Какви са жените, издържащи мъже?

• 48 521
  • 432
  •   1
Отговори
# 195
Ама моля ти се, тук рипват да обясняват, как щом една жена можела да си стои вкъщи и да бродира, к'во пречи и мъжът така... Еманципация не, ами направо трети пол.

Какво пречи наистина мъжът да си седи вкъщи, щом жената е съгласна.

Признайте си поне, че не е кой знае какъв тежък труд да разпределяте бюджета, когато някой друг дава парите, да врътнете някоя и друга манджа и да поизчистите малко. Пък ако бюджетът позволява, и да си наемете помощ в домакинството, за да не се преуморите. Ако беше, нямаше да има толкова кандидатки за ролята на подобни домакини. Но стане ли дума за мъж в подобна позиция - подпирал дивана, нямал други интереси. Жената не подпира дивана сигурно и са ѝ достатъчно интересите в подобно положение.  Grinning

Ами не, аз с мъж, който по цял ден лежи, наистина няма да имам никакви допирни точки за общуване.
Ама и с такава жена - също.

Иначе и мъж, и жена, могат да имат хиляда интереси и занимания и без да са в някоя корпорация от 9 до 5, а с такива все ще намерим допирни точки. 

# 196
Никъде не е казано, че щом някой не работи и не печели пари, значи, че няма никакви интереси и нищо не прави. Само да имам няколко милиона и ще си намеря хиляди интересни неща, с които да си уплътнявам времето, без да ми стане скучно, макар и да не изкарвам пари.  Mr. Green
Всъщност познавам хора, които ходят на работа, защото им трябват пари, но видимо нямат особени интереси извън хороскопи и манджи (примерно), дори самата им работа не ги вълнува, и никак не са интересни събеседници.

Въпросът е наистина защо се счита за приемливо жена да не работи и да няма доходи, докато за мъж е неприемливо. Всъщност наистина рискуват много подобни издържани жени и мъже, защото, ако партньорът им наистина изкарва добри пари, вероятно има и доста контакти извън дома, желана плячка е за хора, търсещи партньор с подобни доходи, и няма практически пречки да последва сърцето си, ако срещне нов човек, който да го развълнува. А пък "старият" партньор лесно може да омръзне, ако само си стои вкъщи и няма нещо ново, което да го поддържа интересен - и най-гениалната театрална постановка ще ти е омръзнала до смърт, ако се налага да я гледаш за 50-ти път. Парите дават свобода и независимост, собствените пари.

Последна редакция: вт, 08 мар 2016, 00:27 от кукумицинка

# 197
Така е, кукумицинке.
Разни представители на творческите професии също рядко ходят на работа от 8 до пет, но често са интересни събеседници. И доходите им са ...да речем несигурни.
Всъщност и доста от лентяите, които познавам, са много интересни за общуване. Но рядко някой от тях върши домакинска работа  Mr. Green

# 198

Разни представители на творческите професии също рядко ходят на работа от 8 до пет, но често са интересни събеседници. И доходите им са ...да речем несигурни.

Те и на архитектите и на адвокатите доходите са им несигурни, затова пък големи. А както е добре известно, музикант къща не храни.  Flutter

# 199
  • София - Рим и обратно
Кукумицинка да хване да отгледа 1-2 деца, да разбере някои неща за "безполезното" стоене вкъщи. А и, че и нейният е потенциална "плячка" за някоя безделница, навита да му роди отроче. Плячка hahaha, как го измисли. Нормално е жена да си стои вкъщи и да не виси в офис, да. За един мъж не е нормално да домакинства от сутрин до вечер и да няма други интереси и занимания. Украсявайте го, както щете, черното няма как да е бяло, освен със силна боя, или яка заблуда.

# 200
Сори, но аз нито за мъж, нито за жена мога да приема за "нормално" да домакинства от сутрин до вечер и да няма никакви други интереси и занимания. Трябва да е много глупав и ограничен, за да му е достатъчно.

Последна редакция: ср, 09 мар 2016, 03:24 от Вещица в чужбина (perNickety)

# 201
Кукумицинка да хване да отгледа 1-2 деца, да разбере някои неща за "безполезното" стоене вкъщи. А и, че и нейният е потенциална "плячка" за някоя безделница, навита да му роди отроче. Плячка hahaha, как го измисли. Нормално е жена да си стои вкъщи и да не виси в офис, да. За един мъж не е нормално да домакинства от сутрин до вечер и да няма други интереси и занимания. Украсявайте го, както щете, черното няма как да е бяло, освен със силна боя, или яка заблуда.

Да бе, 5 деца ще отгледам, за да имам достатъчно аргументи в бг-мама. Не мога да приема, че и за жена е нормално да си стои вкъщи и да няма други интереси и занимания при пораснали деца, които по цял ден ги няма вкъщи. Че дори и вкъщи да са, тинейджърите просто не желаят по цял ден да са около родителите си. Както си искаш го приемай, ако не се налага да чистиш Бъкингамския дворец и да приготвяш 5-степенно меню за 30 човека ежедневно, при пораснали деца една жена или мъж няма кой знае какви наложителни неща, които да трябва да върши у дома, които сериозно да пречат да работи - независимо дали вкъщи, или в офис.

# 202
  • Пловдив
Аз ще си мълча по въпроса.  Laughing Нямам проблеми с кукумицинка - така мисли, така казва.

# 203
Ето ме. Издържам мъжа си и той е домакинята вкъщи. След неколкократни откази приех предложение за работа в чужбина на висок пост и висока заплата. Идеята беше да взема децата заради образованието и майка ми да се грижи за тях. Мъжът ми да си остане в България, за да работи и да пътуваме насам- натам. Издържахме така 5 месеца. Поради стечение на обстоятелствата издържахме така 5 месеца. Всички полудяхме. Изхарчих много повече пари отколкото неговата заплата в България. Децата страдаха, защото голямата заплата изисква и много работа и пътуване. Дойде при нас и всички сме спокойни. В същност и в България моите доходи винаги са били значително по-високи и се дразних, че работи вместо да се грижи за нас. Та, отоворът за мен на въпросът е жени с прилични доходи, искащи сигурност и спокойствие. Екшънът в работата ми е постоянен и не мога да издържа на такъв и в дома си

# 204
Какво ще рече, че си се дразнила, че работи, а не се грижи за вас?! Аз пък твоята позиция намирам за абсурдна, хайде временно за чужбина ок, но да искаш мъжа ти да ти пере гащите, докато ти си в екшън, а не да работи нещо, макар и за малко пари, ми се струва доста подтисническо.
Пак се повтарям, но тоя семеен модел, според мен влияе лошо на децата и гради грешни представи.

# 205
Не мога да приема, че и за жена е нормално да си стои вкъщи и да няма други интереси и занимания при пораснали деца, които по цял ден ги няма вкъщи. Че дори и вкъщи да са, тинейджърите просто не желаят по цял ден да са около родителите си. Както си искаш го приемай, ако не се налага да чистиш Бъкингамския дворец и да приготвяш 5-степенно меню за 30 човека ежедневно, при пораснали деца една жена или мъж няма кой знае какви наложителни неща, които да трябва да върши у дома, които сериозно да пречат да работи - независимо дали вкъщи, или в офис.
Общо взето приемам твоята позиция, но има едно важно уточнение- ако не живееш в апартамент, а в къща с двор и градина, поддръжката си е цял работен ден всеки ден.

# 206
  • Пловдив
Абе елате да поподържате моя апартамент, моля ви. От душа и сърце! За една седмица само!

# 207
Абе елате да поподържате моя апартамент, моля ви. От душа и сърце! За една седмица само!
А, ти си лесна- обясняваш на тримата юнаци плюс отеца им, че ако не изчистят всичко до блясък, няма да видят повече пълнени чушки и готово.  Laughing Аз за оная тава лично ще излъскам апартамента.

# 208
Насърчавах мъжа си години наред да учи, да се квалифицира, да направи собствен бизнес, да смени работата си, но той не откликна. За мое съжаление не е амбициозен и няма стремежи извън семейството. Затова пък е много взискателен към всичко и всички относно домакинството. Така че сега има почва да се развихря. В никакъв случай не казвам, че е правилно. Особено като модел за децата. Просто разказвам как и защо се получи при нас. Отговорността разбира се е огромна и изпитвам панически страх, че ако ми се случи нещо семейството ми ще е м доста тежко положение.

# 209
Това с моделите е меко казано смешно. Нищо му няма на никой модел, който удовлетворява двойката и в който не се върши нещо неморално и незаконно.
Не знам какво се подскача по този въпрос, никой никого не кара да живее по въпросния начин.

Общи условия

Активация на акаунт