Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-7

• 109 372
  • 824
  •   1
Отговори
# 390
Ясно, мерси за пръв път чувам такова описание.

# 391
  • Сф
Скрит текст:
Като казахте кемизарници и се сетих за Татко Мецан, отдавна не съм го засичала.

# 392
Какво означава кемизарници  newsm78

дупки, бърлоги, мизерни апартаменти и пр. Simple Smile))
 Копторници, с една дума. Възможно ли е тристайна панелка, за основен ремонт, първи етаж да и искат 60 000 Е. Тва е безобразие. Миналата година, при нас продадоха същия за 42 000Е. На какво се дължи този скок. В Лас Вегас ли е тая панелка, бре, то бива, бива, ма смешно е вече.

# 393
 Копторници, с една дума. Възможно ли е тристайна панелка, за основен ремонт, първи етаж да и искат 60 000 Е. Тва е безобразие. Миналата година, при нас продадоха същия за 42 000Е. На какво се дължи този скок. В Лас Вегас ли е тая панелка, бре, то бива, бива, ма смешно е вече.
[/quote]

Както се казва, ако мине. И аз гледах един избушен 3 стен в Лагера, стара тухла за 99 000. Ама айде, там заради проекто-метрото може да е.

Преди години работех с една брокерка, но ми търсеше помещение за наем. Та тя ми обясняваше, че оставя собствениците да обявят такава цена каквато смятат. После, самите те се убеждават, че е е необходимо да коригират като няма търсене.

# 394
....
Преди години работех с една брокерка, но ми търсеше помещение за наем. Та тя ми обясняваше, че оставя собствениците да обявят такава цена каквато смятат. После, самите те се убеждават, че е е необходимо да коригират като няма търсене.

Не мисля, че това е добър подход на брокер. А и някои изобщо не коригират или коригират нагоре Simple Smile защото цените се били вдигнали. Има един в Докторски паметник в София, от повече от година стои и цената му е вдигната даже  #Crazy
Не знам дали има непродаваем имот, но такова застояване според мен говори, че цената трябва драстично да се коригира и то в посока единствено надолу.

Аз пак ще търся, нямам търпение за огледи ... и кимизарници  Laughing
Вярно, къде изчезна Мецан, пропуснал е че има нова тема сигурно Simple Smile

# 395
  • In the shadows of my mind
Знаете ли къде може да се провери даден имот до каква височина би могъл да се застрои след време? Гледах един апартамент, доста симпатичен, но на по-нисък етаж. Срещу него има една поляна, която мисля, че скоро някой строител може да я започне. Та се чудя къде мога да проверя до каква височина ще може да застрой той? Къде трябва да отида, колко да платя?

# 396
И аз гледах един избушен 3 стен в Лагера, стара тухла за 99 000. Ама айде, там заради проекто-метрото може да е.

Въпрос на нагласа - ако те устройва етаж, местоположение, вътрешно разпределение и прочее това, че апартаментът бил избушен и за ремонт изобщо не е проблем. Аз даже предпочитам нищо да не е пипано, защото все едно след като купя ще почвам генерален ремонт за да си го направя както аз искам, освен ако купеното не е баш и съвсем по вкуса ми и съвсем запазено, ама надали ще има такова. Много по-лошо е някой да е направил някакъв ремонт по своя си вкус и с разни евтини материали, а после да ми надува цената, защото апартаментът бил след ремонт.

# 397
Устройва ме, бе, ама не на тая цена Simple Smile))
Нали това говорихме по-горе, че цените на някои имоти са  #Crazy , един вид - ако мине номера.

# 398
Устройва ме, бе, ама не на тая цена Simple Smile))
Нали това говорихме по-горе, че цените на някои имоти са  #Crazy , един вид - ако мине номера.

Да де, а аз казах, че ако се намери точният купувач, за когото другите неща са важни, номерът ще мине. В Центъра и Оборище знаеш ли на какви цени се продават избушени апартаменти? Ма то е, защото продават локация, гледка, престиж, а не състояние. Ако сградата е ОК никой не гледа дали самият апартамент е избушен. Та не се знае дали тези искат много или малко. Ако са се изхвърлили ще си остане непродаден, но ако някой купи, значи е било добре преценено. Само времето ще покаже Peace

# 399
.... Ма то е, защото продават локация, гледка, престиж, а не състояние. Ако сградата е ОК никой не гледа дали самият апартамент е избушен.

Съгласна съм, ремонт винаги може да се направи, етаж, изложение и квартал обаче не могат да се сменят. Затова и цените особено в центъра са почти еднакви за ремонтиран и за неремонтиран - поне нещата, които аз съм гледала /не са кой знае колко/. Когато аз купувах имаше един единствен с качествен и скъп ремонт, цената която човека беше определил беше 1000 евро за квадрат, точно толкова, колкото и неремонтираните в района тогава.
Много ме дразнят обяви, в които не казват какво е изложението, изолацията и начина на отопление, но се приказва надълго и нашироко за тапетите купени в Италия  Tired.

Ако всичко друго в апартамента е ок, търси се бързо отдаване под наем например и ремонтираното ни хареса, а цената не е драстично по-висока от неремонтиран ще си има купувачи, но и аз бих си ремонтирала сама.

Последна редакция: нд, 20 мар 2016, 18:41 от Alcarin

# 400
Знаете ли къде може да се провери даден имот до каква височина би могъл да се застрои след време? Гледах един апартамент, доста симпатичен, но на по-нисък етаж. Срещу него има една поляна, която мисля, че скоро някой строител може да я започне. Та се чудя къде мога да проверя до каква височина ще може да застрой той? Къде трябва да отида, колко да платя?

Отиваш в общината и искаш да погледнеш ПУП-а за този имот, тоест подробен устройствен план - ПЗ-план за застрояване. Там е нанесено какво може да се строи като вид строителство-жилищно, обществено или друго предназначение на имота, тоест на урегулирания поземлен имот /УПИ/, както и височината - ниско, средно или високо застрояване. Мисля ниското беше до 10м., средното до 15м., високото - над 15м. Peace

# 401
  • In the shadows of my mind
Тета, благодаря ти за отговора  bouquet
Имаш ли представа в коя община може да се направи това, на специфичния район или във всяка една? Заплаща ли се?

# 402
Тета, благодаря ти за отговора  bouquet
Имаш ли представа в коя община може да се направи това, на специфичния район или във всяка една? Заплаща ли се?

При нас е една общината Grinning
За София незнам как стои въпроса, може би среща с главен архитект в приемния му ден, ако има такъв, или при районния техник...поне при нас е така. За начало може да попиташ на информация в общината...

# 403
Да, когато се купува апартамент се купува мястото, мястото и пак мястото. То не се променя. Нашия уж беше със сносен ремонт, писала съм и друг път , кухня с прилични шкафове, уж хубава баня, като извадихме вратите, че искахме нови какво да видим в банята три ката плочки, та пак всичко до тухла свалихме...тъй че гледайте изложение, квартал и етаж, другото се прави

# 404
Какво означава кемизарници  newsm78

дупки, бърлоги, мизерни апартаменти и пр. Simple Smile))
Ама може да са вложили средства хората, примерно нов капак за тоалетната чиния...
Шегата настрана, но това рязко вдигане на цените не мога да си обясня на какво наистина се дължи.

Общи условия

Активация на акаунт