Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 10

• 93 455
  • 756
  •   1
Отговори
# 135
Аз да кажа новини при мен...
От Фракси 0,6 направих алергия...сърбежи и зачервявания по корем и крака с резонанс по главата и цялото тяло...
Паскалева ме посъветва да спра терапията, защото вече съм накрая...?!?!?
Консултирах се двамата АГ, при които се следя...нито единия не ми даде да спра инжекциите
Минах на Клексан 0,4....родих се тия онжекции...никакви проблеми нямам с него, много лесно го поставям без никакви болки, синини, буци и подобни...
Просто Фраксито е долнопробен препарат с не искам да си помисля каква себестойност и печалба за фарма компанията производител...

# 136
Ох незнам ,беше всичко по телефона. Каза един вид какъв е проблема...и съвети какво да правя от тук нататък.. Тия дни ще си искам резултатите...да ги имам черно на бяло. Минали са едва 4 месеца след кюртажа, а той каза че няма проблеми с бебеправенето. Единия аборт беше в 7г.с другия окло 8-9г.с.
Просто каза, след ++тест веднага, да се обадя за час и да почвам с фракси.  newsm78

# 137
Здравей, на мен док ми каза да пия аспирин протект още от сега преди опити да бебе, заедно с още други медикаменти, а чакам да почна и някакви вливания  newsm78
той човекът обясни, но са ми много непонятни и пресни всички тези неща и термини и медикаменти и в главата ми е малка каша  newsm78
Здравейте, момичета. Нова съм, колкото и да не ми се иска се записвам и аз. Честно казано, нищо не ми е ясно....толкова информация изчетох...толкова страници...и главата ми стана каша.
Имам 2 спонтанно аборта, пуснах изследвания...и тромбофилиите си показаха рогцата. Доктора каза следващия път видя ли ++ почвам и аз фраксипарина.
Искам да попитам...трябва ли по време на бебеправенето...да взимам аспирин протект... newsm78
Благодаря, предварителноо  bouquet

# 138
Добро утро на всички!
И на мен ми говореше с такива термини,че толковаааа много се обърках...до сега като не съм се сблъсквала с подобни неща, и като чета още повече се обърквам. Мисля, даже че въобще не спомена аспирин протект, повреме на бебеправенето,прочетох го тук. И започвам да си набивам филми...че може кошмара да се повтори за 3ти път. Просто ме е страх да започнем...

# 139
Ти при кой доктор ходиш?
Аз след аборта научих за др Сигридов и отидох при него, оттам един куп изследвания и ми препоръча среща с доц. Русев - имунолог. Доцнетт на база на направените изследвания до момента ми препоръча терапия - за TSH, за витамин Д, аспирин протект и т.к и фолиева киселина не усвоява добре ми препоръча специална метил и рана форма - а също така и допълнителни изследвания  не се притеснявай, което знам, че трудно ще стане, но се постарай. Ако имаш съмнения можеш и друг лекар на посетиш за второ мнение. Може би зависи от мутациите и може би затова на мен са дали аспирин, а на теб не  newsm78 Но определено трябва да намериш доктор, на който да вярваш, че ще те доведе до  baby_neutral  baby_neutral baby_neutral
quote author=rose91green link=topic=902666.msg32635172#msg32635172 date=1456552842]
Добро утро на всички!
И на мен ми говореше с такива термини,че толковаааа много се обърках...до сега като не съм се сблъсквала с подобни неща, и като чета още повече се обърквам. Мисля, даже че въобще не спомена аспирин протект, повреме на бебеправенето,прочетох го тук. И започвам да си набивам филми...че може кошмара да се повтори за 3ти път. Просто ме е страх да започнем...
[/quote]

# 140
Ами всички изследвания ги пуснах в клиниката в Тутракан. Доволна съм...но връзката с тях е доста трудна. Далечко ми е...и нещатата станаха сега по телефона. Загубих ума и дума по телефонаа...

# 141
Ох....и на мен са ми толкова нови, че просто не знам какво да ти кажа. От момичетата с повече знания и опит някой ако може да помогне. този аспирин нали се изписва за разреждане на кръвта. Ако съм разбрала правилно да не вземе някое тромбче да се откъсне и да прекъсне кръвотока към бебчо и да му спре развитието. По моята логика щом го изписват не би следвало да навреди на плода. Та не знам дали ако ти кажа взимай по един през ден едва ли ще ти навреди ще бъде правилно, и ще бъде основано само на моята логика. Момичета помагйте ни  newsm78 newsm78 newsm78

# 142
Да. Иаз не искам да правя нещо на своя глава. Ще се допитам и до друг доктор. Просто, четох че е нужно да се пие...в процеса на правене, а на мен не ми споменаха такова нещо.... или...аз не съм разбрала? Или този АП се пие в зависимост от резултатите за тромбофилиии? В смисъл високо и ниско...не са ми ясни нещата. Може да звучи глупаво, ноооо...като не съм се сблъсквала...извинявям се за глупавите въпроси.

# 143
  • България
Rose, говори пак с доктора, за да си по-спокойна. Аз винаги съм на фраксипарин след трансфер, но никога не съм пила АП преди това. Може би зависи от конкретния случай и при теб няма нужда.

# 144
Ох....и на мен са ми толкова нови, че просто не знам какво да ти кажа. От момичетата с повече знания и опит някой ако може да помогне. този аспирин нали се изписва за разреждане на кръвта. Ако съм разбрала правилно да не вземе някое тромбче да се откъсне и да прекъсне кръвотока към бебчо и да му спре развитието. По моята логика щом го изписват не би следвало да навреди на плода. Та не знам дали ако ти кажа взимай по един през ден едва ли ще ти навреди ще бъде правилно, и ще бъде основано само на моята логика. Момичета помагйте ни  newsm78 newsm78 newsm78
Ако някое "тромбче" се откъсне ти си пътник.

# 145
Както казах тези неща са ми абсолютно непонятни и нови и явно съм недоразбрала, Извинете за неточността  Embarassed Embarassed Embarassed
[/quote]
Ако някое "тромбче" се откъсне ти си пътник.
[/quote]

# 146
Да, благодаря тортичка. Ще попитам пак, или др мнение, че хич няма дс ми е спокойно...страх ме е дори да започваме с опитите. А при мен и 2та пъти стана от 1вия път. Така, че ще намеря сили дс изчакам...и да се заредя с повече информация.

# 147
  • София
Здравейте, и аз минах миналата седмица при проф. Паскалева. Каза, че фраксипарин, клексан, дори и в малка доза, трябва да се приема всеки, защото действието е кратко, 12 ч. При аспирина имало натрупване и може през ден. Направих двата кръвни теста и ми намали дозата-0.3 фраксипарин всеки ден +през ден аспирин. При зацапване се спира. От четвъртък досега имам съвсем леко кафеникаво зацапване-напр. колкото 5-6 капки за денонощие. Спрях аспирина и фраксипарина и започнах от днес утрогестан вагинално и от четвъртък магнерот. Сряда съм на гинеколог. Това зацапване би трябвало да е от клексана и аспирина. Имали ли сте подобно?

# 148
Не е от клексана, от АП е по скоро

# 149
  • София
Здравейте, и аз минах миналата седмица при проф. Паскалева. Каза, че фраксипарин, клексан, дори и в малка доза, трябва да се приема всеки, защото действието е кратко, 12 ч. При аспирина имало натрупване и може през ден. Направих двата кръвни теста и ми намали дозата-0.3 фраксипарин всеки ден +през ден аспирин. При зацапване се спира. От четвъртък досега имам съвсем леко кафеникаво зацапване-напр. колкото 5-6 капки за денонощие. Спрях аспирина и фраксипарина и започнах от днес утрогестан вагинално и от четвъртък магнерот. Сряда съм на гинеколог. Това зацапване би трябвало да е от клексана и аспирина. Имали ли сте подобно?
Най-добре иди на лекар, ако имаш възможност преди сряда, да те видят и с ехограф.
От какво е зацапването трябва да се проследи от лекар, зацапването не е нормално нещо и трябва да се адресира подходящо.

(В моя случай беше леко отлепване на плацентата и изискваше конкретни мерки, различни от само спирането на АП и клексана, аз отидох на преглед в момента в който го видях. След като го проследихме за 5 дни как се развива, док възстанови терапията.)

Общи условия

Активация на акаунт