Боледуване на децата ни - тема 35

• 58 587
  • 722
  •   1
Отговори
# 165
Ужас , тете.
На мен не ми е толкова далеч ,но трябва и направление да си взема за гинеколог , та поне на едно ходене да е всичко.

# 166
  • София
Моето само Панцеф харсва на вкус, поне от тези които са ни изписвали. Но си пие всичко де, малко се мръщи и иска вода, но вече знае, че трябва да ги пие за да е здравичка.
Дани, това с повръщането от кашлица и при нас често се случва, просто с кашлянето си предизвиква спазъм на гърлото. Напоследък обаче успявам да ѝ обясня да спре за малко да кашля и да стиска, да пийне малко вода и да задържи дъх за малко - върши работа, не е повръщала при последния бронхит.
Бързо оздравяване на всички  Hug

# 167
Моят личен лекар винаги ги съчетава, а сега и педиатъра го направи. Минала година по това време пак така правеше наслагване. Има си една тлееща инфекция, бактериална (или още го наричат огнище), която при най-малкия досег с вирус  се активизира. Така става едно наслагване, трудно се лекува, лечението се проточва... Все набеждаваме третата сливица и като идем по лекари - ми нормално за възрастта.
А аз миналата година не послушах ЛЛ и реших да се самолекувам, съответно стана едно такова наслагване. Е влошиха се нещата - пих два антибиотика едно след друго, на пак ме посъветва да не спирам изопринозина. Но ще имам предвид какво споделяте., благодаря.

# 168
  • На брега на реката
Ходих до личната за бележка. Ужасно беше, навалица, подсмърчащи и кашлящи. Няма да ви казвам как вонеше в чакалнята. Стояхме си на студа и дебнехме кога ще се отвори вратата. Направо тръпки ме побиват що за бациларник се получава. Та утре на ясла...не е мн подходящ момента, но сме на ръба с 1я месец отсъствие.
Тото, дано мини леко и бързо. Детето ти е герой, щом стоически издържа боцкането, че и отвратния Зинат.

# 169
Фелисити,как даваш Калциевия глюконат-на сироп или ампули?

Лисе,Тета,за какви бележки ще ходите?Нали и другата седмица ще ги задържите вкъщи?Аз вземам бележка чак преди пускането на ДГ т.е. като реша да ходи ще взема за целия период,в който е отсъствал.
Засега е добре моето,ама чакам да минат седемте дни(нали за хремата има един лаф,че с лекарства е 7 дни,а без лекарства-седмица).Дано и аз не се влоша...Тая седмица ще пропуснем градината май пак!Другата евентуално...

Радвам се да чета за оздравели дечица и желая на всички бързо да се вдигат на крак!

# 170
Фер , ужас.

Яни , да , аз ей сега звъннах на моята ,мен и направление ще ми трябва и мисля да си взема и  бележките ,тя нашата ЛЛ няма проблем с даването на бележките ,независимо ,че моята ще си стои вкъщи тази и другата седмица.
Просто така и така ще ходя.

# 171
Яни, аз другата седмица сигурно ще го пускам вече...от 27.01. си стои вкъщи. Бележка, че е клинично здрав ще взема..
Скрит текст:
с петъчна дата, че да важи на 15.02. В петък абсурд да го водя в кабинета при болните, само за една бележка. Толкова пазене, седене вкъщи, игри навън, само където няма деца/хора и да рискувам да лепне нещо в кабинета..няма начин.

# 172
  • София
Фелисити,как даваш Калциевия глюконат-на сироп или ампули?

Яни, на сироп давам в момента.
Тета, ох дано си права и за 2-3дни да се стабилизира дивака.
Тото, дано всичко е наред с изследванията и бързо оздравяване.

# 173
Фел, моят е карал вирусен ларингит с тенекиената, мъчителна кашлица и сополи. Вдигаше ми Т обаче тогава. Добре, че малчо не ти вдига Peace Аз инхалатор нямам, но слагах тенджера на котлона и правих пАра в кухнята, уж малко да го облекчи...

# 174
  • София
Фел, не е страшно и малко по-дълго да се проточи кашлицата. Важното е да стане по-влажна, да не седи тенекиена и да го дразни. Влажната кашлица с леко подкашляне само от време на време после може да остане, т.е. не се изненадвай, стига да е добре узряла. При нас понякога е стояла и месец след пълно оздравяване.

Същото искам да кажа и на Тото за продължителната хрема. Преди Нова година и малко след това най-малкият беше повече от 30-40 дни с хрема. Седи и не се маха. Накрая изчезна сама. Предполагам, Тото, че при вас сега хремата обаче ще изчезне или поне значително ще намалее от антибиотика. Хайде пиши после като излязат резултатите от изследванията.

Фер, почваш ли работа? Аз тази седмица трябва да ходя до офиса на разговор  Confused

В петък трябва да ходя за контактната бележка до ЛЛ, тъй като ще ни се съберат 18 или 19 дни отсъствие. Ще ходя без децата, ако ще ... 

# 175
  • shumen
Да се оправят всички болни.
Фер,не си сама.Ние ходихме при педи за преглед и болничен и също чакахме цели два часа.Отидохме в 10 и в 12 благополучно приключихме.Прегледа го,каза да си продължим лечението и да се обадя за секретите щом съм пуснала и се оказа,че и в двата има бактерии и ще излязат утре антибиограмите.За АБ каза,че добре съм го дала,но не се знае дали действа.Ако не утре ще ни го смени с друг сигурно.До края на седмицата ми даде болничен,но за другата сега се чудя и мая какви схеми ще правя и кой ще го гледа,че ако не трябва да го пусна в бациларника отново.Понеже и казах в Събота как кашля и два пъти се озовавахме в спешното каза,че най-вероятно е направил обструкция.На всичкото отгоре и утре пак трябва да го мъкна при нея като излязат секретите и направо ми писва.
В петък и аз ще трябва да ходя за контактна бележка и не ми се иска да мъкна и него,но няма как.
Яни,и аз съм вземала бележки като Лисето.
Аш,твоите деца как са?

# 176
Момичета, някоя от вас май беше споменала, че дава на детето си Саностол. По колко и как давате newsm78 Днес купих едно шише, но ми е странно да е една дозата и за деца, и за юноши, и за възрастни newsm78

# 177
  • София
Дани, не може ли утре, като излязат секретите, да й се обадиш по телефона? Така прецедираме с нашата ЛЛ. Няма смисъл да й се мъкнеш 100 пъти до кабинета. На мен не ми се вярва да се наложи да смените аугментина newsm78. На нас този АБ ни подейства чак на третия ден. Днес започнахме 5-и ден и щерката вече няма Т и болки, но до трети ден ситуацията беше кофти - на легло, температура, болки в ушите и т.н.

И двете по-големи сега са с едни тъмни кръгове под очите. На сина излезе херпес направо над устата. С нищо не го мажа.  Blush

Палитра, нямам идея за Саностол.

# 178
Излязоха резултатите за мононуклеоза и са отрицателни - не е с инфекция, нито пък е карала такава. Днес пак е с температура и вече ще видя каква консултация ще направи УНГ след тези резултатите. Много се надявам да не ни пусне по пързалката с вадене на сливици, а да предложи някакви варианти на конвенционално лечение.
Все страхотии ми се въртят в главата, накрая аз ще взема да се разболея.
Скорошно оздравяване на болните!

# 179
да оздравяват бързо болните малчовци!
Тото, само не се шашкай. имаш опит с боледуванията, каквото и да ти кажат, човек като си го обмисли после на спокойствие, трудно могат да го пуснат по пързалката.   Peace
ние крепим положението, отидохме извън софия за седмица, за да подиша малко чист въздух, надявам се ваканцията да ѝ се отрази добре.
иначе иска да ходи на ски, на 4.5 години е, рано ми се струва, чудя се дали да я запиша. най-вече ми се иска защото ще изкара малко време на витоша, а не в мръсна софия.

Общи условия

Активация на акаунт