Страсти – градините в София, кампания 2016/2017

• 75 173
  • 783
  •   1
Отговори
# 735
  • София
Момичета, моля за бърз отговор!
Какво значи да си самоосигуряващ се, ако си без собствена фирма чрез която да си внасяш осигуровки?

Трябва да упражняваш свободна професия, но това как става, трябва ли някъде да се регистрираш?
Ще ви кажа защо питам - говорих днес с една директорка и тя ме посъветва да ходим в НОИ/тоест мъжът ми, че е безработен сега/ и да са плати осигуровки 6 месеца  назад. И това щяло да ни даде 1 точка.
Има ли резон в тая работа според Вас?

# 736
  • София
Момичета, моля за бърз отговор!
Какво значи да си самоосигуряващ се, ако си без собствена фирма чрез която да си внасяш осигуровки?

Трябва да упражняваш свободна професия, но това как става, трябва ли някъде да се регистрираш?
Ще ви кажа защо питам - говорих днес с една директорка и тя ме посъветва да ходим в НОИ/тоест мъжът ми, че е безработен сега/ и да са плати осигуровки 6 месеца  назад. И това щяло да ни даде 1 точка.
Има ли резон в тая работа според Вас?

Самоосигуряващо се лице - ЕТ, земеделски производител, преводач, писател и т.н. Лицето, което си внася социални осигуровки в полза на него или към неговата си фирма. Няма как само да си плати осигуровките. Реално трябва да докаже с документ, че упражнява някаква дейност.

# 737
Последно за самоосиг.се лица какви документи се изискват?  Мъжът ми е собственик на ЕООД. Заверихме ГДД по чл.50, имам платежните за осигуровките, имам документ от НАП, че лицето е регистрирано като СОЛ.

# 738
Мммм,видяхте ли съобщението на страницата на ИСДОЗ? Явно има нарушители, щом има подобни предупреждения и разяснения.  Shocked

# 739
Мммм,видяхте ли съобщението на страницата на ИСДОЗ? Явно има нарушители, щом има подобни предупреждения и разяснения.  Shocked
Това съобщение май го пускат всяка година - и пак има доста нарушители...

# 740
  • София
То какви ли не шмекерии правят някои родители за да влязат децата им.

# 741
  • София
Може и от неразбиране да се попълват такива данни. Го и аз си мислех, че ако баба или ддо работи в системата, имаш предимство.
Чета разни правила из сайта и 100 пъти да прочета нещо, пак не го схващам  Laughing

# 742
  • София
нещо се обърках с районите, ако може някой да ми помогне  Rolling Eyes
мъжа е докторант в БАН, намира се зад Арена Армеец, това нали се води район слатина?
няма да позлваме точки от там, ама да не вземат да откажат да ни запишат заради моето невежество  ooooh!
Пощенския код е за кв Изток, 1113, който пък е район изгрев.

# 743
  • София
нещо се обърках с районите, ако може някой да ми помогне  Rolling Eyes
мъжа е докторант в БАН, намира се зад Арена Армеец, това нали се води район слатина?
няма да позлваме точки от там, ама да не вземат да откажат да ни запишат заради моето невежество  ooooh!

http://sfadm.gis-sofia.bg/displayImage.php?folder=Sofia_30000_GIS_logo/ ето тук можете да гледате и да се ориентирате към коя Община се водите Simple Smile

# 744
Ако няма да ползвате допълнителни точки за местожителство или месторабота, най-добре въобще не попълвайте полето за район, а го оставете празно. Миналата година много се оплакаха, че са отбелязали район в кандидатурите си, но на бележките от работодателя не е бил посочен (не е имало и нужда реално), но директорки са отказвали записване, защото информацията не съвпада 100% с тази в ИСОДЗ.

# 745
  • София
в слатина е според горната карта, ама за всеки случай махнах района.
в необходимите документи остана само да преставим копие от заповедта и толкова.

# 746
  • София
Ако няма да ползвате допълнителни точки за местожителство или месторабота, най-добре въобще не попълвайте полето за район, а го оставете празно. Миналата година много се оплакаха, че са отбелязали район в кандидатурите си, но на бележките от работодателя не е бил посочен (не е имало и нужда реално), но директорки са отказвали записване, защото информацията не съвпада 100% с тази в ИСОДЗ.
Също така - майките да проверят като статус какво са отбелязали.
Имаше случаи - майката е написала в системата, че е в отпуск за гледане на дете т.е. майчинство. Но междувременно се връща на работа. И после в бележката не пише, че е в отпуск. При моя позната са проявили разбиране при записването. Но имаше със сигурност поне една майка, на която й се бяха запънали за записването.

# 747
Аз това не го разбирам. Какво значение има дали си в отпуск или не? Трудовият договор си действа така или иначе. Моят работодател ще ми издаде такава служебна бележка. Дори и да поискам изрично да впише, че съм в отпуск, е малко вероятно да го направи. За мен тази опция от правилата е излишно усложнение  Peace

# 748
  • над кукувичето гнездо
нещо се обърках с районите, ако може някой да ми помогне  Rolling Eyes
няма да позлваме точки от там, ама да не вземат да откажат да ни запишат заради моето невежество  ooooh!

Аз писах изгрев newsm78 сега се чудя да сменям или не... ooooh!

# 749
  • София
Пощенския код май няма значение, той си зависи от това кой клон обслужва. Като няма друга поща наблизо, всички са към една.
Арена Армеец е в Слатина.
Ние живеем в Изток и мислех да пиша някои градини в Гео Милев, защото са ни през няколко улици, за разлика от някои в нашия район(те са близо до зоологическата), но си го смята като друг район и нямаме никакъв шанс.

Общи условия

Активация на акаунт