След Спонтанен аборт

• 3 258
  • 10
  •   1
Отговори
Здравей. Не съм много сигурна, че темата ми е за тук. Все пак ще споделя това което искам. На 24.12.2015 г. разбрах, че съм бременна, но не ми се вярваше, защото с приятеля ми се пазим много. На следващия ден сутринта пак си направих и резултата беше същия (положителен).  На 29.12.2015 направих спонтанен аборт. Ходих на преглед плода беше паднал, но плодния сак не. Пих хапчета, близо 20 тина дни нямах никакво кървене и сега на 28.01.2016 ми прокървя и продължава да си тече, но не много. Не съм наясно менструацията ми ли е това или не. Ще ходя на преглед естествено. Докторката ми каза, че не трябва да правя секс поне 1 месец  или малко повече след аборта. Споделете и вашите мнения по темата, защото искам да съм малко по наясно с нещата. Със сигурност скоро в хормонално отношение няма да се оправя.
Благодаря Ви предварително.

Последна редакция: сб, 30 яну 2016, 22:31 от nana06

# 1
Нещо в тази история е много объркано  Rolling Eyes

Кога тябваше да ти дойде? Дата на последен цикъл?
Как се пазите много? С какви методи?
Как така плода е паднал, а плодния сак не  Shocked Кой ден от закъснениято си била, че се говори за плод и неговото падане без плоден сак?

Сега ще ти обясня какво ме обърква. Занчи правиш си тест сле 15 дена закъснение и той е +. До тук ясно. Обаче след 3 дни прокървяваш и отиваш на лекар. Вариантите са спонтанен аборт или кървене в ранна бременост. Не става ясно лекарката защо е решила, че бремеността е прекратена. Ако е в началото хич и нищо не се вижда освен плоден сак.

Там ти изписват лекарства. Какви? И за какво?

Пиеш ги 20 дена и пак кървиш. Възможно е, но от всичко написано не става ясно аджеба дали наистина е прекъсната бремеността. Защо ти изпиват лекарства в толкова ранна прекъсната сама бременост? Какво си пила?

Опитай се да ми отговориш.  Peace

# 2
Трябваше да ми дойде края на месеца, но се чувствах много отпаднала, просто усещах, че нещо не е наред. Реших да направя теста и той се оказа + когато отидох на преглед ми казаха, че съм почти в 6 г с ... Просто направих спонтанен аборт, защото видях как плода ми падна и когато отидох пак на преглед ми казаха, че плодния сак не е паднал ( не знам защо ).  Не бях в ден на закъснение, просто реших да проверя, когато усетих, че нещо не е както преди. Последният ми цикъл беше края на Ноември 2015.  След падането на плода пиех хапчета за 15-20 дена през това цяло време нямах никакво кървене..Седмица когато приключих приема на хапчетата ми прокървя, но не както обикновенно при менструацията, защото тя ми е обилна, а на половината на нея.. 

# 3
Е как 6 гестационна седмица? Това означава, че си имала цветна бременност.

Какви са тия хапчета? Нали разбираш, че не са само едни лекарства в аптеката?

КАк изглеждаше плода, който си видяла?

# 4
Намери си читав лекар и отиди на преглед, ако трябва и на частно, защото е напълно вероятно още да си бременна.
Ако последният ти цикъл е бил в края на ноември, в края на декември никакъв плод не си видяла да пада, а най-вероятно някакъв съсирек. Защо и как - само лекар може да каже.
Не е зле също да напишеш името на тези тайнствени хапчета, ако искаш помощ и съвет.
И за в бъдеще - води си менструално календарче и си го попълвай стриктно. В твой интерес е, а и облекчава много работата на лекарите.

# 5
Значи да се уточня хапчетата бяха Метергин и Оргаметрил. Различавам какво е съсирек и няма как да е било съсирек защото падна в ръката ми, а как е изглеждало колкото пръстен халка горе долу...И разбира се водя си менструално календарче..

# 6
Значи да се уточня хапчетата бяха Метергин и Оргаметрил. Различавам какво е съсирек и няма как да е било съсирек защото падна в ръката ми, а как е изглеждало колкото пръстен халка горе долу...И разбира се водя си менструално календарче..

Виж в толкова ранна бременост няма какво да се види с просто око. Но нека не спорим за това.

Надявам се, е си си записала час при лекар. Мисля си, е е ТРЯБВАЛО да кървиш след спонтанния аборт. Нещо не е наред.  Rolling Eyes Имам предположение, е възможно още да си бременна.

# 7
Естественно, че кървях няма спор в това.. Не съм лекар за да кажа наистина точно какво е било, но на следващия ден отидох на лекар и ми каза, че плод няма, няма какво да расте, но каза, че плодния сак не е паднал.. Това е всичко и месец след това ми идва.. затова и търся вашите съвети.. Ще отида на лекар веднага когато ми спре или края на тази седмица.. Благодаря Ви наистина за отговорите Simple Smile

# 8
След спонтанен аборт се кърви сравнително по-дълго - по 20 дена приблизително, но е индивидуално. Лекарствата ти са били за изчистване на матката и си мисля, че е трябвало да кървиш докато ги пиеш, а не да спре кървенето.

Това с изпадналия плод и останалия плоден сак е ... хм нека го кажем, е е малко в зоната на фантастиката. Предполагам лекарката не се е изразила правилно.

Значи ако си била забременяла този месец е напълно нормално да не се вижда плод, а само плоден сак. Ако си забременяла миналия месец и си имала цветна бременост то тогава евентуално може и да си видяла плода при изпадането, но това с останалия плоден сак е странно, нещо в казаното от лекарката е ужасно странно и объркано.

Надявам се да отидеш за второ мнение при друг специалист  Hug Пиши какво е станало с теб!

# 9
Благодаря ти много за съветите. И аз мисля да се консултирам с друг специалист. Надявам се крайния резултат да е добър. Ще споделя какво се е случило  yes Simple Smile

# 10
  • Страната на чудесата
За съжаление съм преживявала спонтанен аборт в 13 г.с. Кървенето ми беше в рамките на 3 дни, първият зацапване, вторият със съсиреци и напъни като при раждане, третият бледо течение. Нещо с изпадналият плод и задържаният плоден сак и то в 6г.с. съвсем не е така. Толкова рано се вижда самоп лоден сак, нищо друго. Нека те прегледа лекар, защото при задържан аборт е много опасно, както и ако си  бременна и кървиш, без да се вземат мерки.

Общи условия

Активация на акаунт