Зъбките го мъчат вече, ОКТОМВРИйското човече - еп.2

• 49 919
  • 724
  •   1
Отговори
# 570
Момичета, това което написах вчера за лайката (което ми каза лекарката) ако някой реши да го прилага да бъде с повишено внимание, защото вчера се поразчетох по въпроса и има противоречиви мнения, но преобладават тези, че лайката е силен алерген и не е безопасно да се дава!
Не мен ми се стори странно, че ми го препоръча, но бях толкова шашната, че не се и замислих много и я взех. Чак после реших да прочета.
Иначе аз за пиене давам гранулиран чай на ХИП (лайка) и той е преработен, така че власинките, които могат да предизивикат алергична реакция са отстранени и уж не било проблем, но запарка от самата билка - не  Naughty

Почувствах се длъжна да го напиша, защото все пак го препоръчах, а не се знае някое детенце може и да реагира...ама нали ми го е казал лекар  ooooh!

Иначе аз от чая за пиене на ХИП ще продължа да й давам, защото тя го хареса и пие, а досега повече от 20 - 30 гр. вода, чай не можеше да изпие. Но в носа от него не знам дали може да капя, затова се отказах, сега сме на физ. разтвор и снощи капнах сребърна вода, но засега е по - добре, дано така да продължава и да не се усложни  Praynig

Имам въпрос: Пробиотиците кога ги давате? Сутрин, вечер? преди, след хранене?

# 571
Елен, често нашия вкус се различава от този на децата, така че не е гаранция, че ако на теб ти хареса и детето ще го одобри Simple Smile Дани например не хареса моркова, а всеки знае колко е вкусен Simple Smile

За крустите аз я мазах с кокосово масло 20-30 мин преди баня, разресвах с гребен преди да изполея и след банята и за 3 дни изчезнаха.

Пробиотика го давам сутрин преди храненето около 9-10 часа, но ако първо съм я нахранила ми се случва да й го дам и след това.

# 572
Здравейте,
и при нас нищо ново, само се чудя тъй като на 23-ти Калина навършва 6 месеца и на 24-ти ще ни слагат ваксина, та кога да я захраня - преди това или след това?  newsm78 Иначе мисля да е с морков  Rolling Eyes

Пробиотика давам сутрин с първото хранене и вечер с последното

Крустите мазах със зехтин преди баня и с нейната четка разресвах, за 3 дни се махнаха

Kalina. дано да е по-добре Симона и да й минава бързо  Hug

# 573
   За крустите купих крем и шампоан на Мустела. За три, четири намазвания паднаха. Не съм използвала никакви гребенчета и четки. Вечер се маже кремчето и на сутринта се къпе бебето.

На нас при изписването от родилното ни дадоха рецепта за Био Гая, която да давам след храненето в 16.30. Аз естествено я давам всеки ден по различно време(когато се сетя), но гледам да е след хранене, за да се запазят повече бактерии и да преминат успешно от стомаха към червата. Иначе аз доста често пия зелева чорба и ям кисело зеле, и се чудя дали преминават някакви лактобацили в кърмата?! 

# 574
Калина, благодаря за рецептата, аз знам че лайката е алерген, не се притеснявай, мислех утре да я почна, ама явно ще се откажа. Иначе  съм чувала други майки да я дават, както и Кати като имаше конюктивит, очният лекар ми каза да й правя промивки с лайка на оченцето, и й правех, нищо й нямаше тогава. Лекуваме се още и ние. Оказа, както и предполагах, че сополите не се страничен ефект на ваксината, а се е заразила с нещо. И то аз си мисля, че се зарази точно в лекарския кабинет, няма как да съм сигурна, но така предполагам, защото никъде не сме ходили, не са ни идвали гости, няма болни около нас, разхождам я само в близкия парк...Цял месец да я опазиш и накрая точно по време на ваксината да се зарази, егати гадорията  Sad.
Елен, Кати имаше много крусти, за 3 - 4 дни й се покри главичката с много гадни люспи. Мажех я всеки ден със затоплен на водна баня зехтин, оставях я така 2 - 3 часа и после внимателно разресвах с гребенче, за около 10 - 14  дни се изчисти всичко и от тогава няма нови. Можеш и да купиш някаква козметика, ама според мен пробвай първо така, да не даваш излишни пари.
Времето и при нас е ужасно днес, цял ден вали, никъде не сме ходили и малкото само църка, добре че са наше и те да се занимават малко с нея, че ако бях сама щях в чудо да се видя. Дано утре поне спре да вали и да излезем, иначе че е хладно не ме притеснява чак толкова Simple Smile.

# 575
  • Italia
Благодаря ви за съветите момичета. Преди малко я намазах с преварен зехтин,дано да ги махнем за няколко дни  Peace

# 576
Мерси, за отговорите за пюретата.. Simple Smile не се бях сетила за грах, но пък той май е от бобови култури..а  по една таблица от доки е още рано за тях.  Знам ли и аз ще яде каквито намеря по магазините... Simple Smile Simple Smile
   Лека нощ и спокойни бебчета.

# 577
Фокси, може зелен боб да даваш. Той не спада към тази група. Дори е и много полезен.

# 578
Привет, момичета,
Надявам се, че хремавите бебчета са вече по-добре!
При нас се появи следния проблем,Мария не иска да суче, оказа се,че и другото зъбче е пробило, т.е. двете долни, и не знам дали заради това, но днес цял ден стачкуваше, като я сложа се дърпа на другата страна, а същевременно си яде ръцете и плаче. Накрая след цял ден мъки й дадох с шише-изпи към 250 мл. Притеснявам се да не се отбие, батко й така изведнъж престана да суче, беше на 7 месеца обаче  Sad Дано утре се подобрят нещата...
Лека и спокойна нощ!

# 579
не се бях сетила за грах, но пък той май е от бобови култури..а  по една таблица от доки е още рано за тях.  Знам ли и аз ще яде каквито намеря по магазините... Simple Smile Simple Smile
Не ми се обиждай, но това звучи несериозно. Добре е да се информираш от няколко места, за това кое кога се дава и да се консултираш с педиатъра на детето, за да е в течение какво, как и кога си дала. Има си зеленчуци, които са слаби алергени, такива които са силни. Не напразно ги има тези таблици, защото децата не могат да преработват всички храни в тази ранна фаза. В началото изобщо нямат нужда от голямо разнообразие, по-скоро трябва постепенно да свикнат с вкусове, различни от кърма.
А като съвет - не разчитай на това от магазините, можеш много лесно и сама да си правиш пюретата, стига да имаш възможност и желание.
Пащърнакът е на вид като бял морков. Вкусът му също е подобен - сладък е, но не толкова като моркова. Сварени заедно, се получава много вкусно пюре. Като давах на малкия такова, последните лъжици му ги изяждах аз Simple Smile

Пробиотикът го давам с пюрето.

Аз за сега съм дала морков, картоф-обикновен, тиква, пащърнак и сладък картоф. Смятам да пробвам броколи, ако намеря хубави, но не бързам за никъде. Трябва да реша тези дни дали да давам плодове или каша и кога, защото мина месец на зеленчуци и е време за допълнение  newsm78

# 580
  • Italia
Аз не бих рискувала със зелен боб. Моя приятелка прекара нощта с малката в болницата заради пюре от зелен боб  Naughty бебето й беше на 6 месеца, когато заедно с картофа и моркова,сложила и зелен бжб да се вари. Скъсало се това бебе да реве,в бърза помощ я направили луда,заради решението си  Rolling Eyes
Никой не споменава плодове,още никой ли не е дал? Аз скоро мисля да й дам ябълка

# 581
 kaffeetrmker_2 И понеже никой не ме отрази аз да си питам пак - според вас преди ваксината или след нея да захраня Калина?  Rolling Eyes

# 582
  • Сливен
kaffeetrmker_2 И понеже никой не ме отрази аз да си питам пак - според вас преди ваксината или след нея да захраня Калина?  Rolling Eyes
според мен изчакай няколко дни след ваксината, или захрани седмица преди нея. И аз съм пред същата дилема - Тео прави 6 мес. на 25-ти, на 28-ми сме на ДК + ваксина/и (засега има само хепатитната на 1мес. и 1 синфлорикс), така че със сигурност ще има ваксина.
Bubbi , честити ви зъбчета  Hug, дано не се отбие. Както писах в последния си пост - Тео ми направи една доста продължителна стачка - сучеше само на силната струя , а после се дърпаше. Мислех че просто се е наяждал бързо, но сега когато почна пак да суче както преди, си дадох сметка, че е стачкувал.
Вече 2 вечери спането е мираж, предполагам, че го мъчат зъбите (няма ли вече да пробиват, измъчиха го няколко месеца вече) - събуждане на всеки час. Иначе през деня пък спи добре - два дълги съня + един около 30-50мин. в късния следобед.
Бързо оздравяване на всички болни бебета  Hug
Хубава нова седмица  Hug

# 583
Здравейте, аз пак имам въпрос: Някой знае ли какво се дава при разстройство? Симона от вчера е с такова, предполагам заради АБ, а педиатърката не ми вдига телефона...ентерол?

Baby-G, според мен няма голямо значение преди или след, важното е да има интервал от няколко дни. Ако държиш да е навършила 6 месеца захрани - след  Hug

Грах, зелен боб са газообразуващи (броколи също) и затова се препоръчва да се изчака с тях, но и по - късно да се дадат не е гаранция, че всичко ще е наред, както и със сигурност много майки, които захранват от 2 - 3 - ти месец ги дават много рано и не е казано, че има проблем, всичко е индивидуално  Peace аз заради силните колики на Симона не бих ги дала по - рано 8 месечна възраст...

# 584
Здравейте! Не съм писала от няколко дни, но настинах сериозно с температура. При нас върлува грип и ме хвана. Буквално не бях виждала Мила няколко дни освен за почасово кърмене, в което аз почти в делириум. 39.8 градуса температура не си е работа. Още съм леко болна, но първите 2 дни бяха най-зле.  Пророкувах си аз болестта като се обяснявах защо искам да спирам да кърмя   Mr. Green наистина беше трудно с кърменето, но се справихме, ММ взе отпуска и свеки спа у нас тези дни. Мила я опазихме досега, но много плач тези дни, или разбира, че нещо не е наред, или и липсвам, не знам.

Честито на първото ни зъбче в темата, че даже и второ на път! И при нас от месеци ги чакаме, но само дразнят и не идват и не идват.

Всички болни бебчовци да оздравяват!

Общи условия

Активация на акаунт