Зъбките го мъчат вече, ОКТОМВРИйското човече - еп.2

• 49 917
  • 724
  •   1
Отговори
# 585
Skeeter, много неприятно преживяване си имала, дано всичко вече е наред Simple Smile Хубаво е, че е имало кой да е до теб и да ти помага.

E_len, и аз мисля тези дни да дам ябълка, но чакам да се оправи времето, за да мога да отида до магазина, в който знам че ябълките са хубави. Ти кога смяташ да я даваш - сутрин или следобед? А каша смяташ ли скоро да въвеждаш?

kaffeetrmker_2 И понеже никой не ме отрази аз да си питам пак - според вас преди ваксината или след нея да захраня Калина?  Rolling Eyes
По-рано в темата сме писали мнения и препоръки от педиатрите ни - едните казват, че има значение, заради спад в имунната система и възможност да се развие алергия, други (като моята лекарка) смятат, че няма значение... Тук превес трябва да вземе твоето усещане като майка, според мен. Консултирала ли си се и с педиатъра на детето ти?
Моето мнение, е че щом до сега си изчакала, спокойно може да мине и седмица след ваксината и тогава да започнеш. Няма да ти избяга  Peace

Здравейте, аз пак имам въпрос: Някой знае ли какво се дава при разстройство? Симона от вчера е с такова, предполагам заради АБ, а педиатърката не ми вдига телефона...ентерол?
Сега се разрових в аптечката на малкия - давала съм хидрасек + ентерол, но по предписание на доки след преглед. Щом даваш АБ, даваш ли и пробиотик? Според мен е важно. Дано скоро се оправите  Peace

Хубава седмица на всички и бързо всички болни мами и бебета да се оправяте  bouquet

# 586
Благодаря, Далия! Давам Био Гая, но въпреки това получи разстройство. Не е кое знае колко на често, но все пак...от сутринта се опитвам да се свържа с педиатърката, но без резлутат...

# 587
Добро утро,
Baby G, аз направих един разводнен коментар тогава, от който явно нищо не се разбира Laughing Бих захранила след ваксината, защото ако бебето е неразположено, може да откаже да яде въведена скоро преди това храна и излишно да се притесниш. Изчакване то с една седмица не е от значение bouquet
Kalina. знам, че пробиотик трябва да се дава с антибиотика, ама ти май даваше newsm78 или съм се объркала? Иначе ентерол съм давала на Алекс, но беше по-голям, не знам за такова малко бебче какво е подходящо, дано да успееш да се свържеш с педиатъра. Иначе по-добре ли сте, кой ден е на АБ?
Skeeter, много ти съчувствам, дано скоро оздравееш. Добре ,че е имало кой да остане с бебето и да си изолирана.А, да, понякога сякаш предизвикваме съдбата с думите си  Simple Smile

# 588
Добро утро,
Baby G, аз направих един разводнен коментар тогава, от който явно нищо не се разбира Laughing Бих захранила след ваксината, защото ако бебето е неразположено, може да откаже да яде въведена скоро преди това храна и излишно да се притесниш. Изчакване то с една седмица не е от значение bouquet
Kalina. знам, че пробиотик трябва да се дава с антибиотика, ама ти май даваше newsm78 или съм се объркала? Иначе ентерол съм давала на Алекс, но беше по-голям, не знам за такова малко бебче какво е подходящо, дано да успееш да се свържеш с педиатъра. Иначе по-добре ли сте, кой ден е на АБ?
Skeeter, много ти съчувствам, дано скоро оздравееш. Добре ,че е имало кой да остане с бебето и да си изолирана.А, да, понякога сякаш предизвикваме съдбата с думите си  Simple Smile
Притеснено ми е как ще сме с кърменето днес, през нощта яде веднъж, нямаше проблем, ще видим днес как ще е.
Мерси за поздравленията, скорошни зъбки и при вас!

Последна редакция: пн, 14 мар 2016, 11:18 от Bubbi

# 589
  • Italia
Skeeter бързо оздравяване. ММ е на същия хал от снощи- сега се върнахме от доктора с една торба хапове. Изолиран сега стои самичък..
Далия за ябълката мисля след около десетина дни да и дам,чудя се аз ли да направя пюрето или да й дам готово, няма от къде да взема домашни ябълки,а тези на пазара не знам от къде идват...също мисля за някаква кашичка да дам,на 22 сме на консултация и ще се посъветвам с педиатъра. Искам да и дам някаква каша защото от известно време кърмата вечер като че ли не и достига. Иначе пюретата ги давам слетобяд

# 590
Благодаря ви момичета!  bouquet

Skeeter дано всичко скоро остане зад гърба ви Hug

Bubbi честити зъбчета  Hug

# 591
Bubbi, давам Био Гая, да. Успях да се свържа със сестрата в кабинета, разбрахме се по - късно да звънна, че доки още я нямало, но каза, че щом не ака по 10 - 15 пъти на ден, не били сериозни нещата. Тя вчера само 4 пъти ака, но все пак си беше разстройство, а по принцип ака по веднъж.

Иначе сме 4 - ти ден на АБ, добре е вече, няма температура, хрема, нищо, само малко й хърка нослето още...

Благодаря и на теб Hug

# 592
 Skeeter, направи ми впечатление, че не пишеш от известно време, а то какво било..
Това, че Мила се е скъсала от рев (според мен и защото си й липсвала, и защото е усещала, че не си добре) ме насълзи..
Пожелавам на всички ни здраве!

# 593
Благодаря, момичета! Тук всеки втори, който познавам, изкара грипа и бих казала да се пазите, но аз се пазих, даже напоследък не съм се срещала с хора особено много и пак го хванах, та ако е писано явно ще се намери начин да стане.

За зъбите да питам майките от Германия използвали ли са Осанит глобулките? Чудя се вече какво да дам, макар че ми се иска само при големи болки да се намесвам. Имам Дентинокс, но венците не са подути, обаче дъвче всичко, което и попадне, включително залъгалката си, като невидяла.

# 594
Skeeter само Дентинокс съм ползвала, на Мария венците също не бяха подути,  честно казано много се изненадах като се появиха тия зъби Laughing Но и Алекс беше така, неговия поникна на 5месеца и половина и го усетихме чак като се появи. Единственото, което усетих като разлика беше, че няколко дни преди да пробие зъбчето си промени начина на сукане, от време на време сякаш захапваше зърното с венци, също започна да ака всеки ден, иначе е като по часовник, по едно и също време през ден.
Иначе Дентинокс и на мен съм го пробвала като ми никнеше мъдрец и ми подейства много добре, затова не съм и търсила друго.

# 595
  • София
Здравейте момичета. Бързо оздравяване на бебчовците и на майките.
Ние днес бяхме на ДК,много малко е качила този месец 350 гр,но лекарката нищо не каза.
Поговорихме и за захранването. Четох тук че и на др са казали да стигне цяла доза и чак тогава да се дава друг зеленчук. На мен ми се вижда доста,но като започнем ще видя как ще приема храната.
Да ви питам: имам замразена кърма от първите месеци,която мислех да добавям в пюретата,но четох че поради различния и състав може да предизвика диария. На вс отгоре има такава,която съм давала да пие и тогава е замразена. Което чета я прави негодна заради слюнката. Та дилемата ми е да я изхвърля или да я ползвам? Има ли някой опит?
Чета,че повечето давате пробиотици- защо? Аз нищо не давам,а трябва ли?
Спирам,че стана дълго.
Хубав ден!

# 596
Skeeter, направо изпитах ужас като си представих какво си изживяла с тази наистина висока температура! Бързо оздравяване и да няма повече болести.

TIDD, според мен щом е пито от кърмата трябва да се изхвърли.

Аз давам пробиотик, защото не се изхождаше редовно. Хубаво е за чревната флора, за имунитета, ако има запек, разтройство, срещу колики (макар че аз тогава не се сетих да давам). Не пречи, че не даваш, не е задължително.

# 597
Аз пробиотик започнах да давам сега с АБ, но педиатърката днес по телефона ми каза да го спра... и че на бебетата не се давал пробиотик заедно с АБ... newsm78 за пръв път чувам такова нещо, много странно ми се стори...иначе каза, че мога да продължа да го давам след като спрем АБ.

Досега не давах, най - вече защото в АМ има и се чудех дали има смисъл. Иначе се дава по причините, които  ShikeR е изброила  Peace

А този гел за венци къде го мажете? В смисъл по всички венци ли? Защото сега чета, че се слагало на засегнатото място. А Симона няма подуто, нищо...чудя се дали не е време да взема вече и аз...

# 598
Калина, може би лекарката е имала предвид, че пробиотика може да попречи на действието на АБ. Поради тази причина възрастните като приемат АБ пият пробиотик 2-3 часа преди или след АБ. Порови се в нета и виж дали едното пречи на другото.

# 599
Здравейте мами, аз малко се поизгубих, но моята епопея със зъбите продължава Simple Smile Отделно започнах и захранване от минала седмица, ходих и няколко пъти до работата, банкетче малко за празника и то времето не ми стига за нищо  newsm78
Надявам се вече всички бебоци и мами да здрави и повече никакви издънки (хреми, сополи, температури  и т.н ) п  Hug
ТiDD, задължително изхвърляш кърмата от която е пило детето и си замразила след това. Сигурна съм защото питах ЛЛЛ консултант. Кърма от която е пито, можеш да предложиш само и единсвено на следващото хранене и след това се хвърля.
И нас ни мъчат зъбките, аз започнах да давам камилия....но не съм сигурна дали има ефект. Продължава да си яде ръцете и всичко, което усоее да хване. Но поне като че ли по- малко мрънка Simple Smile
Аз от началото почти давам Био Гайа  и съм доволна, но сега след захранването мисля и аз да започна Лакто 4 вип, че малкия сякаш се запече. А не разбирам как така се запече, след като му давам цяла седмица само тиква(домашна).
А иначе захранването започнахме минала седмица в понеделник. Направих му съвсем малко тиква, пюрето стана много вкусно. Хапна я с голям кеф, с лъжичката няма проблем - знае как и за какво се ползва Simple Smile Даже първите три дни понеже му правих съответно 2,4,6 лъжички и като свършеха започваше да мрънка и отваря уста все едно иска още. Обаче така си и остана, първите 30-40 грама ги чде с голям кеф и след това започва да плюе, да върти глава и да мрънка  newsm78 Аз не го и насилвам, да чде колкото си иска, аз за никъде не бързам  Laughing Днес му дадох и две лъжички картоф(също домашен), незнам на мен ли така ми се стори или защото беше малко, но го изяде и то с видимо желание, после хапна и малко тиква и кърма накрая. Всичко ок, ама обедното ни хранене е 1 час  #Crazy Слагам кърма в пюретата  Simple Smile Но исках да ви питам нещо друго - незнам дали ще е така и за напред, но в петък пътувахме с малчо и понеже не бях подготвила пюре, купих едно на Хип био тиква .... и да ви кажа от него и първите лъжички не ги чдеше много въодушевено newsm78 Дали може да свикне на домашни и да не иска да яде купените, защото аз имам идеята по- натам да хапва и готови?
Олее, стана много дълъг пост, ама като не съм писала цяла седмица ще ми простите  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт