С Дюкан ще се вталим и с диаманти ще блестим - 282

• 48 006
  • 736
  •   1
Отговори
# 150
  • София :(
     Ама и аз обикновено си ги хапвам по друг начин, днес обаче от чист мързел ги забърках с кисело мляко, канела и подсладител. Не са лоши, напротив, даже са много вкусни, но просто така никак, ама никак не ме засищат, точно на обратно - побеснявам от глад. Иначе на хлебче, попарката на TheNMaster, разни други печива си ми държат сито поне до обяд.

# 151
  • Пловдив
На мен много ми харесват триците с кисело мляко, когато ми се яде сладко. Оставям ги 20-тина минути да набъбнат и след това ги ям със степче - малина, ягода, ябълка (при нея добавям и канела). Знам отношението към степчетата на повечето, но ги смятам за необходимо зло и ги употребявам от време на време.

# 152
На мен много ми харесват триците с кисело мляко, когато ми се яде сладко. Оставям ги 20-тина минути да набъбнат и след това ги ям със степче - малина, ягода, ябълка (при нея добавям и канела). Знам отношението към степчетата на повечето, но ги смятам за необходимо зло и ги употребявам от време на време.
Да, като се накиснат добре в кисело мляко са много добри. Набъбват и хващат място  Mr. Green

# 153
И аз така, ако бързам, хапвам триците сутрин. Вкусни са ми с кисело мляко и даже не добавям нищо друго.
Втора седмица вече обаче закуската ми е няколко филийки от хляба с подправки и отгоре намазано с нещо режимно - супер вкусно и засищащо  chef

# 154
 smile3534, даже много добре ми се отразила грешката със зелевата чорба. -1 килце. Аз , обаче за 2 режимни дни свалих 3 кг-само, че ям без сол. Малеееее, не е истина какви води изхвърлям. Снощи даже си порИвах, че да пишкам по-малко  Joy
Тъй, ай, ся фитилджийките, дето ме вързаха да правя конска луканка, да се строят и да ми кажат какво да ги парвя тези солени свински черва. Снощи любимият омрънка света, докато мели конското, щото де що има чопъри и роботи отказаха да го мелят и накрая пак опряхме до старата мамина ръчна месомелачка. До тук добре. Само 5 килограма ще рискувам да направя, другото ще го прибера на кайма. Обаче много ме шубе да сложа само конско да не станат като "домоуправител", че после да бия котарана с тях като не слуша. Значи сега като сложа подправките, чак утре могат да се пълнят  newsm78 Ама все пак само конско ли да напълня  Confused

# 155
  • Испания
smile3534, даже много добре ми се отразила грешката със зелевата чорба. -1 килце. Аз , обаче за 2 режимни дни свалих 3 кг-само, че ям без сол. Малеееее, не е истина какви води изхвърлям. Снощи даже си порИвах, че да пишкам по-малко  Joy
Тъй, ай, ся фитилджийките, дето ме вързаха да правя конска луканка, да се строят и да ми кажат какво да ги парвя тези солени свински черва. Снощи любимият омрънка света, докато мели конското, щото де що има чопъри и роботи отказаха да го мелят и накрая пак опряхме до старата мамина ръчна месомелачка. До тук добре. Само 5 килограма ще рискувам да направя, другото ще го прибера на кайма. Обаче много ме шубе да сложа само конско да не станат като "домоуправител", че после да бия котарана с тях като не слуша. Значи сега като сложа подправките, чак утре могат да се пълнят  newsm78 Ама все пак само конско ли да напълня  Confused

Да карам по реда:

1. Браво за сваленото. Поне си се оттекла.  Wink
2. За свинските черва? Бях ти писала, че има изкуствени, които се белят и изхвърлят. Ако решиш да ги правиш със свински солени, трябва да ги киснеш в няколко води, за да се обезсолят напълно. Суджукът няма да е 100% режимен, но ти си знаеш, де.  Simple Smile
3. По-добре е утре да пълниш, за да поемат от аромата на подправките.
4. А дали ще пълниш само с конско, само ти можеш да решиш.  Peace

# 156
Ама как да не е режимен, нали те се махат-червата де  Sad........ми то няма къде да търся в дълбоката провинция изкуствени черва, особено пък в събота  newsm78

# 157
  • Пловдив
Никога не съм виждала дори конско месо, но не е ли много сухо, това поне съм чувала. Луканките само от телешко стават много сухи и докато са меки могат да се ядат, но като изсъхнат е ужас - родителите ми преди години бяха правили, дори прибавиха и малко свинско, но бут и едва ги нарязвахме, баща ми се оплакваше, че ще счупят ножовете. След това и трудно се дъвчеха, спасение беше само ако са на много тънки парченца.

За червата и аз мисля, че няма проблем, дори и да са солени, те не се ядат, те са за обвивка, след това се белят и хвърлят. Ние поне така правим, дори и някой да ги яде с тях, не съм разбрала.

# 158
  • Испания
Ама как да не е режимен, нали те се махат-червата де  Sad........ми то няма къде да търся в дълбоката провинция изкуствени черва, особено пък в събота  newsm78

ОК.  Peace

Виждам, че едни "стари" дюканки "се появяват" от време на време: svidni4ka и bobi-an. Момичета, кажете как сте?

# 159
Ами конското е още по-сухо от телешкото. Като правя кюфтета от него, ако ударя котето с тях, ще получи мозъчно сътресение. Така, че тях ги правя с кисело мляко и яйца, за да станат по-сочни......ами аз имам смлян свински бут във фризера, ама то съвсем няма да е режимно  Confused

# 160
  • София :(
          alinnna, айде и аз сред фитилджийките  hahaha
     1. В дълбоката провинция телешки барем не намери ли!? Хем режимни, хем къде по-хубави...
     2. Солените ги накисни в студена вода и сменяй няколко пъти. А може и в слаба отвара от черен / зелен чай - става по-бързо и придава много приятен аромат  Peace
     3. Мисля, че с конското само, въпреки че ще станат доста сухи ако ги оставиш да изсъхнат добре, ще е най-добре. Друг е въпроса ще имат ли време изобщо да съхнат...
     4. Докато ти зрее месото с подправките си помисли дали да не сложиш нещо, което да предпази производството от потъмняване / посивяване и загуба на "търговски вид"  hahaha в последствие.
     Аз пък ще се напъвам да правя домашни кебапчета привечер, режимни де, че пилешки често си купувам и не са лоши, но миналата седмица си взех говежди - докато бяха топли - прекрасни, но на следващия ден на работа... Та сега съм измъкнала едни остатъци говежда и пилешка кайма и ще експериментирам  chef

# 161
  • Испания
         ще експериментирам  chef

Не е нищо сложно. Малко сол, малко черен пипер, повече от черния пипер - кимион, малко вода. Омесваш хубаво и оставяш да престои в хладилника.  chef

# 162
Ами аз не съм от най-прилежните луканджийки, така, че дори не знам, че се продават телешки черва. А що се отнася до съхненето, със сигурност ще изсъхнат, щото аз може да съм тюлен, ама толкова месо не мога да изям. Вкъщи съм единствената, която яде месо /на сила, щото трябва да отслабвам/-всички останали са вегетарианци  Rolling Eyes

# 163
  • Пловдив

3. Мисля, че с конското само, въпреки че ще станат доста сухи ако ги оставиш да изсъхнат добре, ще е най-добре. Друг е въпроса ще имат ли време изобщо да съхнат...

Това за времето за съхнене и аз си го помислих  Laughing А то върви ръка за ръка и с потъмняването Wink

Със свинско няма да са режимни, а и ако няма сланина няма как да станат много меки. То тя им дава мекотата, иначе си става сухо. Но пък може би ще прилича на филетата, ще се реже на много тънко и ще е изключителен деликатес. Ако имате електрическа резачка ще е супер. Иначе - точите ножовете и се редувате.
Тъкмо ще си решите и проблема с чипса пред телевизора, ще може да ви служи за това.

Между другото аз понякога за чипс съм си нарязвала на тъничко моркови и с децата сме ги яли пред някой филм.

# 164
Имаме електрически трион за рязане на дърва. Предполагам ще свърши работа..... Joy
Ами значи решението е да ги напълня и да ги смотам във фризера, та да ги хапвам печени  Wink

Общи условия

Активация на акаунт