, то или не е готово още да се отдели, или просто яслата не е неговата.

Имат право и двете страни, защото в крайна сметка всичко е само с мисъл за детето.
Аз не съм почувствала нищо нередно в подбора, нямам представа сега как е, мисля че скоро беше писала жена, която е записала детето си на ясла в Пикабу, ако се включи да разкаже Simple Smile
В крайна сметка за мен е важно на моето дете да му харесва яслата, както и на мен да ми харесва и се радвам, че намерихме нашето място.
Тя вече е на 4г, има много приятели, има изградени взаимоотношения, напредва във всички посоки на обучението, справя се добре, всичко продължава да й е много интересно Simple Smile

# 463
Не съм съгласна с горния пост. Характера на моето дете е такъв, че без рев нямаше да тръгне на градина. Точно две седмици завишено внимание му трябваха за да спре да плаче. Година по-късно ходи с такова желание, че реве ако го взема по-рано и не се е наиграл. Ако навсякъде подбора беше с тест "как се вписва в групата" още щеше да си е вкъщи.
В групата на детето има момче с проблеми, което изисква постоянно внимание. Едва ли другите са ощетени, все пак говорим за частна градина. Евала на ръководството, че са го приели като чета как "подбират" децата в голяма част от градините ooooh! . Не бих си подложила детето на такъв "качествен контрол", още повече при подобни измислени критерии.

Последна редакция: сб, 19 ное 2016, 01:30 от Анонимен

# 464
  • София
Периода на адаптация няма общо с това дали на детето му е интересно в градината. При нас също беше две седмици. Ставаше дума дали е склонно да се отдели за малко без да търси мама в срещите преди да се запише детето.
Мисля, че е ок да си кажат какво могат и какво не могат да осигурят, защото ако кажат, че няма проблем, а в същност има, то детето ще загуби.

В една градина винаги има по-кротни и по-буйни деца, в нашата също, децата са на периоди, важното е в моментите на заниманията да има с какво да го привлекат, да има склонност да учи, с другото се справят.
Но ако детето е абсолютно неконтролируемо и системно разрушава и това се отразява на другите деца и цялата класна стая, то по-скоро не е градината за това дете.
Аз съм видяла много неща за повече от две години, учителите дават 100% от себе си, децата също Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт