Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 27

• 130 306
  • 800
  •   1
Отговори
# 210
Моето дете е на 5 години , преди две години също съм давала на boiron, сега за пръв път сме на класическа хомеопатия. Ние живеем в Англия и ходим в едно село до нашия град. Жената при която ходим се занимава само с аутизъм и спектъра иначе не приема. Голям късмет, че е до нашия град. Има страхотни отзиви за нея от други майки и се надявам да е точно това което търся. При нас промяната дойде след ваксината ММР и за това започнахме детоксикация. 

# 211
Много благодаря за отговорите относно ходенето на пръсти. Мисля си, че причината при нас е сензорно-интегративната дисфункция, но в нашият град няма читави специалисти. То нито кинезитерапевти (има ги, но скоро завършили студенти), нито читав детски ортопед... Сега ще опитаме един ортопед, който ми препоръчаха и ще видим какво ще бъде.

Бубето, благородно ви завиждам за това, че имате наблизо хомеопат. Много е хуабво да прочете човек, че при някои дечица има напредък, това е много хубаво, , много! Дано все така да продължава и да хванете верният път!

Аз четох и гледах за един от Пловдив, който се е учил от известен холандец. Забравих му името сега, трябва да го издиря и да опитаме. Ние ваксини имаме само тези в родилното- БЦЖ и хепатитна, други не. Поледният прием на хепатитната не сме поставяли, тъй като от предната получи първият гърч - случайност, съвпадение или не, но с ваксините сме КРАЙ.

# 212
Таня Мг
Благодарение на твои публикации обърнахме внимание за което съм ти много признателнат. Но наистина нямаме осезателно подобрение.от йогата казват че има невероятно гъвкави стави, но и това не ни облекчава ситуацията. Краката си ги слага на врата но голяма част от денонощието е на пръсти.

# 213
Здравейте, нова съм тук. Моля ако някой може да ми помогне. Бебето ми е на8 месеца започна да прави странни въртеливи движения с китките подобни на даване на газ на мотор. Прави ги като се радва или иска нещо. Бяхме на невролог и той каза, че не е нормалн, трябва да се наблюдава и чак като стане на3 години ще разберем дали ще има проблеми спсихическото развитие. Доктора казва че това са стереотипни движения които напомнят за аутизъм или друго психическо разтройство. Много се притеснявам моля ви ако някой от вас може да ми помогне, надявам се че това е нормално и го прави като се радва. Някое от децата ви прави ли ли са такива движения и какво се е оказало в бъбъдеще. Благодаря на всички предварително.

# 214
Здравейте,от София съм,майка на аутист.
Имам нужда от психиатър,може ли да ми препоръчате такъв, от който сте доволни.
Моето дете много се страхува от лекари,доктори..но трябва да направим посещение.
Може и да не е в болница,може да е в някакъв център пак по здравната каса.
Ще се радвам да ми препоръчате.
Благодаря ви много.

# 215
Здравейте, нова съм тук. Моля ако някой може да ми помогне. Бебето ми е на8 месеца започна да прави странни въртеливи движения с китките подобни на даване на газ на мотор. Прави ги като се радва или иска нещо. Бяхме на невролог и той каза, че не е нормалн, трябва да се наблюдава и чак като стане на3 години ще разберем дали ще има проблеми спсихическото развитие. Доктора казва че това са стереотипни движения които напомнят за аутизъм или друго психическо разтройство. Много се притеснявам моля ви ако някой от вас може да ми помогне, надявам се че това е нормално и го прави като се радва. Някое от децата ви прави ли ли са такива движения и какво се е оказало в бъбъдеще. Благодаря на всички предварително.

Знаеш ли, и моето дете прави такива въртеливи движения, но съвсем съзнателно. Развива се добре откъм психика, засега е отхвърлена вероятността за аутизъм или нещо друго, но той е на годинка и половина, та ще следим още известно време. Но той го прави съвсем нарочно като се радва или просто ей така. И си гледка ръчичките, докато го прави, интересно му е. Според мен децата минават през етапи, когато откриват нещо ново, което могат да правят с тялото си. Интересно им е, правят го често и после губят интерес и спират. Той правеше повече така преди, сега ако се сети 1-2 пъти дневно, пак е много. Но, разбира се, следи го.

# 216
Blagodarq, tvoeto detence na kakva vazrast zapo4na da gi pravi tazi dvijeniq? Na nas ni kazaha 4e trqbva da stane na 3 za da mogat da othvarlqt autizma ili drugo zabolqvane. Mnogo sam pritesnena.toi gi pravi postoqnno kato se radva na ne6to ili iska ne6to. Mislq 4e nesaznatelno, Ina4e vsi4ko drugo mu e nared. Roden e s vakuum i ima6e umerena asfikciq pri rajdane

# 217
Моето дете много се страхува от лекари,доктори..но трябва да направим посещение.
Благодаря ви много.

Ще се радвам да ми пишете.Благодаря.

# 218
Blagodarq, tvoeto detence na kakva vazrast zapo4na da gi pravi tazi dvijeniq? Na nas ni kazaha 4e trqbva da stane na 3 za da mogat da othvarlqt autizma ili drugo zabolqvane. Mnogo sam pritesnena.toi gi pravi postoqnno kato se radva na ne6to ili iska ne6to. Mislq 4e nesaznatelno, Ina4e vsi4ko drugo mu e nared. Roden e s vakuum i ima6e umerena asfikciq pri rajdane

Ами вече беше навършил 1 година мисля. Изведнъж започна и с двете ръчички едновременно, после една по една. Вече почти не го прави, както написах. Други проблеми и симптоми има ли, които да дават сигнали за аутизъм или психично разстройство? Според мн този невролог не е направил добре да хвърля такива евентуални диагнози във въздуха. Можел е да го каже по друг начин. Или може би е намерил и други симптоми за проблем?

# 219
Благодаря ви много.

Ние посещаваме Ментешев. Преглежда в 2 центъра, в нета има инфо като напишеш ментешев детски психиатър. А от към впечатления - нито мога да го похваля, нито да се оплача. Разпитва, изписва си илачите и това е.

# 220
Благодаря ви много.

Ние посещаваме Ментешев. Преглежда в 2 центъра, в нета има инфо като напишеш ментешев детски психиатър. А от към впечатления - нито мога да го похваля, нито да се оплача. Разпитва, изписва си илачите и това е.
Благодаря ти.
От 4 години сме при Ментешев. Имам предвид ,не редовно.Но като има нужда, пише нови епикризи и такива неща.Относно илачите и на нас изписваше преди време,за жалост не повлияха добре и няма и седмица и ги спрях.Та затова питам "родил" ли се е още някой по-добър от него, на когото може да се разчита без да изписва такива силни лекарства като за шизофрения. Wink

# 221
На нас той ни изписа хомеопатични. Тук във Варна ни изписаха антиконвулсанти /за епилепсия/, но не посмяхме да ги даваме. Малко сложно е с успокоителните за деца. Тук една съфорумка беше писала, че в Турция са изписали на детето й прозак, което е антидепресант, но в БГ няма такава практика.

# 222
Здравейте, момичета. И аз се записвам в темичката...още не съм в час и не знам какво да правя Sad Накратко-имам момченце на 3год и половина. Дълго не бе ходил на детска градина, тъй като си има малко братче бебе и изведнъж когато тръгна от 1ви март-всичко се промени. Сякаш изгубих детенцето си- бяга му погледът, много време му отнема да се обърне на името си, стана флегматичен, започна да говори ехологично, когато е под напрежение (не че може да говори много) спря да си играе с деца и изгуби интерес към всичко. Пали и гаси лампи, натиска копчета и щракалки... Неща, които не бе правил от бебе. Подскача и ходи на пръсти ( а това преди правеше като бебе само от щастие) Според тази симптоматика има нещо в аутистичнияцспекрър, но не е диагностициран, защото съм била на консултации само с психолози. Сега ще се постарая да сменя ДГ с частна, защото в държавната индиректно не го искат. Трябвало да му се назначи ресурсен учител, но това ще отнеме повече от 6м по моя преценка. А психолозите казват, че трябва да ходи на ДГ.
До сега съм направила следното:
Работа с психолог 1път седмично
Логопед специалист 1път седмично
Час за детската психиатрична клиника някъде през юни.
Моля ви, посъветвайте ме, какво още трябва да направя. Докато намеря ДГ, къде мога да го водя-почасова занималня или рисуване, пеене, спорт... Аз съм от София.
Просто не мога да осъзная как прекрасното ми, контактно и усмихнато дете изчезна Sad(((( Как се справихте с това? Благодаря

# 223
Аз бих го спряла съвсем, за да видя дали в къщи няма да се върне старото положение и после да чу мисля какво да правя в зависимост от състоянието. Явно стреса от градината не му понася, ами спри го, нека се успокои детето.

# 224
Моето лично мнение е да спрете детето от градината. Стресът влошава симптомите на нашите деца, които и без това повечето са със слаби надбъбречни. За контакт с връстниците ходете по площадките, да играе със съседски и приятелски деца.
А в градината хич не са в час явно. Ресурсният учител подпомага обучението на детето 2 пъти по един час седмично. Какво си мислят учителките, че ще получат?

Общи условия

Активация на акаунт