ЕЛП 52 - сушена, веяна, паприкована

• 32 999
  • 728
  •   1
Отговори
# 510
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Този глагол, "сгъна", ме чудеше много, употребен за ядене, обаче веднъж моята фризьорчица, слабичка като спица и ящна като змей ми каза "само сгъвам един сандвич и те почвам, секундичка ме изчакай". Донесоха на нея и на маникюристката едни сандвичи като за кофражисти - дълги багети, от които стърчат марули, шунки и аха да изпаднат яйца на очи. Помислих си - половин час не ми мърда. Ами тя буквално го сгъна и на три хапки го излапа. Та вече разбирам как се сгъва храна. Joy
Имам приятелка пък, която използва този глагол за опаковане - тръгваме на рожден ден и тя казва "чакай да огъна подаръка".

Нещо искам да ви покажа, за което може и да не знаете: радиотеатър.

Валери Петров - Когато розите танцуваха

Имаше такова нещо всяка неделя от 16 ч.
Изглежда ми като да е било преди сто години...
Но много обичах.
Знам, че няма да имате час и половина свободни да го изслушате, но поне първите минути вижте, като почнат стиховете.

Последна редакция: пт, 18 мар 2016, 11:22 от svetal4o27

# 511
  • София
казвала ли съм ви, че имахме костенурка Нюра? развиваше свръхестествени скорости в опитите си да се отърве от Мишо  Blush
Нюра е страхотно име за костенурка. В нейна чест - любим стар виц:
Скрит текст:
Сутринта Чапай излиза на терасата изкъпан и увит в бял чаршаф, с хавлия на главата. Петка пуши отвън и го вижда:
- Ооо, Василий Иванович, вы прям как Джавахарлал Неру!
Чапай  newsm78
- Во первых, Петка, не Неру, а Нюру! А во вторых, вовсе не твое дело кого я там джавахарлал!   Crossing Arms

# 512
  • n/a
Сис,  Joy Joy Joy
Нюра ми е сред фейвърит имената.

# 513
  • n/a
От симпатичния ресурс:
http://www.adme.ru/svoboda-narodnoe-tvorchestvo/15-otkrytok-s-ps … -yumorom-1215560/

За съжаление - непреводимо.

Скрит текст:
Елпейци, в Смешките има за четене и ... смях до сълзи.

Последна редакция: пт, 18 мар 2016, 18:44 от Лоана

# 514
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
за прахосмукачката ли? Whistling

аз следя свекървите и съм го чела. Peace

# 515
  • София
От симпатичния ресурс:
http://www.adme.ru/svoboda-narodnoe-tvorchestvo/15-otkrytok-s-ps … -yumorom-1215560/

За съжаление - непреводимо.

Скрит текст:
Елпейци, в Смешките има за четене и ... смях до сълзи.
Чакай да се пробвам заради Ники, че ми е много съвестно като вземем да се хилим на руски, пък тя остава зад борда:
Скрит текст:
- Животът е движение - каза покривът и отпътува ("покривът му отпътува" е идиом за "хлопа му дъската")
Не е само за прахосмукачката, Добри, велика е тази мацка, където я засека по темите, винаги рева от смях.

# 516
Петък, ура, като мине съботата, още по ура.

Снощи мернах очилата на Добри, чудих се, чудих, какво означават, и реших да замълча. Току-що разбрах и се засрамих.

Стискам палци на Ването за неделята и на елпенските кенгурца за утре!

Ло  Hug

До края на ЕЛП-темата (ако има такъв) имам шанс да взема диплома по руски вицове, мисля.  Mr. Green Аттиния последен разбрах без проблем. Но покривния нямаше да мога, много, много благодаря, Атти! Hug

Отивам да наваксвам с другите теми, че да разбера останалото, за което сте писали.  Laughing

Последна редакция: вт, 05 апр 2016, 14:25 от Вещица в чужбина

# 517
  • Пазете Гор
Радиотеатърът върви и до днес по  "Христо Ботев" (случайно хванах в колата някаква пиеса по германски легенди), както и сутрешната приказка по "Хоризонт" си я има. Приказката обикновено слушам на път за пчелина. Не е същото, разбира, както когато..., но то, радиото си е същото. Променени са слушателите му.

Днес отвскяъде сме обградени от нечии чужди истории, особено ако си причиняваме гледане на телевизор, макар и без него да има предостатъчно. Вниквайки във всичките - драми в шоута, мачове, сериали, фейсбучени каузи, манекенски трепети, квазиполитически сурогати, излияния на апокалиптични пророци на ведомост, форуми, книги, филми, офисни клюки - често похарчваме всичкия си емоционален и времеви ресурс, и не остава нищо, щото да седнеш и да изстрадаш едно истинско премеждията на гостилничаря Дитер по радиото.

Днеска свърших една много важна работа. Пикирах доматките. И си купих бира, от хубавите.

Може и да съм споделял, че според един мъдрец хубава бира е оная, която е в бутилка с грижливо увито в станиол гърло.

Станиол ли написах, наместо фолио? Ех, нация техническа.

# 518
почувствах се като метната насред нещо, дето не го знам какво е, а то.... имало постове, дето не съм ги чела  Confused що така веднъж ми показва, че има непрочетени постове, а друг път не?
слушаме "розите" на светалчо и имам питане

Crazy знаете ли какво е тръмбалет?  Crazy

айде сега пак слушайте към 3-4 минути  Sunglasses
Скрит текст:
ако не разбирате, не сте сами Laughing и аз се тръмбалетвах няколко пъти, докато го разбера, че е чул "трамваят застива" Laughing

шоА, куркума, шоА е думата  Peace

# 519
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Ето ви още малко от Пазителя на розите:
Скрит текст:
"Малката къща"
Къде изчезна, малка къщо,
със барелефа над вратата си?
Едно чудовище могъщо
разчиства твоите остатъци.

Балкончето в бръшлян го няма,
под него няма я и фурната,
на тяхно място в грозна яма
оградката стърчи, катурната.

За два-три дена те погълна,
не ти прости духът на времето,
а през годините бе пълна
и с радостта им, и със бремето.

Какво от тебе ще остане?
Фасадката ти само, ако е
успяла смътно да се хване
на снимка във албумче някое.

Сега един квадрат открит си,
разделящ две кооперации,
във който пърхат леки птици
и тягостни асоциации,

като например тази първа,
че временни неща изграждаме
и че не много ни отърва
да мислим за какво се раждаме.

Не е много съботно, обаче.

# 520
  • n/a
Не се сещам за по-подходящо място за тази новина, добра новина  Mr. Green

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1561633

# 521
 Crazy айдеее, отиде коня у барата!

подозирам, че интересътр към биропиенето ще спадне, сега като го направят на работа и турнат норма.

щото речено е: "Работа ли е, и в сутиен да я турат не я барам!"

# 522
  • n/a
Добри, ама много сексистки изразът.
То аз и преди бирата към туреното в
сутиен интерес не съм проявявала  Mr. Green

А вий как сте? (любимото ми Й се поя-
вява заради количеството работа, де-
то ми е виснала на бюрото Simple Smile ).

# 523
ний сме добре, благодАрим!

умерено годни за употреба, а напоследък все по-умерено.  Blush
страстна седмица ми е. страсти бол. седмицата сякаш не е почвала, че да свършва...
хваля се  Peace

# 524
  • София
Не се сещам за по-подходящо място за тази новина, добра новина  Mr. Green

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1561633
Аз викам да се кандидатираме групово. Всички сме над 21, поне документално. За ментално никой не е поставил условие и по-добре  Mr. Green
Ще се презентираме като добре сработен колектив, с подчертан интерес към областта. Ще заплашим, че ако не уважат резюмето ни, ще обърнем внимание на конкуренцията (която и да е тя) и ще им помогнем да завладеят безапелативно челните позиции в бранша  Twisted Evil Flutter

Общи условия

Активация на акаунт