Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 10

• 93 436
  • 756
  •   1
Отговори
# 105
  • България
Благодарим за разказа! Ще внимаваме повече. На вас много здраве пожелавам! bouquet

Последна редакция: чт, 18 фев 2016, 13:25 от тортичка

# 106
  • София
сигма, много е тъжно, че човек все трябва да добие знанията/опита си по трудния начин... Да сте здрави ти пожелавам!

Понеже тук има различни като вид и тежест случаи, нормално е от там да идва и разлика в терапията. По мои наблюдения има някакви стандартни протоколи, с които много лекари работят, които в немалка част от случаите са достатъчни, но явно не е за всеки... При всички положения е добре, когато човек има показания за даден проблем, да се види със специалист в точната област.

# 107
Сигма,искаш да кажеш че като се бие фракси в корема по дълго,може да засегне плацентата ли...извинявай,не го разбрах това - фраксито минава плацентата  newsm78 newsm78

# 108
О не, не. Няма значение къде се бие инжекцията, тя си се усвоява от организма. Просто при мен приема на дозата е три- четири пъти по висок от обичайното а и беше за седем месеца и просто стигна до бебето. Но пак казвам- аз съм с много тежка мутация и затова се случи така. Повечето от вас са с 4G/4G или 4g/5g което е почти безобидно. 

# 109
Много странни назначения прави Паскалева...на мен от 30 седмица ми увеличи на 0,6 и каза да го слагам така до края без да ходя пак при нея...в мейл също ми е писала 12 часа за нормално и 24 часа за секцио да се спре...след раждането 5-7 дни също да слагам
Аз ги слагам в краката...90 градуса, като крака е отпуснат максимално...не вадя въздух...така ми показаха в болницата...

Не мисля, че прави странни назначения. При мен с 0,4 стойностите бяха едни и същи, а след 0,6 се бяха вдигнали и тя каза, че това е висока доза за мен и затова да се върна на 0,4. Поне на мен ми взучи логично.

# 110
А на мен не ми обясни нищо такова...каза ми да мина на 0,6 заради килограмите, а аз съм 72 кг

# 111
  • Перник
Да питам и аз, нямам предразположеност към тромбофилии, но съм на фракси 0.3 вс ден, заради факта, че баща ми е опериран 2 пъти от разширени вени. Мислите ли, че в този случай имам нужда от корекция на дозата? Изобщо трябва ли да изследвам някакви показатели? Никой нищо не казва от лекарите...

# 112
О не, не. Няма значение къде се бие инжекцията, тя си се усвоява от организма. Просто при мен приема на дозата е три- четири пъти по висок от обичайното а и беше за седем месеца и просто стигна до бебето. Но пак казвам- аз съм с много тежка мутация и затова се случи така. Повечето от вас са с 4G/4G или 4g/5g което е почти безобидно. 
Благодаря ти Simple Smile

# 113
Хубаво е да ти пуснат изслледване за тромбофилии, поне да се знае защо точно го слагаш фраксито. Освен това при мен се откри и мутация, която ми намаля усвояването на някои ензими със 70% и вместо фолева киселина е трябвало да пия отначало Л-метилфолат.
Само стискам палци да не е навредило твърде много, защото доста късно се установи този факт..

# 114
А на мен не ми обясни нищо такова...каза ми да мина на 0,6 заради килограмите, а аз съм 72 кг

ами може и заради това да е. аз съм 60кг. но специално анти Ха ми се беше вдигнало от 0,27 на 0,56.

# 115
Ако сложа фраксипарина два часа по рано ще стане ли проблем?

# 116
gerda1, аз често го слагам по-рано с по 1-2 часа или по-късно особено, ако пътуваме. До сега не е имало проблем при мен във връзка с това, но гледай да не ти става навик, ако се наложи. Иначе аспиринът е противопоказен за таласемията ли?
quick_lin, не наближаваш ли вече 12 гестационна седмица, за да огледат бебето и да се успокоиш? стискам палци всичко да е наред, вече пиеш неофолик мета нали?

# 117
Саб, много ти благодаря!

# 118
  • София
Аз слагах фраксипарина вечер, сега клексана също.
 Baltazara, всички сме много доволни от Сигридов, но предвид, че се записва час около месец предварително, не знам как ще се вредиш, щом нямате уговорка. Аз съм хомозигот на PAI и хетерозигот на АСЕ и съм на фраксипарин/клексан всеки ден.

За 8 март имаше един свободен час на отказала се жена, иначе бяха след 20 март. Дали трябва още отсега да запиша и втория си час, или като станеш пациент нямаш проблем с часовете? Имах премеждия днес с вливането на интралипида. Бях изпуснала преди овулация, предишния месец също нямам, защото тогава не правихме опити. Според вас доколко е било важно? Днес съм на 5-и ден от + тест и си направих 20 мл. вливане, но понеже се върнах в родното си градче за уикенда беше една мъкааа...в 3 болници! Не искат, нищо че съм го правила преди, не вярват. Успях накрая. И в Щерев така не са искали, защото те правят по 4 или 5 мл, а не 20 мл. Предписанието е Русев, нов Малинов беше 120 лв., вкл интралипида от тях. Само в Токуда беше ок.

Идващата седмица ще ходя на хематолог, лошото е, че не с часове, а трябва да звъня в 8, да ми кажат дали деня е там и да отивам без час. Много ли се чака?

# 119
Аз малко ще отклоня, за което се извинявам...почти на края съм 35 седмица...увеличих Фракси на 0,6 по препоръка на Паскалева...имам появили се стрии (за момента са стари от миналата бременност), но са доста зачервени и ме сърбят...мажа с някакви неща, но не ми нават...док каза, че може да е алергия от Фракси....но няма да минавам на Клексан, то не останало...
Въпросът ми е мислите ли, че е алергия или просто много ми се разтяга корема (аз и при предишната бременност накрая имах страшни стрии, сърбящи и възпалени...тогава не бях на терапия)....мисля да мажа с Дефламол Simple Smile, мерси

Общи условия

Активация на акаунт