Китен 2016/2017

• 146 884
  • 761
  •   1
Отговори
# 435
Ами на мен ми приличаха на мушици и плуващи бръмбарчета,но не са били в количество,просто някои дни тук там се срещат във водата.  Crazy

# 436
От последните  няколко  години за мен Китен е идеален за почивка с малки деца - плажовете са  плитки  доста навътре , градчето е достатъчно  малко за разходки пеша , има и  панаир с разни простотийки  #Milti, на които се лепят  малките /влизане в големи надуваеми  топки  в езерце , скачане  на батути , с ластици , картинги ,въртележки  , надуваеми замъци , хокей  с шайби и т.н./.
Свободното  изхранване не е никакъв проблем , има  готвени неща навсякъде , да не говорим за пици , бургери и т.н. Има си добре заредени  магазини  за плодове и зеленчуци /при нас това  е най-скъпото перо /.
Като си вземеш чадър за 6 лв. , си осигуряваш  достатъчно пространство  на плажа , в свободните зони  наистина е блъсканица .
След  три години  организирано "прекарване" с храна  в определени часове , последната година  си взехме  чудесна квартира  и си хапвахме  където пожелаем  и не си прекъсвахме  плажа  , защото  ние  ходим по-късничко .

# 437
  • В.Търново
На Атлиман може ли да се вземе чадър на първа линия без шезлонги?

# 438
Не. Може след 4 или 5 ред. Ние си бяхме взели на 1 ред. До нас бяха руснаци, които искаха само един шезлонг, на които служителя им обясни, че не може.

# 439
Не. Може след 4 или 5 ред. Ние си бяхме взели на 1 ред. До нас бяха руснаци, които искаха само един шезлонг, на които служителя им обясни, че не може.
На южния си има  парцели за  чадъри с шезлонги ,  само с чадъри  и свободни  зони /доста  малки/ .
Като си вземеш чадърче  на първа линия  е супер - децата  се мърлят  на брега в мокрия пясък   пред очите ти.
Само  тоалетните са  гадост - някаква скована барака над дупка  срещу заплащане . Налагаше се да си ходим до квартирата , която  за  късмет беше  на  4-5 минути от плажа .Не знам дали позволяват ползването  на  тоалетната  в заведението /под хотелчето/  до входа на южния  newsm78

# 440
  • В.Търново
А на Атлиман тогава има ли свободна зона на първа линия от срраната на хотел Ариана?

# 441
  • София
да има свободна зона

# 442
Осем години подред почивахме на Китен. Тази година вече сме решили да сменим мястото. Не че не сме доволни, просто вече ни омръзна.
Писала съм и друг път - за мен Китен е идеалното място за почивка с малки деца. Винаги сме почивали в най-активния сезон - втората половина на август. Никога не сме имали проблеми нито с паркирането /почивната станция има паркинг/, нито с плажа. Ползвали сме Атлиман в часовия диапазон 8-10,30ч и 17-19ч. поради много светлата и чувствителна кожа на четиримата ни. По това време съвсем спокойно се намира място на първа линия в безплатната зона и не е пренаселено нито на плажа, нито във водата.
Чалги не са ни безпокоили никога. Има много заведения за хапване и магазини.
Морето и плажа винаги са били чисти с изключение на една година, когато имаше някакво вълнение и един метър от плажа беше покрит с водорасли. Не ги махнаха веднага, а изчакаха 2-3 дена да изсъхнат, при което смрадта беше неописуема.
За мен единственото неудобство са били комарите. В района на горичката между Атлиман и центъра бъка, дори през най-топлото време. Решаваме проблема с репеленти и ел. машинка с таблетки за вътре.
И да добавя най-важното - с две деца се ходили винаги на възраст от 3 год сме тръгнали и никога не са се разболявали там.

# 443
  • В.Търново
Аз не разбрах в кой край е свободната зона на Атлиман.

# 444
По принцип в най-лявата като застанеш с лице към морето,но след редовете с чадъри навсякъде има и свободна част,макар и малко.

# 445
  • В.Търново
Благодаря Simple Smile

# 446
  • София
Здравейте,не съм ходила на Китен от 20г.Тази година искаме там да почиваме,та питането ми е за хотел Атлиман?Интересува ме как са стаите,банята,чистотата и храната?Смятам да пробваме първо храната и  ако ни хареса тогава да платя за изхранване за целия престой.В сайта на хотела пише,че е реновиран,но аз искам и вашето мнение!Благодаря,хубав петък на всички Simple Smile

# 447
  • В.Търново
От снимките не ми изглежда да е много реновиран хотела.Мебелировката е по-старичка, тапети в стаята, стаи без климатик....иначе като цена доло-горе става.Но няма басейн.

https://www.facebook.com/388045404716424/photos/?tab=album&a … d=399078090279822

http://atlimanbeach.com/gallery.php

# 448
  • София
Има и стаи с климатик,но се доплаща за него около 5 лв.Проблама е дали още има детски руски лагери..,че ако е така не знам каква почивка ще бъде..

# 449
  • Варна
Миналото лято за пръв път бяхме в Китен. Избрах го, защото ми се стори най-подходящо за малки деца (тогава малкият беше на година и половина). От Варна сме, плажовете са ни до "болка" ясни. Първото нещо, което си помислих като видях Атлиман беше, че по-селски и малък плаж не съм виждала! Чак изпаднах в потрес Grinning Преди това бях чела много негативни коментари, но въпреки всичко избрах хотел на първа линия заради близкия плаж. Мога да кажа, че останах очарована!!! Този малък плаж взе, че ми хареса, защото стигахме с цялата "покъшнина" за 1 мин. Баткото (7г тогава) си умря от кеф, на мен ми беше много спокойно, защото наистина е много плитко. Места има, ако си с шезлонг. Без проблем съм намирала всяка сутрин място! Плажът е чист, мога да кажа, че дори на Албена понякога е по-мръсен... Това лято ще повторим. Насочили сме се към хотел Сигма най-вече за близостта до ивицата и включената храна. (Просто с дете на 2г. не ми се обикаля вечер по заведения, за да търся прехрана...) Ще се радвам ако някой даде отзиви за него Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт