Китен 2016/2017

• 147 167
  • 761
  •   1
Отговори
# 645
  • sofia
Китен палас е близо до Атлиман. Това е по-малкият и посетен плаж. Миналата година бяхме в съседен хотел и...на пръв поглед, външно, не ми вдъхва доверие.

# 646
Китен палас е близо до Атлиман. Това е по-малкият и посетен плаж. Миналата година бяхме в съседен хотел и...на пръв поглед, външно, не ми вдъхва доверие.

Благодаря за отговора.Значи да не бързам с този хотел

# 647
Здравейте.
Тази година почиваме в хотел Еос. Много сме доволни. Хубави и чисти стаи, вкусна храна.
Ходим на плаж на южния плаж, но в частта пред къмпинга. Няма хора и е супер приятно.
Миналата година бяхме във Валена. И там ни хареса, но в Еос ни хареса повече.  На Валена единствено басейна е по-добър.

# 648
Здравейте.
Тази година почиваме в хотел Еос. Много сме доволни. Хубави и чисти стаи, вкусна храна.
Ходим на плаж на южния плаж, но в частта пред къмпинга. Няма хора и е супер приятно.
Миналата година бяхме във Валена. И там ни хареса, но в Еос ни хареса повече.  На Валена единствено басейна е по-добър.

Далече ли е хотел Еос от южния плаж

# 649
Близо е до Атлиман. До Южния и до къмпинга ходим с кола за три минути.

# 650
Да дам отчет. Вчера се върнахме от х-л "Ариана". Сумарно е ОК. За 2 звезди очакванията ми бяха по-малки.
Стаята беше достатъчно голяма за 4 човека, има си всичко необходимо, като цяло- чистичко и си личи, че е новичко.  За 8 нощувки смениха 1х чаршафи, кърпи 3х, като не съм настоявала, по тяхна инициатива беше. Чистенето основно се състоеше от обиране на боклука, легла не оправяха, оставяха достатъчно тоалетна хартия /при еднократно  изрично настояване/, сапун и шампоан не слагаха, но не съм разчитала на техни и не съм ги търсила.
На моменти имаше само хладка вода, при източване не ставаше по-топла, но и така става да се изкъпе човек. Не в час пик, а по-скоро в по-глухи часове. Рано сутрин топла вода не можах да добия / говоря за около 6,30-7ч/- направо студена беше. През деня няма такъв момент, в по- междинни часове евентуално хладка, ако не и достатъчно гореща. От дочут случайно разговор останах с впечатление, че се е получила някаква недосмислица с инсталацията за топлата вода и вместо автоматична регулация, се налага ръчна, която не винаги е достатъчно ефикасна по обективни причини.
Готвачът им е направо гений, според цялото семейство. Всичко е страшно вкусно приготвено. Има обикновено 3 варианта на основно ядене, пържено/печено месо най-често е единият, готвена манджа на всяко ядене и още нещо трето. Има по една супа и неизменно таратор. Гарнитури-пържени картофи, ориз със зеленчуци- страшно вкусен! , варени зеленчуци /не съм ги опитвала, не си падам/. Салати 3-4 вида, предимно ги пропускахме. Десерти- плодове обикновено 3 вида- нарязани диня/пъпеш, сини сливи, кайсии. Дребни сладки, кремчета, петифури, баклава, толумбички, щрудел. Баклавата и толумбите много ми се услаждаха, но по принцип ги обичам и тези бяха много вкусни. Някои кремчета не бяха много вкусни, поне според мен, пуберът ги хапваше здраво.
Вечер има скара на бара до басейна, месо, наденица, печени зеленчуци. Мъж ми много хареса печените зеленчуци, аз не си падам, въпрос на вкус.
Отсервираха бързо и стегнато, за маса не сме чакали нито веднъж, нито секунда.
Следобед също здраво похапване- пица, сандвичи с кайма на скара, банички, пак дребни сладки, сладолед- само в следобедната закуска, 2 вида- докато се изгребе една кутия, не отварят друга и каквато се случи на цвят и вкус. 
Басейнът почти не сме пробвали. В началото имаше 3 недостатъчно топли дни, с облаци, а третия- направо студен, цял ден валя. След това водата беше много студена /явно не се подгрява допълнително/ и след един тракащ зъби опит не повторихме. Иначе за дълбочина- аз съм 1,60, водата ми стигаше до шията. Чиста е. Следобед пада частична сянка върху басейна /някой по-напред беше питал точно за това/.
По крайбрежната улица на която е хотела, по-нагоре се усеща миризма на канал, но явно това са възможностите на пречиствателните станции и проблемът е на населеното място като цяло.
С една дума, някой много се старае всичко да е максимално добре и влага много усилия и много мисъл как да бъде постигнато това. Обобщено- малката направо не искаше да си тръгва, даже порева малко и ме уговаря догодина пак да идем там.
За селото като цяло- заведения на всяка крачка, не особено евтини от бегли погледи по изложените на улицата менюта, пици и дюнери навсякъде, палачинки, царевици... Лунапарк с блъскащи колички, бънджи, въртележка за най-малките...
Влакчето до Приморско - возихме се за 3лв възрастен и 2 лв дете, на едната посока за детето не взеха пари. Ако нещо имате да питате- давайте!

# 651
Здравейте, как е водата на Атлиман- чиста, с водорасли, топла, студена???

# 652
Водата на плажа Атламан в момената е чудесна!Много топла и чиста,няма водорасли.Плажа го почистват.

# 653
Водата на Атлиман е страхотна, чиста, топла, но има много хора през деня. Прекалено много. Но пък вечер е жестоко.
Ето снимка от снощи.

# 654
  • В.Търново
Алина, никаква снимка не се вижда. Sad

# 655
Алина, никаква снимка не се вижда. Sad
Вижда се /поне аз/

# 656
  • В.Търново
През телефона я видях, на компютъра виждам само небето. Simple Smile)

# 657
  • София
Ние тази година също бяхме за пръв път в Китен, отседнахме в хотел " Хит", не знам дали се е обсъждал досега. Честно казано малко се подведох по коментарите в букинг и за това избрах него. Те хората освен хотела си държат и магазина и едно заведение май, имат много дини под една мишница. На рецепцията, която се води 24- часова реално няма никой. Общо взето, ако ни трябваше нещо трябваше да търсим някой в магазина. Имахме и проблем с паркирането. Пред хотела има паркинг, който така е направен, че колите се запушват, за да могат да се съберат повече такива. Още като паркирахме 1 ден пред нас имаше място за една кола и питах собственика възможно ли е да ни запушат, той каза, че нямало проблеми понеже при него били ключовете на колите, които запушват. На следващата сутрин трябваше да пътуваме рано за Бургас и го предупредих. Ставаме сутринта запушили са ни цели 2 коли, беше 7 и нещо. Собственикът казва, не може ли по-късно да тръгнете, не знаел на кой е едната хола, ходиха да търсят собствениците по стаите, първо събудиха грешен човек, много сложна система са си изградили, измъкнахме се накрая де...
Голям проблем беше барът срещу хотела, до 00.00 музиката е много силна. В букинг пишеше, че изолацията била много добра и не се чувало нищо, ами не  е вярно, имах чувството, че съм по средата на дансинга.
Иначе като цяло беше чисто, имахме много голяма и просторна тераса, басейнът не беше лош, но е малък. Хотелът не предлага храна, но ние не сме и имали такова изискване.
На плаж ходихме на Атлиман, наистина имаше много хора, но пясъкът и морето са много хубави.

# 658
  • Сф
Това със запушването е практика.Имайте едно наум! И наши близки на квартира бяха в подобно положение.Не могат да изкарат колата, когато им трябва, а им се наложи няколко пъти.Чак им казаха, че не е желателно като са спрели веднъж, да излизат! Laughing

# 659
  • Велико Търново
Ние в момента сме в хотел Ариана в Китен.Много съм доволна, както писаха и преди мен храната е много вкусна.Стаятя се чисти всеки ден,кърпите се сменят през ден.Намира се в горичка и прохладно. Плажа е пренаселен,но то май навсякъде е така

Общи условия

Активация на акаунт