Aнтипсихотик Abilify

• 4 646
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте, някой приемал ли е антипсихотик Ability   или някакъв друг антипсихотик?    Аз го приемам от 3 седмици за ОКР, но ефект Не виждам. ...

# 1
  • UK
Майка ми го пие от години, изправи я на крака буквално и сега е напълно здрав и нов човек. Трябва да говориш с лекаря си, той да ти следи състоянието и да прецени има ли ефект или не, да ти увеличи или намали дозата или да ти изпише друг медикамент. Успех!

# 2
Jeremy, доказана е органиката при ОКР също има и допаминв дисбаланс. Медикаментозо изписват невролептици (антипсихотик) и транквлизатор ако има завишена тревожност. Но същинската работа е с когнитвно - пведенчески психолог...Имала съм до сега два случая на ОКР, като на единия постигнахме рецидив, а другия минимализирахме компулсиите и отслабихме силата и интензитета на обсесиите. Успехът е в рационализацията на негативните мисли. Може и става! Поздрави и успех Simple Smile

# 3
Анелия Димитрова, може ли малко консултация?
Майка ми приемаше оланзапин, лирика , ефектин, но изведнъж се влоши и при смяна на антипсихотици и по -висока доза, направи нещо като истерия, или амнестичен синдром. Наложи се преминаване към халоперидол и лепонекс. Тъй като има корова атрофия, пие още сермион ,а от както се влоши и кавинтон.Проблема е, че при качване на дозите халоперидол, говори бавно и объркано, на моменти халюцинации, при намаляване на дозите се избистря мисълта, изчезват халюцинациите, но става нервна, не може да търпи, капризна, търси само да глътне нещо да заспи. Възможно ли е, поради недостиг на неврони, да се получава така? При деменциите характерно ли е това? Доктора, смята,че не е останал здрав мозък и затова така действат лекарствата или отиваме към халюцинации или става нервна. Преди 3-4 месеца беше си добре, пътуваше, готвеше, чувстваше се добре. При нея това е втори случай, да изпада в психоза,преди 3 год. беше така, после гълташе разни хапове, но не й помагаха, само лежи иска да спи непрекъснато. Оланзапина я вдигна на крака, но сега нещо не действа и го махнаха.

# 4
Анелия Димитрова, може ли малко консултация?
Майка ми приемаше оланзапин, лирика , ефектин, но изведнъж се влоши и при смяна на антипсихотици и по -висока доза, направи нещо като истерия, или амнестичен синдром. Наложи се преминаване към халоперидол и лепонекс. Тъй като има корова атрофия, пие още сермион ,а от както се влоши и кавинтон.Проблема е, че при качване на дозите халоперидол, говори бавно и объркано, на моменти халюцинации, при намаляване на дозите се избистря мисълта, изчезват халюцинациите, но става нервна, не може да търпи, капризна, търси само да глътне нещо да заспи. Възможно ли е, поради недостиг на неврони, да се получава така? При деменциите характерно ли е това? Доктора, смята,че не е останал здрав мозък и затова така действат лекарствата или отиваме към халюцинации или става нервна. Преди 3-4 месеца беше си добре, пътуваше, готвеше, чувстваше се добре. При нея това е втори случай, да изпада в психоза,преди 3 год. беше така, после гълташе разни хапове, но не й помагаха, само лежи иска да спи непрекъснато. Оланзапина я вдигна на крака, но сега нещо не действа и го махнаха.

Съжалявам за забавения отговор. При майка ви има сериозна органика -  корова атрофия, която никой лекар няма как да предотвърти. Да тези състояния са обичайни при нея. Идеята е, че невротрасмитерите работят когато има здрави неврони, но когато няма и да пие невролептик или хало няма как да действат по предназначение. Халоперидола действа така, забавя мисловната дейност, моториката и въобще психичните процеси като цяло. Сега нервността идва от точно тази "деменция". Затова просто търпение от ваша страна е моя съвет и сили.

Общи условия

Активация на акаунт