Частни детски градини - София (тема 10)

• 112 741
  • 745
  •   1
Отговори
# 435
😀

Последна редакция: чт, 17 ное 2016, 21:10 от Боби333

# 436
  • София
Аз често минавам покрой "Камелини Монтесори" но не съм видяла да имат голям и добре оборудван двор.
Преди много години (осем или девет) съм ходила на посещение в детската градина, която се помещаваше в същите сгради и освен ако сега не са направили много голям вътрешен ремонт и преустройство, който не се забелязва от вън, помещенията не бяха никак нито големи, нито просторни и светли. И беше доста студено вътре. За всяко хранене децата се обличаха и обуваха за да отидат в друга къщичка-фургон където беше столовата. Не знам дали все още е така  Peace

В този район, няколко улици по-горе е "Росица". Нямам лични впечатления, но съм чувала хубави неща за градината. Можете да я погледнете и нея. Не е Монтесори, обаче.

Последна редакция: чт, 17 ное 2016, 16:36 от Onna-bugeisha

# 437
Боби333, аз също съм се спряла на Каса де Бамбини за моето дете, общо взето и ние преди около година минахме през тези неща, но честно да ти кажа моето впечатление е съвсем различно. Може би е въпрос кой какво търси и какви са очакванията му. Да, и при нас срещата продължи много дълго, но ако зависеше от мен щях да остана и още да поразгледам и поразпитам, много ми беше интересно, може би защото Монтесори-философията се е превърнала във вдъхновение за мен, дори хоби за четене и страст. 36те стр. дори не ми стигнаха, защото имах още много уточняващи въпроси, и на всички любезно и обстойно ми беше отговорено. Затова казвам - зависи от интересите, нагласата, визията. Таксата наистина е много висока, за нас няма да е лесно, ако детето ни отиде там, но смятам, че е адекватна на това, което видях, чух и считам, че той би получил. Потърсих и мнения от майки, чиито деца са посещавали градината, имам и приятелка, която беше на курс в градината при тях лятото, когато имаше безплатно обучение за нови учители. От всички тях получих доста информация "от кухнята". Но пак казвам, всеки си има различни виждания, затова исках да споделя и друго впечатление.
Бихте ли споделили обаче какво имате предвид под "кастинг"? Останала съм с впечатлението, че повечето Монтесори градини имат подборка на децата не толкова заради ограничените места, а по скоро "подбират" родителите и тяхната нагласа да се следва тази философия на възпитание и вкъщи. Това ми го казаха още по телефона, като се обадих и аз не намирам нещо ненормално в това, напротив, за да се получат нещата според мен трябва да има синхрон в работата на учители и родители. Ще ми е интересно да споделите.
Относно Камелини - и от учител, работил някога там, и от майка на дете било там, имам много негативни отзиви. Ако ви интересува, ще ви разкажа в ЛС, но всеки си знае и преценява какво е по-подходящо за детето му.

# 438
  • София
Когато търсихме ясла за малката гледах и Артистите на Монтесори, тъкмо бяха отворили втора градина до Историческия музей (аз често минавам покрай тази на бул. Бъкстон). Нямам никаква информация за тях иначе, можеше да се ходи в събота да се разглежда.

# 439
😀

# 440
😀

# 441
😀

# 442
  • Berlin
И каква все пак е таксата, че ми стана любопитно? 😄

# 443
Боби, не мога да не се съглася с тези доводи. И аз бях учудена от цената, въпреки че не бих я определила като неоснователна, но също се чудя, защо не се обявява като една крайна сума, при условие, че въпреки размера й градината е пълна и местата трудно се намират. Относно подбора на децата - сигурно наистина е болезнено за родител да му бъде отказано, дори и индиректно. И аз съм си го мислила, ако и при нас не се получи. Но не би трябвало да приемем, че има проблем в детето, значи това не е неговата градина. Никое дете не може да се впише перфектно навсякъде, и това е нормално. Но наистина няма кой друг освен тях да вземе решението, ако сме там, значи от наша страна има интерес, никой не ни задължава. А как по принцип се определя приема в другите частни градини, и по-конкретно в Монтесори-градините? По ред на записване и свободни места? Мисля за Пикабу бях чела също, че има някакъв подбор. Ще ми е интересно да разбера, ако някой може да сподели.

# 444
😀

# 445
😀

Последна редакция: чт, 17 ное 2016, 21:11 от Боби333

# 446
Боби, държиш се все едно си влязла в скъп магазин, който не ти е по джоба, а после се сърдиш за цените.  Laughing Монтесори градините са от най-скъпите в София, под 800 лева/мес не падат, трябвало е да прецениш преди да се насочиш към тях.

# 447
😀

Последна редакция: чт, 17 ное 2016, 21:11 от Боби333

# 448
Къде са 800, къде са 1200... Боби точно това написа, че голямото й разочарование е, че таксата не е публикувана никъде, за да може да прецени... Ама не пишете само, за да излеете поученията си и нарасналия гняв...

# 449
😀

Последна редакция: чт, 17 ное 2016, 21:12 от Боби333

Общи условия

Активация на акаунт