Китен 2016/2017

• 147 303
  • 761
  •   1
Отговори
# 375
И ние тази година избрахме Китен.

Плюсове:
+ голям избор от прилични като състояние апартаменти и хотели
+ близък плаж
+ бистро море

Минусът е, че е пренаселено, мястото е прекалено малко за това, което са разрешили да се строи, което води до много туристи и по улиците, и на плажа, буквално няма къде да се стъпи, във водата също е блъсканица, а ако пробиеш и излезеш да плуваш назад пък те газят водните колелета (пълно безумие е на толкова населен плаж да ги допускат).
Сградите са прекалено близо, като избирате оглеждайте района. При нас спалните бяха така:
Скрит текст:
Със съседите направо си чувахме дишането. Добре че имахме и балкон в друга посока с по-голямо разстояние, но за другите това беше единствената възможност и е много некомфортно.

Пак пренаселеността води и до проблем с паркирането. Понеже подозирахме, че ще има такъв изрично питах като резервирахме, казаха, че имат 2 техни си запазени места (наехме 2 апартамента) и се подлъгах, че осигуряват за всеки. Като пристигнахме се оказа, че мястото е едно, и то е заето, докато намериха този, който е паркирал трябваше да търсим друг вариант за едната кола, а после се оказа и че се плаща като цената е колкото на платен паркинг. Като цяло извиване на ръце.

Не знам как е било по другите места, но тук влизаха да чистят всеки ден, което хем беше добре, винаги е чисто, даже леглата ни оправяха и подреждаха всичко, хем се чувствах като на лагер. На почивка не гледам часовник, който стане отива на плаж, друг иска да си поспи, трети да се излежава ако иска цял ден без да го притеснява някой, избягвахме хотелите точно заради влизането по стаите, а тук същата работа. Явно друг път и това ще уточняваме Stop

Не ни харесаха и заведенията. Непостоянно качество на храната - двама си поръчват едно и също през 10 мин. - едното старо на подметка, другото току що приготвено, обслужването също не беше задоволително, персонал без никаква идея за какво е там. Само на едно място ни допадна всичко и ще им напиша името, защото го заслужават - ресторанта към къща за гости "Роса", бяхме тръгнали за съседния, но случайно отивайки натам го видяхме и повече не стъпихме на друго място Simple Smile

Скрит текст:
И питайте може ли да се ползва кухнята, ако има такава в квартирата, че на нас ни се скараха  Mr. Green след 3 неуспешни опита за вкусна храна навън мъжът ми реши да направим спагети. Бяхме с 3 деца и искахме апартамент с оборудвана кухня, за да можем да приготвим нещо, ако решим. Собственичката обаче веднага пристигна и каза, че е недопустимо (усетила лука в соса), как можело такова нещо, това било само за салати и сандвичи. Така и не разбрах за какво ми е да плащам за оборудвана кухня с вградени котлони и абсорбатор, ако не мога да ги ползвам, по принцип да си намажа филия и нарежа домат успявам и без тях hahaha

А, и да не забравя - може ние да сме каръци, но уцелихме 2 компании, които пускаха уредба с яки басове на плажа, не стига че от толкова много народ на едно място се чуваше постоянно бучене като на рояк пчели, ами и басовете направо местеха пясъка. Чалга до дупка, и Слави Трифонов...

Също така на водните колелета пускаха да се качват пияни и носещи бутилки алкохол. Имаше и случай, в който един го носиха  на слизане, после припадна на плажа, повръща, гнусна история, но и опасна, защото, както казах и нагоре, мястото е малко и пътищата им се пресичат с плуващите.

С една дума за момента Китен го задраскваме от картата...

Последна редакция: пт, 26 авг 2016, 15:54 от Не се сърди, човече

# 376
Не се сърди човече, абсолютно като моето мнение  Peace
И за фраша, и за смотаните заведения, и за паркирането, и за ужасно пренаселения плаж.
Това ни беше за трети път, четвърти няма да има  Naughty Явно предните години не е било така, за да се подлъжем отново, но тогава бяхме с по- малки деца и се хранехме основно в хотелите, тогава беше ОК.
Сега решихме да излизаме, да разнообразяваме и се оказа голяма грешка. В нашия хотел готвеха най- вкусно, категорично, но не го препоръчвам  и него като цяло

# 377
  • Силистра
Здравейте, и ние прекарахме една по-кратка почивка в Китен, като допълнение към основната.
Тази година сезона беше по-силен, нормално е да има повече хора по морето. Вярно че може да е бил малко пренаселен плажа, но може да се съберат и повече хора, а из града винаги си е било подобна тълпа. Може би не ми е направило впечатление, защото ние търсихме точно по-оживено място за второто ни море и Китен е такова място. Колкото за заведенията за хранене, ами наистина беше ниво надолу яденето, но за БГ си е нормално, все пак тук стандартите и цените са по-ниски. Получаваш това за което плащаш, нормално е.

# 378
Цените въобще не бяха ниски в ресторантите, нормално бяха за такъв тип курорт. По-скоро си мисля, че собствениците подбират евтин персонал без качества и пробутват стара храна, за да гонят по-голяма печалба.

# 379
Ниски цени  Shocked Само един пример- порция панирани кашкавалчета-5,60, в чинията 7-8 топчета замразени, от полуфабрикатите, отврат  Sick

# 380
  • Силистра
Съжалявам ако не съм се доизказала. Казах че цените в БГ са ниски, защото сравнявах с основната ни почивка, която беше в Гърция преди това. Всъщност, ако трябва да съм точна цените на спането в Гърция бяха по-ниски за аналогично настаняване и качество, поне там където бяхме в Гърция и в Китен. Но храната в Гърция си е определено по-скъпа с около 50% от тази в БГ, като разбира се и качеството е съвсем различно от тукашното. Затова и казах че тук, в Китен, яденето е по-евтино, както и неговото качество.

# 381
Но са по-евтини и наемите на заведенията, и заплатите на персонала, и суровините, и всичко. Затова крайната цена е по-ниска. Не можем да се оправдаваме с цените, дори са високи предвид горните неща.

# 382
Някой наскоро завърнал се от хотел Каменец ?

# 383
  • гр.София
Ние се локализираме най-на юг на южния плаж. Спокойно и просторно. За жалост там последните два дни вятърът едва се издържаше, по-към центъра на плажа е по-тихо. Вчера се разходихме до Атлиман, там е гъчканица.Защо си го причиняват хората, не знам.
Точно след Шарения плаж има заведение При Дида и Ники. Много вкусно, с големи порции.
 На ул.Атлиман,има един арабин, продава пици на парче, с тънко тесто, а не като кифла с покритие, на салфетките му пише Стамби... Пицата с четири сирена е добра.
Вълноломът след хотел Марина е чудно място.
 С две думи,ние си изкарваме екстра, може би и защото очаквах да е по-зле Simple Smile

# 384
 Wink  Тази година  завиждам приятелски на всички  фенове на Китен  Peace
Хубава почивка !

# 385
Ние се локализираме най-на юг на южния плаж. Спокойно и просторно. За жалост там последните два дни вятърът едва се издържаше, по-към центъра на плажа е по-тихо. Вчера се разходихме до Атлиман, там е гъчканица.Защо си го причиняват хората, не знам...
Причината е разстоянието. На нас ни беше далече, с  деца нямаше как всеки ден да ходим до него...

# 386
Преди две седмици бяхме в Каменец.На мен плажа много си ми хареса,близостта на хотела до него също!Храната беше еднообразна и лично на мен не ми хареса много.Соковете(ако можеха да се нарекат така)силно разредени.Анимация няма!Анимацията за децата се състоеше в пускане на филмчета през деня и половин час детска дискотека по време на вечерята,която повечето деца пропускаха,понеже още не се бяха навечеряли...Дъщеря ни само едната вечер успя да отиде на детската дискотека и тя след три песни свърши...Можеше поне един час да е.И без това с това се изчерпваше цялата анимация по принцип...Чешката аниматорка въобще не обръщаше внимание на българските деца,а пък и на чешките...Единственото,което правеше е да стои на дивана и да си гледа телефона.Комари нямаше.Поне аз не видях,а и не са ни хапали.Музика също не съм чула да дъни,а беше пика на сезона.Отидох много притеснена,заради коментари за силна музика и комари,но нямаше подобно нещо!

# 387
Благодаря ти за изчерпателния коментар. А на плажа в свободната зона беше ли много гъчканица ?
Хотела си няма собствена зона,нали ? И дали случайно сте ползвали чадър и шезлонги - да кажеш цена ?

# 388
Хотела няма собствена зона.Да,имаше доста хора в свободната зона,все пак беше първата половина на август.Сега обаче не вярвам да е така.Ние ходихме чак към края на плажа.Не точно срещу хотела,а на другия край.Ние си носихме собствен чадър и чадър и шезлонги не сме ползвали,но мисля,че бяха към 6 лв. т.е 18 общо за всичко.

# 389
Ние без това,ще сме от 7ми - така,че да се надяваме,че действително лудницата ще е понамаляла. Simple Smile

Би ли споделила как са стаите, най-вече - чуват ли се комшиите. Питам,че сме били в хотел уж 4*,в който имах чувство,че стените бяха от картон... направо си чувахме съседите дори и тихо да говореха

Общи условия

Активация на акаунт