Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари

• 140 632
  • 708
  •   1
Отговори
# 30
Здравейте  bouquet
mama Tin ако не те затруднявам може ли рецептата по която си го приготвила. Изглежда ми страшно вкусно и ми навява спомени от детството  Heart Eyes

# 31
Страхотна тема  bouquet. Помня първите теми от "другата" тема. Тогава имаше и снимки и коментари....постепенно се промени това нещо и спрях да следя. Снимка нямам  Embarassed, но две неща ме вдъхновиха от показаните - на Лабрекс юфката /как така виждам карамел и отгоре и отдолу  Rolling Eyes/ и хлебчето с маслини и суш.доматки на chrissy. Та ще помоля и двете за рецептичките на тези неща  Praynig

pepi_r, нищо специално няма, просто преди да се сложат юфката и млякото с яйцата в йената, такава ползвам, се прави карамел на дъното, ръсвам и натрошени на ситно орехи върху него и тогава слагам останалото. Пече се до готовност, просто отгоре хваща златиста коричка, не е карамел, карамелът е на дъното само. Майка така я прави и, нали знаеш, мама и баба - няма по-вкусни от техните манджи! Simple Smile Ето тук малко по-подробно, Аелис ме подсети. Hug

penmari, вижда се, вкуснооо! Heart Eyes bouquet

Аелис, добре си дошла, липсваше! bouquet

# 32
Тоблеронка, няма някаква специална рецепта - плънката е от 4-5 глави лук на полумесци, задушен в една кафяна чашка олио, малко червен пипер, сол, чубрица и доматено пюре. Понякога слагам праз, маслини, става още по добре.
И някое тесто пухкаво, което ти е любимо. Аз използвам тесто за питки, че става по-пухкаво. Разделяш го на две - с едната половина облепяш тавичката, като малко е добре да ти излезе тестото 1-2 см навън, сипваш плънката, похлупваш с втората половина и защипваш с долната кора. Намазваш с жълтък разбит с малко олио и наръсваш с челебитка и сусам. Челебитката е семенце, което много ароматизира всички печива, и при дава уникален вкус. Аз си я купувам от Германия като ходя при щерките - там се води шварц кюмел, има я във всички турски магазини.

# 33
  • Русе
Здравейте пак!

То само на сладичко не се кара. Simple Smile Labrex ти хвърли око на реването, а аз на карамелизираната юфка с крем карамела. Напомни ми,че отдавна не съм я правил.  bouquet
Chrissy заповядай, как няма да почерпя с домашна кайсиева и туршийка.
Наздраве!
 Нищо,че някои са се заблудили и ще празнуват днес Трифон Зарезан. Дядо ми и баща ми, лека им пръст, казваха,че празникът е на 14 - ти февруари. Не съм аз който ще променя семейната традиция. Simple Smile

Едно печено на фурна прясно свинско месце. Няма как да не го притикам с домашно червено вино.

Хубав слънчев ден на всички!

# 34
  • Плевен
Привет и от мен в тази уютна тема!  С i_peych сме на една вълна  Simple Smile

Басбуса (Арабско реване)

Хубава и вкусна нова седемица на всички!  Hug

# 35
I_Peych - У нас също се празнува на 14-ти, прави се и специално мероприятие за тази цел, но какво пречи и днес да се почерпим

# 36
  • Русе
I_Peych - У нас също се празнува на 14-ти, прави се и специално мероприятие за тази цел, но какво пречи и днес да се почерпим

Е,........ има хора които се черпят всеки ден. Simple Smile Нищо не пречи, наздраве!

# 37
  • DE
Ида и аз с моите чинийки Simple Smile

Роле от  карфиол и кайма

Питки и мини пици с кисело зеле и бекон

# 38
от много четене как да си направя питка,
направих по рецепта на пликчето от брашното  ooooh!
сложена е да изстине върху поставка и още е с хартията

огромно БЛАГОДАРЯ за новата тема  Hug

# 39
sem22 bouquet

Привет и от мен в темичката. Много се радвам на познатите лица Heart Eyes
Отдавна не съм снимала. Та, снимките не са добри, но поне личи какво има на тях Laughing

Салата "Снежанка" от домашно цедено мляко и пресни краставици:

Пилешко филе с билки - на тиган:

"Мързеливки" с пълнозърнесто брашно и семена:

Честит Трифоновден на празнуващите и успешна, усмихната седмица на всички thumbsup

# 40
  • Mediterraneo
Аз ще се запиша с една пълнена франзела

Предпочитам този формат на темата. Без да искам нарочно да обсъждам другата, ще кажа, че с години не бях пускала нищо там; в момента, в който го направих, трябваше да отговарям на ЛС за рецептите на споделените неща. Не представлява особен труд за мен, но защо да не се споделят такива неща в самата тема, ще е по- удобно за всички! Затова подкрепям идеята за такъв формат!

# 41
Много се радвам, че ви виждам още.
Мама Тин подсети ме за Врачанския лучник на свекърва ми - той е с пилешко и картофи. Както казваше дъщеря ми като малка на баба калцоне - то .
Лбрекс благодаря за пояснението. Ако знаеш колко твои рецепти си правя и колко се радвам, че ще науча още от тебе.
"Абе къде е Бонго" . Липсва ми хумура му

# 42
чете и ни се радва, но не може да пише  Simple Smile
Трънка Бодливкова, аз преди време четох за  черния ориз тук там и накрая направих по указанието на кутията - ама то хората ненапразно са ги сложили там пък  Laughing
Аелис, много се радвам да те видя тук  bouquet

Аз със снимка от миналата седмица на сирена в саханче (т.е. в металните шолички, не знам защо така ги нарече милото) , но и тази вечер имахме същите, плюс мезета за винарския ден. На 14-ти пак ще го почетем, сред лозята, както му е реда. Днес в градски условия.

и кремчета с маскарпоне и изостанали бисквити, каквито много обичам и много бързо ги правя

# 43
Пепи, каквото и да кръстиш в "саханче" звучи доста по-добре отколкото "в купичка".  hahaha

Мен снощи ме глезиха с домашни кебапчета на грил тиган, с добавка на белено доматче и то без питие (ужас) ...

# 44
  • постоянно
Снощи сготвих  Телешко Стифадо .
Нямах възможност да снимам , може би довечера преди да сервирам.
 Peace

Общи условия

Активация на акаунт