Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-7

• 109 309
  • 824
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте на всички,
Моля за мнение Simple Smile. Планираме след известно време да закупим апартамент във Варна (живеехме там под наем допреди 1.5г.). В момента не сме там и е трудно да направим оценка. Изискванията ни са: ново строистелство, тристаен апартамент 80-100кв.м, изложение юг или изток, може в затворен комплекс, да не е първи/последен етаж. За местоположение нямаме претенции, може и Виница, само да е по-спокойно.
Каква цена да очакваме?

Мъжът ми гледа някакви малки къщи в с.Приселци, но аз не мога да се навия нещо. Някой има ли наблюдения за тях?

Благодаря предварително bouquet
Отговорих ти на личното, сега виждам,че въпросът е по обширен. От София без да направите доста огледа  на живо,няма как да придобиете представа за пазара. Цените са ясни, от 60 и нагоре в зависимост от района. За Виница не знам, там оправиха ли си канализацията, имаше случаи на кооперации без акт 16 и т.н. Развиващ се район е около моловете, строят новини кооперации с нелоши цени. Ако искате затворен нов комплекс във Възраждане до Охрид Хилс построиха още един доста добре изглеждащ коплекс с цени от 50 за тристаен (забравих му името Embarassed). В Левски около Вива, също се строи.
Приселци е чудесно селце, за вилна къща, за уикендите. За живеене не съм сигурна дали е най добрата идея, ако сте с все коли и без деца може би няма проблем. Иначе имат малки магазинчета,аптека, училище, градина. Лятото е доста оживено. Цените в Приселци са по високи, смята се за "по елитно село" да речем. На мен Тополи ми харесва повече, по удобно е на минути от центъра на Варна, има автобус, тишина, гледка към града, няма плаж обаче. Rolling Eyes

Какво се случва...?!
Този апартамент преди 7месеца го гледах на цена 43500
http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c145951867035339 … k=26or30&f1=1
Дори брокера ме излъга, че е капариран, но мога да предложа по висока цена...или както се изрази той "може да бием цена".
Още си стои, а сградата е хубава. Rolling Eyes

Последна редакция: сб, 02 апр 2016, 20:20 от So Lucky*

# 676
Пфу, Виница е толкова Варна, колкото и Аксаково; все едно Ботунец да е София. Че то Обеля-2 и Левски-Г са много повече София, отколкото Виница да е Варна.

# 677
Здравейте, моля за съвет с един казус - един познат купува ап. (ново строителство) към който уж трябва да има и мазе... в последствие се оказа, че строителят е продал мазетата отделно (на тези, които са купили ателиета в същия блок) и реално апартаментите нямат мазета... #Crazy На мен това ми звучи абсурдно, но искам да питам има ли изход от ситуацията? Може ли да се оспори продажбата на мазе отделно от ап (по логика или поне по моя логика мазето си върви към апартамента)  newsm78

# 678
  • Сф
А към апт има ли таванско помещение или някакъв килера на етажа? По закон тр. Да има или мазе, или килер.

# 679
Не, няма килер към апартамента, нито таванско помещение. И аз мисля, че по закон трябва да има...и посъветвах човека да се разправя със строителите (ако трябва и да ги съди), но за всеки случай питам и тук Wink

# 680
  • София
Килерът може да е обособен и вътре в апартамента и то само по архитектурен план. Той като купува не чете ли какво подписва?

# 681
В апартамента няма килер. Не съм запозната с подробностите около купуването (всъщност сделката ще е днес), той реално купува ап. от собственик и явно той не е чел какво точно получава... но за мен продължава да е безумно да няма мазе към апартамента...

# 682
  • Бургас
Благодаря на всички за мненията по моя въпрос bouquet

# 683
Ние също нямаме мазе, килер, таван и подобни. Водим се апартамент, ново строителство, сградата има акт 16. Четири апартамента са само в сградата, всичко друго е ателиета, и нито един от нас няма подобна прилежаща стаичка. Мази изобщо няма кооперацията.
Явно си има някаква вратичка в закона.

Последна редакция: вт, 05 апр 2016, 10:49 от Oфeлия

# 684
Офелия, във вашия случай явно изобщо няма проектирани мазета; но във въпросния блок има и са продадени отделно от апартаментите  newsm78

# 685
Здравейте. Най-накрая си намерихме идеалния дом. Отговаря на всичките ни изисквания: цена, изложение и състояние. Изток-запад, светъл и просторен. И голям. 92кв. Единствения минус е, че е малко накрая на квартала, но пък на 3мин. има две спирки и можеш да отидеш навсякъде в града, ако ще ползваш градски транспорт.
Днес е срещата за предварителния договор, оттук-нататък не знам как ще спя.  Joy
Благодаря на всички за полезните мнения, които прочетох, желая много успешни сделки!

# 686
Ние също нямаме мазе, килер, таван и подобни. Водим се апартамент, ново строителство, сградата има акт 16. Четири апартамента са само в сградата, всичко друго е ателиета, и нито един от нас няма подобна прилежаща стаичка. Мази изобщо няма кооперацията.

Може мокрото помещение да се води килер newsm78
Иначе да съдиш строител, след като купуваш от собственик (даже не от строителя), е кауза пердута. А и защо този собственик няма мазе? Най-вероятно е отказал да си го купи като е купувал апартамента, мазето е изостанало и строителят с удоволствие го е продал на собственик на ателие. И аз да съм, и аз така съм щяла да направя. Няма да си държа да ми виси непродадено мазе я Mr. Green Защото не мога да повярвам, че строителят нарочно не е продал мазе към апартамента, за да си го запази за ателиетата.

# 687

Имате килер вътре в апартамента вероятно...?

# 688
Не, и мокро помещение нямаме. Две спални, хол+кухня, коридор и баня. Това е.

# 689
Във въпросния блок всички мазета към апартаменти са продадени на други хора... съмнявам се всички собственици на апартаменти да са се отказали от мазета? Както и да е - благодаря за мненията, ако има някакво развитие ще пиша Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт