Боледуване на децата ни - тема 35

• 58 587
  • 722
  •   1
Отговори
# 225
  • Once there was a Hushpuppy...
Кой ден с толкова висока Т сте Уми?

# 226
Първи.Тая нощ беше около 38,5.

# 227
  • София
В листовката на хексалгина пише, че 6 месеца след отварянето лекарството ставало нестабилно - хора, какво значи това - някой сеща ли се?  newsm78

Последна редакция: вт, 09 фев 2016, 14:18 от Ashia

# 228
Аз съм пробвала веднъж с хладен душ в банята. Не че помогна много. първо ме беше страх да държа дълго, да не му докарам пневмония, второ-не че спадна Т. Около час след панадола ще спадне Т чак..
Уми, да не е дошъл и при вас грипа?
При такава висока Т редувам на 4 часа панадол/нурофен...Пълня леген с вода да си играе и плацика..

Незнам какво значи това за хексалгина, че ставал нестабилен. Аз затова все купувам нови шишета и старите ги хвърлям. Ще питам педи, като отидем...

# 229
  • София
Сега говорих с една позната педиатър за хексалгина - каза да не се дава на дете, ако е отворен преди повече от 6 месеца.

# 230
Не,няма да дам,стар е.Мина час и половина от потънала.Тя иска да се къпе,но ме е страх ва я къпя с тая темп.Едва ли е грип.Началото на декември кара същото.Аз все си мисля,че е бактериална с толкова висока темп.и кашлицата не се влияе от нищо.В 8ч.давах Нурофен в 12ч.панадол(1 час назад сме от бг времето)

# 231
Само да вметна - Имам един Хексалги в хладилника. Ползвала съм го 2 пъти със сигурност с разлика 1 година в ползването. Ползвам всички отворени лекарства до срока на годност. Като ги държа в хладилника.

# 232
  • София
Според вас DHL доставят ли лекарства? Имат услуга с доставка на следващия работен ден сутринта от България в друга държава. Струва майка си и баща си - сигурно над 150 лв. с всички разходи, но въпросът е дали доставят лекарства - питам, защото ми се струва, че май беше забранено (ако някой знае, да не го ровя).

# 233
Пише Хексалгина да се изхвърля след 6 месеца от отварането, няма условие "ако, се държи в хладилник може се ползва" Peace
Аз не давам нищо след срока от отварянето, хвърлям ги.

Уми, не знам какво да ти кажа с тази Т, на грип точно прилича...
А, от кога въобще има Т, не само тази високата?

# 234
 Hushpuppy то на всичко пише срок след отваряне  - месец , два , три....но химията си е химия. Така че аз само споделям, всеки си има глава на раменете.

# 235
Е, Хоуп и аз споделям, ти не го приемай, като укор... newsm78
Или, аз да не споделям какво пише...
Добре....

# 236
Според вас DHL доставят ли лекарства? Имат услуга с доставка на следващия работен ден сутринта от България в друга държава. Струва майка си и баща си - сигурно над 150 лв. с всички разходи, но въпросът е дали доставят лекарства - питам, защото ми се струва, че май беше забранено (ако някой знае, да не го ровя).

Това пък защо? На Уми ли ще пращаш? Grinning
Забранено, позволено-като го опаковам, кой ще гледа?
За други държави обикновено си има частни превозвачи, колетаджии им викам аз. Доста пО на сметка излиза, поне за гръцко. За Чехия незнам....

# 237
 Hushpuppy  изобщо не го приема като укор. По принцип хора учили химия са наясно, а други които не са учили могат да напишат съставката на лекарството и какво е необходимо за съхранението му.
Ясно е, че фармацевтичните компании трябва да печелят.

# 238
  • София
Тете, хрумна ми, че щом DHL пращат с доставка до следващата сутрин, защо да не се възползва Уми. Да - може аз да й изпратя хексалгин, а може и тя да се обади на някой близък или познат в България. Може да не й е хрумвала идеята досега и реших да споделя  Simple Smile.

Хоуп, ако си учила химия, според мен го кажи ясно и на висок глас на уми-зуми, защото има шанс да си права и да й помогнеш в ситуацията. Детето й е с висока Т в момента.  Hug

# 239
Добре, де Хоуп, съгласна съм Peace
Но, или изнасяш някакъв факт и го подкрепяш със съответните доказателства, като за обикновени хора, не химици,като нас...Или аз, лично ще се съобразявам с написаното в листовката. Нали разбираш, че няма как да вярвам, че нещото е годно след датата... Rolling Eyes
Друг е въпроса, че вярвам в огромните печалби, които реализира фармацията Peace

Общи условия

Активация на акаунт