Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 27

• 130 287
  • 800
  •   1
Отговори
# 180
Привет, момичета! Присъединявам се към темата...и моето семейство се налага да се справя с аутизма. С някои от вас съм си писала на лични, докато още не бях сигурна или по-точно казано, докато не исках да погледна истината в очите.

Имам молба към вас, ако някой разполага с книгата на Лиса Луис "Специални диети за специални деца" в електронен вариант или има желание да я ксерокопира и да ми я изпрати ще съм му много благодарна, ще покрия всички разходи разбира се.

Информацията от темите е много, опита ви е много ценен и съм започнала да чета предходните теми. Все още се ориентирам, искам да попитам за витамините от Б групата, какви точно трябва да се дават на детето - в смисъл какви са най-добре усвоими за организма?

Момченцето ми е на 2 г. 8 м. не са му правени изследвания за непоносимост към храни, но единственото, с което се храни са сандвичи с кайма, тестени закуски, обикновени бисквити, картофи и месо. Категорично отказва да яде каквото и да било друго. От това, което изчетох до сега от предходните теми, стигнах до извода, че вероятно се касае за непоносимост към глутен. Мисля да се опитам да приложа безглутеновата диета възможно най-скоро и моля някой да ме насочи към добра марка безглутенови брашна и от кой онлайн магазин да закупя, може и на лични. Разгледах някои сайтове не нямам идея кои продукти са добри.

Чета от два дни в темите и вече се обърках витамини, диета, логопед и т.н. затова си задавам най-належащите за мен въпроси, въпреки че съм наясно, че за тях със сигурност много е изписано.

Благодаря много предварително за отговорите!

# 181
Здравейте мами, ние имаме телк вече 50 процента Simple Smile и ходим на ресурсен специален педагог на детската градина, даже там е ял попара, а пък вкъщи от едно годишен не е  Wink Два пъти в седмицата ходим, пиша ви с едно питане, кои то имат проблеми с апетита. Почти не останаха храни които яде, освен тестени и сокове + кис мляко на чаша. Пуснахме изследвания за глутен и казеин, няма алергии, мед, олово и цинк, в  референтната граница са. Само тези метали имаха възможност да ни пуснат засега.
Много голям проблем е седенето ваобще на стол, не иска да се храни сам, но неще и да седи. Често им а запек, ходихме на детски гастро, и пием епумизан и един сироп за перисталтиката, също и пробиотик, изхождането се подобри, но сга епо рядко и има като трохи, незнам това несмелена храна ли е?  Sad
При вас как е заспиването и съня, при нас повечето пъти продължава 2 часа поне и стигаме често до момент, където не може да се успокои и си удря глабата с ръка или си натиска очите, абе много трудно и късно приспиване. Сам не е заспивал от 1 и половина някъде, само ако е много уморен например в кола. Sad
Поздрави на всички, пишещи и четящи.

# 182
Голямата ми дъщеря, която е в норма, израстна само на кашкавал пане, така че аз не се притеснявам сега, че малката яде малко неща.

# 183
Голямата ми дъщеря, която е в норма, израстна само на кашкавал пане, така че аз не се притеснявам сега, че малката яде малко неща.

Същата история с нас... Даже малкия е по сговорчив от кака си!. Тя домати прояде на 13. Беше кошмар,...а Сега все е завряна в хладилника. Така че много деца са избирателни в храненето. Аз затова с кеф гледам някои деца как джугат каквото им падне даже  чушки и патладжан. Родителите им са късметлии но не го осъзнават.

# 184
  • София
Излязоха ни резултатите от косата за тежки метали. На макс е лития и е висок арсена.

# 185
  • София
Излязоха ни резултатите от косата за тежки метали. На макс е лития и е висок арсена.
и на Гого същите

# 186
rimar, къде ги правихте изследванията и как /с кичур коса, косъм, в лабораторията ли взимат или ти в къщи/? Тези резултати с как ще повлиаят на работата с детето? По какъв начин ще процедирате от тук нататък?

# 187
  • София
rimar, къде ги правихте изследванията и как /с кичур коса, косъм, в лабораторията ли взимат или ти в къщи/? Тези резултати с как ще повлиаят на работата с детето? По какъв начин ще процедирате от тук нататък?

В САЩ. Относно какво следва ще се чака връзката с д-р Усман в края на април. Четоха, че арсена можело да идва от ориза. Нали почти всичко безглутеново е на оризова основа. Но не знам.
Косата се реже близо до корена от различни места отзад, като се оставя 1--2см. откъм корена. Ние я рязахме и после ходиха на подстрижка, въпреки че не си личеше /бяха я пуснали по-дълга, хем е зима, хем да има за рязане/.

Доника, при вас как се тълкува това. Може и на ЛС.

# 188
И аз се интересувам тук къде може да се прати за изследване коса?
Да питам какви витамини давате на децат пти това неядене?  Confused

# 189
здравейте на всички .. Пиша тук по малко по различен повод и ви моля за помощ.Днес иниацирахме подписка  в подкрепа на децата с увреждания и тяхните семейства . Поставям едни линк със подписката прочетете исканията и ако сте съгласни моля ви подкрепете ме ... ако се съберат достъчно подписи ще се опитам да я изпратя до министерството или в краен случай ако не ми обърнат внимание и до медиите http://www.peticiq.com/141653

# 190
И на мен ми е много интересно това изследване на косата за тежки метали. Кои метали се пускат за изследване и как се нарича изследването (има ли си някакво международно име), та да питам тук дали го правят и как могат да ми го направят. Всъщност каква е целта на изследването, за какви симптоми се прави?

# 191
  • София
И на мен ми е много интересно това изследване на косата за тежки метали. Кои метали се пускат за изследване и как се нарича изследването (има ли си някакво международно име), та да питам тук дали го правят и как могат да ми го направят. Всъщност каква е целта на изследването, за какви симптоми се прави?

http://www.holista-clinics.com/bg/therapies/index/26

При нас са изследвани около 25 елемента.

# 192
Леле, 13 ваксини ли се поставят на бебетата до 6 м в България? Не знаех, шокирана съм! На моите само 4-5 са поставени според тукашната програма до тази възраст. Нищо чудно, че се натрупват тежки метали. Ще разпитам тук дали правят такива тестове, благодаря.

# 193
  • Пловдив
Не са 13 до 6 месеца.
В родилния дом се слагат хепатит Б и БЦЖ, после има само шествалентна (дифтерия, тетанус, коклюш, детски паралич, хепатит Б и шестото не се сещам) и една на име "Синфлорикс" срещу някакви пневмококи. Тия двете се повтарят по три пъти всяка в течение на първата година. После, вече след възраст година и месец, е заушка - рубеола - морбили и още веднъж шествалентна.
Пропуснала бях, че и "Синфлорикс" има още един прием пак около година-година и малко.
Календара го има в интернет.
Не казвам, че е малко, но не са толкова, колкото си разбрала.

Последна редакция: нд, 27 мар 2016, 20:55 от Магдена

# 194
Аз прочетох на линка на римар, че са 13 в първите 6 месеца. Явно лъжат. А ако лъжат за такова основно нещо, за какво ли още лъжат на сайта. Нещо съмнителни ми станаха тогава.

Общи условия

Активация на акаунт