С Дюкан ще се вталим и с диаманти ще блестим - 282

• 47 967
  • 736
  •   1
Отговори
# 165
  • Пловдив
Луканката си е луканка, все ще се изяде. Ако видите зор отиваш на една  среща, нали Мименсита почва да ги организира и ще ги изядете групово по дюкански.

# 166
Днес ще ви писне от мен, ама и така ме е хванала музата, та да питам. Като си слагате зеленчуци за фризера, предварително бланширате ли ги, че вчера намерих изгодно 5 килограма романеску и се чудя направо ли да го сложа, или да го бланширам.
 А и друго, Фракталче, може да е перипатетик, ама аз съм парапитек /особено откъм мислене/, та ми дойде идея.....по-скоро е въпрос де.  Как може лимон да се изцеди на месото, пък не на цитронада. Аз по принцип изцеждам половин лимон на месца, и какво пречи този лимон да си го разредя с водичка и да си го пийвам  Rolling Eyes

# 167
Как може лимон да се изцеди на месото, пък не на цитронада. Аз по принцип изцеждам половин лимон на месца, и какво пречи този лимон да си го разредя с водичка и да си го пийвам  Rolling Eyes
Аз си слагам лимон в чая.. предполагам е същото дали го слагаш във вода Simple Smile

# 168
  • Испания
Дюкан казва:

Лимон може да се използва изтискан върху рибите и месата, но не и като лимонада.

# 169
Дюкан казва:

Лимон може да се използва изтискан върху рибите и месата, но не и като лимонада.
Ама за чай не казва нищо  Joy

Лимонадата си е напитка от цедени лимони главно, че и подсладена - а да сложиш 20 капки лимон във вода не е лимонада..

Абе тоз моя кантар от 3 дни едно и също показва  Crazy и 100 гр. не мърда в никоя посока... И утре ако е така  newsm78

# 170
  • Бургас
Здравейте, след 3 ударен съм - 400, общо 1кг. Много бавно действа при мен, май ще трябва 10 ударни да правя.
Аз имам 50 изсъхнали конски луканки, но не можем да ги изядем от раз, че имам 10 телешки от преди това, може ли да ги замразя готови, после дали ще стават за гости?
Във втория период тиква цигулка може ли, че постоянно правя един крем с нея? А кисело зеле?

# 171
А в тези конски луканки само конско ли има?  Rolling Eyes

# 172
Здравейте, след 3 ударен съм - 400, общо 1кг. Много бавно действа при мен, май ще трябва 10 ударни да правя.
Като гледам от доста време се луташ между режимите. Така няма как да се случат чудеса... Спри се някъде и дай възможност да подейства... А и като не диетстваш от скоро, няма как да сваляш бързо, каквото и да ядеш.

# 173
Цитат
Във втория период тиква цигулка може ли, че постоянно правя един крем с нея? А кисело зеле?
Може тиква,Дюкан разрешава!И кисело зеле може! chef
Днешните ми сарми с кисело зеле,телешка кайма,гъби и праз лук станаха превъзходни! eat

# 174
Днешните ми сарми с кисело зеле,телешка кайма,гъби и праз лук станаха превъзходни! eat
Рецепта?  smile3503

# 175
Ето моята за "режимни сарми":
500 гр.телешка кайма/смляна пред очите ми/,около 250 гр.гъби,2 стръка праз лук,1 глава кромид лук.
Задушавам в малко бяло сухо вино и водичка нарязания лук и нарязаните гъби.Добавям каймата,и продължавам да "пържа".Добавям червен пипер,черен пипер,магданоз,сух чесън...и каквото още обичате като подправки.
Киселото зеле накисвам и обезсолявам предварително в гореща вода.
Завивам сармите,нареждам в тавичка и заливам с гореща вода /1-2 ч.чаши/
Пека около 1 час на 220 С с вентилация.
Мммм...да ви е сладко! love001 Hug

Последна редакция: сб, 06 фев 2016, 17:30 от An.che

# 176
Аз пък понеже не ям кисело зеле, днес си затворих листа от прясно зеле, бланширани с вода и  лимонов сок във фризера.......Така, че и аз чакам рецепта....

# 177
An.che, благодаря за рецептата!  Hug

# 178
за малко настроение Simple Smile

за тези, които не са  в дюканската фейсгрупа, една съфорумка го е пуснала, много свежо  Joy

# 179
Ама то и фейс група ли има?  newsm03

Общи условия

Активация на акаунт