Барокамера и проговаряне

• 51 168
  • 100
  •   1
Отговори
# 90
Наистина няма смисъл да се прави ЕЕГ в заспало или полу-будно състояние, защото резултатите просто няма да са гарантирано верни. Епилепсията е много спорен въпрос за терапията с барокамера. Половината свят (в т.ч. САЩ) лекуват епилепсия с барокамера, докато другата половина смятат, че барокамерата по-скоро ще влоши състоянието. Истината е, че не е доказано нито едно от двете. В България положението е същото - половината от хората предпочитат да са сигурни, че няма епилепсия и тогава преминават към тази терапия, докато другата половина въобще не вземат предвид дори възможността да има или няма епилепсия. Аз имам и лично мнение, но то не е важно в случая. Споделял съм го в някои групи втв Фейса, които са точно по темата.

# 91
Здравейте,тази година не успяхме да се приберем за лечението с барокамера в България,но не съм се отказала от това. Имам въпрос относно това в кой град има камера,където е позволено използването на конзоли, телефони, таблети..предполагам в София, всъщност няма значение града,просто на първо място това за мен е важно,защото сина ми е с хиперактивност и по друг начин съм сигурна че няма да стои мирно,още повече с кислородна маска. Знам,че има групи във ФБ за моето питане,но реших да питам първо тук...И още нещо...има ли начин само тои да ползва маска,а аз не,да съм като придружител с него в камерата.
В барокамерата в Стара Загора има монитор на който се пущат филмчета, които да забавляват до някаква степен децата. Отделно камерата сама по себе си е широка и има възможност маркучите да са по-дълги, което позволява леко да се поразтъпче детето.....ако не го свърта на едно място. В тази барокамера детето диша с маска или шлем, а родителя не носи маска. Той просто е под налягане и диша въздуха, който е в самата камера.

# 92
Rozali79, благодаря ти за отговора!

# 93
Здравейте, малко късно се включвам, но имам едно питане и струва ми се тук има хора, които биха били наясно. Имам интерес да посетя барокамера. Най-близката до мен е в СПА център, обаче се чудя дали там ще са медицински експерти. Като цяло има ли изисквания за самите оператори на барокамерите, трябва ли да имат медицинско образование, трябва ли да са минали курс има ли риск да попадна на хора без никаква подготовка?

# 94
Здравейте, малко късно се включвам, но имам едно питане и струва ми се тук има хора, които биха били наясно. Имам интерес да посетя барокамера. Най-близката до мен е в СПА център, обаче се чудя дали там ще са медицински експерти. Като цяло има ли изисквания за самите оператори на барокамерите, трябва ли да имат медицинско образование, трябва ли да са минали курс има ли риск да попадна на хора без никаква подготовка?

Не зависи от СПА-то, а от екипа. Ако кажете кой е центъра, може и да знам дали са компетентни.

# 95

Не зависи от СПА-то, а от екипа. Ако кажете кой е центъра, може и да знам дали са компетентни.

Видях в Хотел Хисаря, че имат. На мен ми е важно да имат поне медицинско образование, все пак хората отиват с медицински цели, но не знам дали има изискване хората да са минали някакво медицинско обучение или може всеки да е оператор? Да не е като при лазерната епилация, където всеки може да е оператор на таква машина...

# 96

Видях в Хотел Хисаря, че имат. На мен ми е важно да имат поне медицинско образование, все пак хората отиват с медицински цели, но не знам дали има изискване хората да са минали някакво медицинско обучение или може всеки да е оператор? Да не е като при лазерната епилация, където всеки може да е оператор на таква машина...

За жалост, за Хисаря не мога да отговоря.

# 97
Привет, дали някой може да каже за Пловдив дали още има функционираща барокамера?

# 98
Привет, дали някой може да каже за Пловдив дали още има функционираща барокамера?

Да, в УМБАЛ "Свети Георги" - на Пещерско шосе +359886925882

# 99
  • Пловдив
А тази на Кукленско шосе не работи ли вече?

# 100
А тази на Кукленско шосе не работи ли вече?

Точно тя се премести в УМБАЛ преди... може би 6-7 години вече.

Общи условия

Активация на акаунт