С Дюкан ще се вталим и с диаманти ще блестим - 282

• 47 957
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
  • Испания

аз съм си запазила няколко много силни цитати на Натали Никол, които ако успея да се накарам да прочета в момент на слабост ми помага, но за съжаление обикновено в такива моменти, мразя кантара, мразя форума, мразя всичко със себе си начело.  Embarassed

Скрит текст:
Цитат
Ако е до дефицит на мотивация, спукана ти е работата. Който и да ти нашоква репата, с каквито и тенджери и тигани да те замерят, каузата е пердута. Не ти ли стане по-вкусно от пръхкав пържен картоф да се оглеждаш в слисаните очи на тези около теб, шансовете ти са малки. Ако е въпрос на дисциплина, тя пък е право - пропорционална на мотивацията или се връщаме на горното. Не ти ли потече слюнката от красива дреха размер S, в която си се представяш; не се ли разтопиш като блокче Тоблероне по небцето - от завистта на колежките и не се ли размажеш като нутела върху топла маслена бисквита от възхитените погледи на мъжете, слаб ти е значи октанът. Усещането да си лек и въздушен било по-сладко и от Гараш. И това ти го казва човек, за когото смисълът на живота спокойно се побираше в една торта, че оставаше и място за кутия "Черноморец". Добрата новина е, че все някога се прочиства кръвта от наркотика им, спираш да потреперваш в делириум при вида им и после всеки следващ ден е триумф над безусловната им капитулация. Подминавам ги спокойно като пазарувам в супермаркета, дори не се извръщам вече на другата страна. Първо - в къщи си имам режимен ерзац на нутела / някой трябва да предложи за канонизиране Смайлис в Нерукотворная и Венценосная за рецептата/ и второ - разпльоквам се от злорадство после, като прочета как някой титуляр се е издънил по трасето, пък аз съм удържала и днес.  Whistling Нали ти обаждам, въпрос на мотивация си е. Тя пък в случая - е синоним за инат.

Скрит текст:
Цитат
Пренареждам гардероби.
Затрябваха ми още закачалки.
Изтърчавам до Kik (оджур-боджур магазин за народни стоки), в който днес нямаше навалица.
Мярвам интересна блуза и решавам да пробвам.
Тръмбовам  към пробната, а насреща ми млада жена на не повече от 25 години.
Огромна.
Неописуемо едра.
Свръхобезитет, трета степен.
Държи куп дрехи - размер 4XL - 54/56.
В Kik дамските размери до номер 60-ти са отделени в единия край (Katti79, die große Größen Abteilung), а до тях има отделни кабини, които само допреди десетина месеца посещавах ежемесечно. Насочила съм се към тях по инерция.
Поглеждам жалкото парцалче в ръцете си - размер 36, което прилича на носна кърпичка пред нейния панталон. Нанася се точно върху единия джоб на дънките, които е взела за проба. Влизаме една до друга в кабините и чувам запъхтяното ѝ дишане.
Чувам шевовете да пропукват като старо дюшеме; чувам ципове, които въздишат шумно; почти ме перва катапултирало копче.
И се разревавам.
Без глас.
Лицето ми се разпада в огледалото срещу мен, забучено върху някакво тяло на манекен, за което не съм сигурна, че ми принадлежи.
Сълзите ми тупуркат върху шифонената блуза - от олово да бяха нямаше да изтрополят така.
Давя ги в гърлото, за да не изхлипам на високо.
Става ми мъчно за тази жена, но всъщност за мен. Как за бога съм могла да причиня това на тялото си, как е могло то да ми го причини. Аз него ли предадох или то мен. Не, не помня да съм се тъпкала, просто дебелеех някакси. Дали пък не съм се тъпкала все пак. Сме ли вече тандем с това тяло или сме във въоръжено примирие. Нямам отговори, дръпвам рязко пердето на пробната и препускам към касата. Жената зад нея ми предлага вода или да извика помощ. Не я чувам, но се досещам по изплашеното ѝ лице - в ушите ми пращи от шевове, копчета и ципове. Изхвърчавам от магазина и въздухът навън ме окопитва. Поглеждам се във витрината за разтечен грим. Разхождам някакво тяло, което май ми принадлежи. Влизам като перо в колата си, намествам се и дръпвам съвсем леко колана, който допреди десетина месеца опъвах до упор за да ме препаше. Поглеждам в огледалото и се чувам да казвам на глас - мерси, докторе.

Смачкана съм. Удавих клавиатурата, докато ви го напиша.

Даааааааааааа. Има защо да си ги запазила.  Hug Страхотни са!

Какво ли става с Натали Никол?  newsm78 Много се надявам да е добре.  Praynig

# 631
PinkPill, тая Натали-Никол и при мен е замествала всякакви тигани; то, като прочетеш нещо такова, не тиган, ами парен чук сякаш те цапардосва - не само зщото е добре написано, но и помня резултатите. И ме хваща срамммммм, но нейсе, да гледаме напред.

Елсинор, напиши какво обичаш, че да му намерим адаптация. Оставам с впечатление, че никоя от храните в разрешения списък не ти изнася, и подсъзнателно се самосаботираш.  newsm78 Да помогнем, ОК, ама дай малко инфо - поне списък с продукти и манджи, които харесваш, както режимни, така и нережимни и да му хванем цаката. Иначе егати изтезанието е!

# 632
fractal-че, моето предизвикателство към теб еееее ядки  ooooh! хайде няма да те мъча с бирени фъстъци, но поне някакви протеинови орехчета  Mr. Green  Heart Eyes

# 633
fractal-че, моето предизвикателство към теб еееее ядки  ooooh! хайде няма да те мъча с бирени фъстъци, но поне някакви протеинови орехчета  Mr. Green  Heart Eyes
Ей съвсем за тричав мъфин ме взехте ей...  Joy
А ако говорим сериозно, този микс много го харесвам, но освен че е нережимен, е безумно солен; не би било зле да има имитация някаква.

# 634
  • Испания

Ей съвсем за тричав мъфин ме взехте ей...  Joy

Взе ми го от клавиатурата...  Tired

=======================================================================

Добро утро!

Усмихната и режимна седмица!

Последна редакция: пн, 22 фев 2016, 07:37 от smileys

# 635
Добро утро!

Хубв старт с много ВОДА!!!

# 636
smileys  Hug  незнам кое ми е най-трудно.Нямам воля авно.Изкушва ме всичко-вкъщи като готвя за останалите, като отидем на гости, на работа постоянно има изкушения и не успявам да устоя  ooooh! Другото което е аз не съм хич месоядна-предпочитам картофки  Mr. Green под всякаква форма, все налитам на шоколад и търся сладичко след вечеря.А както разбрахте се отказах да пробвам с вашите десерти-стават направо да  Sick ужасни, от тази стевия ли е незнам.Колкото и да сложа ми блъска на подсладител а не ми е сладко.Другото което е малко ме притеснява и финансовата част-с това месо всеки ден..не винаги мога.Уфффф сигурно ще ви се стори лигаво и несериозно.В мен е проблема то е ясно-нямам воля.Но не се отказвам пак ще се опитам.
Ето сега забърках две лъжици трици и чякам да се накиснат в млякото.Ще си направя и единственото нещо от рецептите което ми се получава-ароматното хлебче.Ще си го мажа с Ескуиза и дотам.
pink pill благодаря ти много мотивиращи цитати  Hug
fractal как да ти кажа...мисля че нямам кой знае какви претенции към храната, но когато има някакви ограничения и някакси организма точно тях не ще ooooh! малко са нещата които категорично отказвам да ям.Много обичам салати но добре овкусени....а в случая не е позволено.Мога да ям само зелена салата със сирена , авокадо, семки, черита., зехтин...ooooh! ooooh! ooooh!
Истината е ,че ако искам да сваля тези пусни килограми трябва да се лиша от любимите си неща.Знам че няма как да си продължавам така и да постигна килограмите които искам.Просто ви се пооплаках.
Ще се опитам-обещавам  Grinning
А книгата в интерес на истината не съм я прочела  Embarassed  Трудно ми е да чета книга  на компютъра. Понечих да си я купя, но се обърках коя точно да взема и не взех нищо.Принципно не обичам да чета книги.Малкото книги които имам вкъщи са или готварски Crazy или от типа Тайната.....  Tired
Пфффуууу ужасна съм.Повече няма да се оплаквам
Благодаря ви за огромната подкрепа, която ми оказвате  Hug Hug Hug
Хубава седмица ви желая

# 637
  • Испания

Благодаря ви за огромната подкрепа, която ми оказвате  Hug Hug Hug

Всичко е в главата.  Peace А в твоите ръце е да го промениш.  Hug

За стимул още един пост на Натали Никол:

Ж И З Н Е Р А Д О С Т Н А     В Е С Т
С трепетна радост съобщаваме на близки и роднини, че на 2 ноември т.г. след кратко 98 дневно лечение бяха стопени

20 КИЛОГРАМА
ЖИВО ТЕГЛО

bishop 

Лошите килограми нивга се не самостапят,
не се превръщат нито в пепел, нито в дим,
след себе си оставят педи кожа,
и лоша съвест, пред която да мълчим!

Каним близки и роднини да почетат паметта на стопените в битката. Режимният възпоменателен обяд ще се състои от пилешка кълка без кожа и вода без примеси. Заупокойната молитва ще отслужи дюкеса Мименсита в 21 часа пред паметника на д-р Дюкан. Венци поднасят от дружеството на дюканистите.

НЕОПЕЧАЛЕНАТА  БЛИЗКА

Wink Wink Wink

# 638
Здравейте,  Дюканки!
Аз съм дни 5-ти ден  ПЗ. Задържам, не свалям. От утре 5 П дни. Надявам се нещата да потръгнат и кантара да се размърда.
Да ви се оплача - преди една седмица прекарах лоша настинка - нещо като грип. Разни чайове, Фервекс,  Стрепсилс и може би и това е причина да задържа кг. След това 2-3 дена бях по - добре. Вчера пак се разболя от същото и пак почнах същите илачи Sad
Лека и отслабваща седмица без прегрешения ви желая!

# 639
Добрютро, банда! bouquet

Elsinor, не си спомням как точно беше положението при теб (кг), но липсва желание за промяна; ако килограмите са малко, по-добре опитай спорт, ограничение, а не напълно отстраняване на "любимите" неща от менюто и пр. Сега каквото и да ти говорим, смисъл няма. Ти търсиш вълшебната пръчица, а тук само тигани, и то не вълшебни или пък вълшебната фея да дойде, ама най-много аз да дойда до Варна по някое време, ама да не стане като във вица с компютрите и компотите. В момента се тормозиш, и освен че така стабилен резултат не се постига, рискуваш да си докараш я йо-йо, я угризения на съвестта, а най-вероятно и двете.

За финансите - преди време повдигахме тая тема, и то неведнъж. Ами всички ги засяга или пък ги е засягал тоя проблем; вариантите са или да откажеш Дюкан, или да започнеш да комбинираш, готвиш, разнообразяваш менюто; Дюкан не означава само скъпо месо и сьомга, щом и вегетарианци го правят, и то успешно. Когато има мотивация, всички ставаме изобретателни. Повярвай ми, през толкова цикъла "2 и 200" съм минала; да, на 2 е трудно да изкомбинираш, но основното е мотивацията. Пък и без Дюкан, сп. мен, трябва да преосмислиш отношението си към "любимите неща". Бъди егоистка, в края на краищата - а те обичат ли те, щом ти причиняват излишни кг???

Обичаш - не обичаш да четеш, може би трябва да направиш усилие да я прочетеш книгата - като психологическа помощ. Може би ще ти помогне да намериш сили да се концентрираш или пък да потърсиш други начини за справяне с проблема. Извинявай, не помня за каква цифра става дума - ако са 2-3-5 излишни, забрави, че съм го писала.  Hug

П.С. Много теория, малко практика.
Пропуснах картофките:
  • за пюре/супа/манджи - заместваш с карфиол, целина (глави) и компенсираш с подправки; става страхотно пюре! Е, поне според мен де; а ако добавиш малко пащърнак, и/или тиква, и/или морков, супер.
    за чипс/"пържени" картофки/гарнитура - целина на фурна; или много красив вегетариански чипс, с всякакви зеленчуци, които го позволяват: целина, моркови, червено цвекло, тиква, с подправки, ленено семе (цяло) или сусам, на фурна
  • готвиш за цялото семейство - отделяш това, което става за теб и го готвиш дюкански, а останалото - както те го обичат
Храната не е добър начин за разтоварване, за утеха, бързо и лесно се превръща в наркотик, особено ако човек е склонен към такъв тип поведение. Книгата на Дюкан не говори директно за това, но, сп. мен, цялата схема е насочена към справяне с това поведение - премахвайки ограничението "количество", този режим ти дава шанс да започнеш реална промяна и то бърза. Но "домашното" трябва да се изпълни (да си готова да промениш отношението си към храната, начина си на мислене, начина на живот даже, осъзнато) - за да не се завърнем по старите дупки в трета фаза. Изпитано на собствен гръб (и то след успешна трета...). Оправдания - много си имам.

Уф, Кари, бях го позабравила този пост и малко се стреснах, а после, като го прочетох още повече се стреснах.  Joy Натали Никол не я засякох лично в темата, но по едно време се зачетох и чак ме доядя, че не съм била по същото време на режима. Много заряд в това момиче със заразяващо-поразяващо действие. Нооооооооооо и ние няма да се даваме!

Последна редакция: пн, 22 фев 2016, 14:05 от fractal

# 640
И аз съм болна, или поне се опитвам да се разболявам  Sick ... Съответно пия Тайлол хот и прочие производни илачи, и кантара на момента показа плюс, гадна работа  Rolling Eyes Да не говорим, че и проблем с тоалетната имам, нещо трети ден затишие, та съвсем съм я втасала  Crazy
Елсинор, стягай се, момиче, взимай се в ръце! Сети се за любимите неща от режима като храни и хапвай от тях, като така игнорираш любимите вредни храни. И не забравяй, че правиш всичко най-вече за здравето си, а то е по-важно от всичко  Peace С теб сме!  Hug
Това с "жизнерадостната вест" ми се стори меко казано неуместно  Naughty

# 641
Офтопик малко - момичета, някой имаше под ръка готови купешки нулеви спагети/слим паста. Молбата ми е, ако може да погледнете опаковката каква е, т.е. дали е HDPE/LDPE или някакъв друг тип полиетилен? Слим-пастата май беше във фолирани или ламинирани пакети; прозрачните пликчета по-скоро ме интересуват. Благодаря предварително!  bouquet

# 642
fractal много си права, наистина трябва да преосмисля отношението си към храната.Това е в основата при мен.Килограмите които неусетно натрупак са 8.За някои може да се сторят малко , но аз не се чувствам добре + тях.Освен това си дадох сметка че ги качих постепенно един по един + един....и се замислих че до някаква степен свиквам с някое друго килце отгоре и така и мога да продължа да свиквам и да изтърва положението.Проблема при мен е че съм склонна да преяждам.Нахвърлям се на храната  и докато не ми стане тежко не спирам, и това основно вечер.Корема ми се издува зверски и започвам да си мисля че имам някакъв проблем.Корема ми така се издува при всяко хранене, че може да ми направят място в автобуса.Направи ми впечатление за малкото време в което изкарах на режима, че в трите дни в които бях на П корема ми залепна за гърба просто ми беше супер леко.(но пък се чувствах замаяна)И като започнах да правя ПЗ хоп отново при всяко хранене се поиздувах  Thinking Явно трябва много да внимавам и кои зеленчуци да ям  ooooh!
Сега като си гледам записките(обичам да си пиша кой ден какво съм си хапвала Embarassed) и си давам сметка че някакъв смотан бонбон ми е обърнал каручката. NaughtyАма така като постоянно има рожденици на работа..един втори трети и на четвъртия не издържам.Преди доста години страдах от мигрена и правих глада на д-р Емилов-как тогава изкарах един месец  на плодове и чай изобщо незнам  ooooh! И сега ще се стегна няма начин  Naughty
Я кажете някой май беше писал че изпробва тази Слим паста която сега рекламират.Дали  е вксусна, заслужава ли си.Или ще отиде при двата картона с яйца  chef
Ама да знаете страхотни сте.Грешка нямате.Препънеш ли се, наведеш ли се, веднага се притичвате на помощ и повдигате  Hug Hug Hug Такива приятели и извън интернет пространството си пожелавам  Hug Hug Hug Hug Hug

# 643
Слим пастата НЕ е вкусна - тя е АБСОЛЮТНО безвкусна, тъй като съдържа 99% алкализирана вода и 1% глюкоманан, т.е. неразтворими фибри. Тя не е вълшебна пръчица за отслабване - хапваш и сваляш. Но тя помага, понеже добавя обем към храната, която хапваш, поема от вкуса на манджата, с която я приготвяш, а ако имаш леко перверзни предпочитания, даже леко гуменото усещане от нарязаното на лентички нулево тофу-дето-не-е-тофу може много да ти хареса.  Party С две думи: ядеш по-малко. Освен това (с много вода!) подпомага перисталктиката и изхвърлянето на разни заседнали нелицеприятности из дебрите на СЧК; намалява и забавя усвояването на поетата храна, в т.ч. забавя бързите въглехидрати, понижава гликемичния индекс на съпътстващата храна и по този начин избягваш изригването на инсулина дори след поемането на сладко; създава усещане за ситост по-продължително време и мн. др. ползи. Но няма да ти реши основния проблем. Ако искаш, ще ти изпратя да опиташ от домашната, и ако ти допадне, ще можеш и сама да си правиш, или пък да си купуваш. Но това НЕ Е панацея. Докато не се отървеш от тая зависимост, от мисленето - ех, сега ще изкарам Дюкан/гладуването/ иглотерапията и пр., и после какъв купон яе падне! - ще се връщаш към старите проблеми и то с тлъст плюс. Смайлиз го е написала без излишни думи: трябва да се започне от главата, за да вземеш контрола в ръцете си.

П.С. Елсинор, имам чувството, че си търсиш нови любими храни, към които да се пристрастиш. Това е по-малкото зло, наистина, ако дюканските храни ти станат предпочитани; ще свалиш кгтата, ок. А после? Ами както писа Бягащата, то и от 2 кг телешко наведнъж може да напълнееш; в трета фаза вече се съобразяваме и с порции. То и от диета само на шоколад може да се отслабне, ако не се гътнеш преди това де, но не защото мазнините в него са суперполезни, а защото ако си само на шоколад, ще имаш протеинов дефицит и ще се гътнеш от него, е, може би щастлива и мааааалко по-слабичка.  Все пак, надявам се, на всички ни тук се живее (изв., Кари, малко черен хумор, ама...)
Пристрасти се към нещо неядивно и конструктивно - декупаж? учене на чужди езици - С. Моъм е писал, че чуждите езици трябва да се включат в режим за отслабване? други предложения?

Последна редакция: пн, 22 фев 2016, 14:58 от fractal

# 644
О не не далеч съм от мисълта че се слабее от нея.Идеята ми е да разнообразя и да внеса още една храна към менюто-паста с босилеково песто примерно  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт