С Дюкан ще се вталим и с диаманти ще блестим - 282

• 46 741
  • 736
  •   1
Отговори
# 15
  • Испания
eleaa, как е оченцето на детенцето ти?

върнаха една пенсионерка, която беше от 1 г. в отпуск по болест (68 г. е) .. и никак не ме кефи идеята Sad Да не говорим, че целия колектив на градината е против - но тя преди беше директорка там и сега май си прави каквото иска .. само не разбирам защо Sad Та вчера бяхме на родителска среща да ни го сервират това.. и имахме разправии но... това е към момента положението. Да видим какво ще се случи, дано е поне поносимо  Praynig

Работните места в учебните заведения се защитават в инспектората по образованието в началото на всяка учебна година. Щом родителите сте недоволни от учителка пенсионерка, която е назначена във вашата група, може родителският комитет /предполагам, че имате такъв/ да отиде в инспектората и да поиска обяснение от инспектора по предучилищна педагогика или от началника на инспектората. Разбира се, може да ви кажат, че за това място няма кандидат в трудоспособна възраст, но трябва и да ви докажат, че мястото е било обявено като свободно и че са се явили/неявили за него и други кандидати.

Смайлс ти къде си чула и видяла жена да успее да заведе мъж на лекар. Wink.

И ти си права.  ooooh! Мъфините ти "звучат" вкусно.  Hug

Да се включа и аз в новата тема Simple Smile
Днес паднах под 62 кг... Пфууу най-после Simple Smile бавно се случват нещата ама дано да е трайно. Приспах бебето преди малко и за 30 мин бягах на кростренажора - друг път тичам по 10 км, но откакто съм на режима ми става лошо и не мога... Днес пак ми стана зле и сега лежа.. Явно ми пада кръвната захар - тя е свикнала да я поддържам висока ...
Моят мъж се завърна към режима след неразположението - и вече е 109,5 - тоест -5кг. Тези мъже много демотивиращо ми действат - какво е това сваляне  Grinning
А имам и въпросче - предполагам, че не е режимно но да ви питам все пак - да не пропусна. Става въпрос за протеиновите вафли/ десерти, които се продават във фитнесите дали са режимни? Моят мъж се почерпва от време на време и на следващия ден има най- големите минуси.

Вероятно си поставяш нереална цел и се пренатоварваш физически, затова ти става лошо.  Peace Какво ти показа калкулаторът?

Напиши състава на тези вафли/десерти и хранителната им стойност. Едва тогава можем да ти кажем дали стават /макар че се съмнявам.../.

# 16
Добро утро,прекрасни!
 Смайлзче,бебенце е по- добре днес,но направо се борим докато се опитвам да му слагам капки и гелчето в окото.Голям рев пада Cry Относно пържолките,само ги остаавих с горчица и вече цвърчат на скарата - еми ще стържа: (
 On the run,много неприятно така,ама може да не стане толкова зле ,както си го мислиш. Виж известно време,ако се окажеш права,ще му мислиш.Аз мисля,че сме от един град с теб:)

Ох,много писах- пържолките изгоряха!!!

# 17
  • Пловдив
eleaa, как е оченцето на детенцето ти?

върнаха една пенсионерка, която беше от 1 г. в отпуск по болест (68 г. е) .. и никак не ме кефи идеята Sad Да не говорим, че целия колектив на градината е против - но тя преди беше директорка там и сега май си прави каквото иска .. само не разбирам защо Sad Та вчера бяхме на родителска среща да ни го сервират това.. и имахме разправии но... това е към момента положението. Да видим какво ще се случи, дано е поне поносимо  Praynig

Работните места в учебните заведения се защитават в инспектората по образованието в началото на всяка учебна година. Щом родителите сте недоволни от учителка пенсионерка, която е назначена във вашата група, може родителският комитет /предполагам, че имате такъв/ да отиде в инспектората и да поиска обяснение от инспектора по предучилищна педагогика или от началника на инспектората. Разбира се, може да ви кажат, че за това място няма кандидат в трудоспособна възраст, но трябва и да ви докажат, че мястото е било обявено като свободно и че са се явили/неявили за него и други кандидати.

Няма такова нещо. Назначенията се правят от директора и той отговаря за работните места в учебното заведение.  Ако учителката е назначена преди години (както ми се струва от написаното - тя се връща след болнични) и е на постоянен договор само директорът може да я пенсионира. Ако иска може да си я държи докато е жива.

Родителите имат право да подадат оплакване - ако има повод за това. Мисля, че е излишно да споменавам, че фактът,  че децата обичат другата учителка повече от тази не е повод.

On the run, ако учителката има проблеми с възпитанието, обучението на децата или се държи не както трябва с тях трябва да се оплачете първо на директорът и ако той не предприеме нужните мерки да отидете до Инспектората. Той от своя страна ще изпрати проверка в градината, където ще бъде проверено всичко - имам предвид документацията и може би ще влезе да провери и учителката. Накрая ще напише констативен протокол и ще даде препоръки на директора, който отново ще реши какво да прави.

# 18
  • Испания

Откога? Вярно, че от 11,5 години не живея в България, но не мислех, че механизмът се е променил. Всяка година съм защитавала работните места на учителите, които назначавам в училището и детската ми градина.

# 19
  • Бургас
Здравейте, след първия ден съм - 500гр, добре е а си хапнах вчера. Днес не ходих до 00 което е нетипично за мен. Започнах днес с 3с.л трици, да питам с връх или равни, сложих малко над равни с 200гр. кисело мляко преди 2,5ч и още ми е тежко, капнах им и малко шоколадова стевиа. За обяд съм си купила скумрийка.
Какво да разкажа за мен на почти 32г с момиче на 10, момиче на 6г,5 и момче на 3г. Проблема с кг е от раждането на 3 дете, преди да забременея с него бях много слаба, за моята височина 172 см, 57кг не ме харесват ( аз се харесвам Simple Smile ). Последно лятото свалих 8кг с кленов сироп и за 6 мес си ги върнах, много съм несериозна. Не спортувам, защото ме боли кръста, а трябва да започна да стягам тазовото дъна, започвам да имам проблеми. Ходя 2 пъти в седмицата на народни танци.

# 20
  • Пловдив

Откога? Вярно, че от 11,5 години не живея в България, но не мислех, че механизмът се е променил. Всяка година съм защитавала работните места на учителите, които назначавам в училището и детската ми градина.

Всичко непрекъснато се мени. Последната промяна например за правата на работодателите  е от  3 август миналата година. Дотогава работник или служител можеше да се пенсионира само по собствено желание, а от тази дата директорът може да го пенсионира при право на пенсия.

В Образец 1 се защитават щатовете в учебното заведение, но хората, които ги заемат са си много отдавна грижа единствено на директора.

# 21
  • Плевен
Яна, по-добре да са равни лъжиците с трици, но то и от големината на с.л.зависи! Laughing Хайде, няма чака до там да се вманячваме. За всеки случай си знай, че Дюкан предупреждава - повече от 3 лъжици трици повличат със себе си и полезни вещества от стените на храносмилателния тракт... Да не си ги изконсумирала веднага след разбъркването им с киселото мляко? Аз или ги разбърквам отделно триците с малко гореща вода и ги изчаквам 5-10 минутки да понабъбнат и тогава ги слагам в киселото мляко; или пък си ги слагам в киселото мляко в 8 часа на работа  и ги ям в 10.30. Но пък в къщи са ми най-любими с прясно мляко набързо приготвени  в микровелето.
naniika , добре дошла казах ли ти? Хайде сега ще го направя! bouquet Давай инфо за себе си!
Елея, що така, бе довейко, прегори пържолките!?! Joy Обикновено месцата само киснат предварително в марината, а после тя не се ползва при печенето им. Ох, така ми стана мъчно за детенцето ти! По-бързо да минава и това чудо!
 aYnaT, браво за свалените килца! Може би е уместно да се ползват вафличките преди фитнеса, че да си ги изгориш калориите с него. Имам предвид - ако включват и малко въглехидрати, които не са за този режим. Но ти мъжете, не ги гледай! Те в този процес са първенци! Друга категория хора! Laughing
On the run, и на теб честито минуси! Да, бе съвсем друго си е като минеш в по-долната десятка. Друга цифричка гледаш отпред!!! Голям кеф! Не се притеснявай излишно за градинката! Това са толкова дребни проблеми! Хабиш излишно нерви! Че и от съня си крадеш, а е толкова важен за здравето, отслабването и спокойствието на духа!
Ало, учителките! Laughing

# 22
  • Испания
Здравейте, след първия ден съм - 500гр, добре е а си хапнах вчера. Днес не ходих до 00 което е нетипично за мен. Започнах днес с 3с.л трици, да питам с връх или равни, сложих малко над равни с 200гр. кисело мляко преди 2,5ч и още ми е тежко, капнах им и малко шоколадова стевиа. За обяд съм си купила скумрийка.
Какво да разкажа за мен на почти 32г с момиче на 10, момиче на 6г,5 и момче на 3г. Проблема с кг е от раждането на 3 дете, преди да забременея с него бях много слаба, за моята височина 172 см, 57кг не ме харесват ( аз се харесвам Simple Smile ). Последно лятото свалих 8кг с кленов сироп и за 6 мес си ги върнах, много съм несериозна. Не спортувам, защото ме боли кръста, а трябва да започна да стягам тазовото дъна, започвам да имам проблеми. Ходя 2 пъти в седмицата на народни танци.

Супените ми лъжици не са големи и слагам с връх.

Каква е тази шоколадова стевия?

Да са ти живи и здрави дечицата!  Hug Майка-героиня.

Кленов сироп, хапчета, чайчета - всичко е пълен боклук и само уврежда организма.

Всичко непрекъснато се мени. Последната промяна например за правата на работодателите  е от  3 август миналата година. Дотогава работник или служител можеше да се пенсионира само по собствено желание, а от тази дата директорът може да го пенсионира при право на пенсия.

В Образец 1 се защитават щатовете в учебното заведение, но хората, които ги заемат са си много отдавна грижа единствено на директора.

И по "мое време" съм пенсионирала при навършена възраст и при нежелание от страна на учителя. Не можеше да не го правя, защото иначе не можех да защитя Образец 1.

Щатовете се защитаваха с имената и всички данни на назначения учител. На 1 септември трябваше да имам учители за всички места, а през октомври се защитаваха. И ако не съм си "изпипала" предварително всичко, нямаше как да мина през всички инспектори и началника.

И все пак съм напълно убедена, че родителите имат право на глас и могат да отидат в инспектората. Нито детската градина, нито училището са бащиния на някой директор.  bowuu

Последна редакция: чт, 04 фев 2016, 12:49 от smileys

# 23
  • Плевен
Пак - ало, учителките, сбъркахте темата!  Peace

# 24
 И майка ми е учител:)) Прави  ми заабележки като съкращавам думи и изяждам букви докато говоря:>)))) Сега сме при нея,та затова имам време за пържолки,иначе през крив макарон...Архмихче,питаш ли ме мен за бебенце,но пак добре се отървахме с лека раничка.Дано няма по- сериозни случки. А относно пържолките- станали са бомба! Страшни са,чак си ги снимах, та като огладнея да си ги гледам:)))
 Яна,браво на теб.Толкова си млада и имаш 3  съкровища,изпълни ме:) Hug

# 25
Реално и ние спамим темата редовно с коментари за фитнес - макар че това донякъде има отношение към режима от гледна точка на съчетаването със спорта за по-здравословен начин на живот  Wink. А може и да бъркам - та това ме навежда на мисълта да се обърна към модератора на темата - приема ли се наистина коментирането на фитнеса в темата за спам? Че да си знам  Peace
Елеаа, радвам се, че се е поразминало с по-голяма беля, пак да кажа - да нагушкаш малчуганчето  Hug
Преди години и аз бях пробвала тоя кленов сироп - няма такава гадост и мъка за стомаха!  Sick
Моят кантар днес е заседнал на същия етаж като вчера  Grinning
А пък за настроението ми можете да съдите по аватарчето и подписа ми - дълбоко в dark side съм изпаднала  Crazy  Grinning

# 26
Пак - ало, учителките, сбъркахте темата!  Peace

Много се извинявам, че съм ви притеснила. Исках само да доизясня нещо. Няма да се повтори. Ще бъда както винаги незабележима в темата и няма да се обаждам.

Вещи,та ти си ни модератор,трябва да си най- активна:)))
 Тя само се шегува:)
 То по тази логика,аз спамя най- много темата с моите тревоги,ама това,защото ми действате добре:)
Ааааа и Деска:)))) хехе

# 27
Аз работя в РИО, демек инспекторат по образованието. Да, вярно е, че директорите назначават учителките, но ако се оплачете в РИО, те могат да се намесят ако има някаква несправедливост.
Смайлсчеееее  Hug. Ама на мен и друга идея ми дойде, понеже намерих цяло телешко шкембе. мога да го напълня с конско, обаче  не ми се мисли какво яко варене ще падне  newsm78

# 28
  • Бургас
Това е стевията
http://www.iherb.com/Now-Foods-Better-Stevia-Liquid-Sweetener-Da … fl-oz-60-ml/16571

Триците ги разбърках с кис. мляко и след 10мин ги изядох, 4ч и не съм огладняла.

Свинско изобщо ли няма да ядем?
Черен дроб говежди или телешки къде в големите вериги сте виждали?
За вечеря може да направя пилешки дробчета.
Преди година правихме зоната много ефективна, но за свободни хора. Голямата дъщеря свали 4кг за 1 мес, като си ядеше колкото иска, само ми звънеше да и казвам колко грама да си реже.
Пиете ли някакви добавки?

# 29
  • Плевен
Абе, майтапя се, бе! Говорете си колкото искате! По-скоро гледах, че се поразпалихте и се притесних! Joy Шъ вземете да си образувате некви нерви!
Яна, във втора фаза, Дюкан бил разрешил свинското филе - котлетните пържолки и контрафиле! Черен дроб - телешки/говежди - в Кауфланд май винаги има!
Аз пия доста добавки и то все скъпи - уж натурални, но ми писна! В момента почивам откъм комплексните витамини и минерали, някои добавки като магнезий и вит.Д свърших; сега съм на колаген, заради едно коляно (мина ми, бе!?!); глюкозамин, зеленоуста мида; Омега 3 (ще си я пия непрекъснато); вит.В к-с; взимам и един ябълков оцет на капсули 30 минути преди ядене; чесън на капсули, че няма как да го употребявам в натюр на скилидки с моите младежи из къщи...дори вечер!...имах и един вит.С, но свърших;...абе нали трябва да се съхраня млада и красива! Joy  Забравих - и един L-карнитин, заради фитнеса!

Кариии, не така, де! Я си изрови едно весело аватарче!!! Виж кака си - кантара нагоре, но пей сърце! Heart Eyes

Последна редакция: чт, 04 фев 2016, 13:04 от ArhMih

Общи условия

Активация на акаунт