Боледуване на децата ни - тема 35

• 57 797
  • 722
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Така е - зъбите пожълтяват от Аугментин и от Амоксиклав (което е същото). След време петната се махат.  Tired

# 151
  • Варна
Аз се чудя как го изписват тоя зинат изобщо... явно за някои състояния няма заместители. ОТвратителен е на вкус, просто отвратителен. Аугументинът доколкото съм чувала е приятен, него не съм го опитвала обаче. АБ-тата, които са изписвали на Борислав всичките са били приятни на вкус и не прекалено гъсти.
Дъждец,
как сте вие?

# 152
  • На брега на реката
Зината ни го смениха с Ксимебах и проблеми нямаше с приема му. Дори на вкус е ОК, при това бързо подейства и в двата случая, в които са го изписвали. Всъщност това е единствения АБ, който е пила.
Суметролим не го броя, но и не мисля повече да се съгласявам като й го изпишат, че само поразии е правил, вместо да лекува.
Хахха, Рали, пак сте успели лесно. При нас отне 1 или 2 месеца  ooooh!

# 153
  • Варна
И на Борислав навремето му го смениха с друг, по принцип едва ли има незаменим АБ, но се чудя каква е причината да продължават да изписват тази гадост, ако има алтернатива.

# 154
Ксимебак и моята пи преди операцията за 3-тата сливица с още изписани неща и имахме ефект за около 10 дни.

Не знаех ,че от Аугментин пожълтяват зъбките  ooooh!

# 155
  • shumen
Ние изкарахме що го де леко нощта.Спа,но пак кашля и се събужда.На всичкото отгоре се събуди и без глас и успя и да се пребие и сега е като Мики синьото око.След малко отиваме при педи да видим и тя какво ще каже.
Аш,все едно нас описваш.Снощи се молихме с баба му да го пие,с водата чакахме и пак накрая оповръща всичко.Сега сутринта бях сама и пак го гоних да го пие,ама тоя път със зор го преглътна.
Месечинке,аз Зинат отказах,защото е отвратителен и ни изписаха Аугументин.

# 156
  • София
Ксимебак е от същата група антибиотици като Зиннат, но е от по-ново поколение.

Дани, първите до 10 приема на аугментин бяха много досадни, после като че ли детето свиква. И аз си поисках да сменим зинната заради горчивината му, а то с аугментин изпитваме същите трудности при приема.  Laughing

Дъждец, чакаме те да се похвалиш с добри новини. Как е детето, как си ти? Изписаха ли ви от болницата вече?  bouquet

# 157
Здравейте и от нас. Ще ви разкажа накратко как се развиха събитията при нас.
При малката 5-годишна госпожица пика на темп.беше на 3 ден - 39,2 градуса. Не очаквах, че ще се справим без АБ. На следващия ден обаче темп.вече нямаше и вече 3 дни не е вдигала изобщо. Остана  гадната кашлица, която борим с Ердомед и инхалации. Снощи за пръв път от дни не е кашляла и спа напълно спокойно. Та засега АБ отлежава в шкафа, но си мисля, че ще справим и без него.
При голямата 8-годишна госпожица нещата бяха малко по-сложни. 4 дни с температура, треска, когато на 2 пъти стигна 40 градуса. Няма да ви казвам какъв ужас изживяхме с мъжа ми, за борбата  да сложиш мокри кърпи на едно пищящо и неадекватно от температурата дете. От вчера след обяд няма вече температура. И при нея след дните с температура, чак сега се появиха сополите и лека кашлица. За нея също Ердомед, като ЛЛ изписа в началото на заболяването Авирон Рапид (не кидс), пие по 3 таблетки на ден. Засега не виждам причина да пие АБ. И при двете ми деца температурните състояния спираха рязко и изведнъж и двете се промениха, сякаш отрязаха болестта с нож. Започнаха да се хранят и разбира се, да лудеят. Не съм спирала Екомера изобщо, пиеха по 2 капсули на ден.
И другия ми болен проблем. ЛЛ е категоричен, че каката не бива да посещава училище тази седмица и това е напълно разбираемо. И така към болничния от миналата седмица, тази седмица се прибавя още един и за голямото дете. По принцип работодателя ми е много разбран, но ако тези болнични х 2 ме карат да се чувствам супер неудобно, защото не ми е за първи път. Децата ми са 3 години разлика и разболяванията да не кажа винаги са х2. Но какво да се прави, от 11 месеца не съм била в болнични, ще ме изтърпят пък Crossing Arms

# 158
  • София
Тета, не е вдигал Т, слава Богу. Оправих я тенекиената кашлица точно с Ксизал, калциев глюконат и инхалации с физ. разтвор. Вече не кашля тенекиено, а сухо и се дави чак. Предполагам от сополи, защото на слушалка не се чу нищо. През нощта не се спря. Сега откакто е станал е малко по-добре от вчера, та дано върви на оправяне.

# 159
И аз да се включа как вървят при нас нещата. Споделих ви, че си има един едномесечен секрет, с леки прокашляния сутрин. Е, от вчера е с висока темепратура, сливиците са много уголемени и целите в кръвносни съдове + няколко бели налепа. Пуснахме вчера изследвания за мононуклеоза + ПКК +СУЕ + ЦРП+ АСТ. Детето ми е герой, държа се изключително добре при вземането на венозна кръв. Излезе засмяна от лабораторията. Излязоха и част от резултатите, които не са особено притеснителни. ЦРП е 2.5, утайката е 19 (до 17 за деца), общо левкоцитите са на горна граница, но за сега в норма, моноцитите от тях са малко над нормата, както и неутрофилите. АСТ е в норма, чакам да излезе за мононуклеозата и да се чуя с УНГ. Естествено съм адски притеснена, детето няма кашлица, нито сопол напред. Започнах Зинат, защото УНГ беше коментирал, че в нейните случаи е подходящ, защото го намирам за по-малкото зло, предвид миналите й боледувания. И тук пак да я похваля - душичката го пие без да роптае, казва само "Налага се мамо, нали?" и си го изпива. Отделно давам и изопринозин, защото последното боледуване януари беше комбинирано бактериално с наслагване на вирус.
И ДГ не мога да обвиня, защото тя от месец не е ходила. Почти не излиза навън, само в хубаво време и при слънце. Не идва с мен по магазини, не се събира с деца и за сега няма никой в семейството признаци да се разболява. И вече започвам да си вкарвам всякакви страховите филми в главата.

# 160
Галинаник, браво на вас.
Фел, ще мине кашлицата, трябва ден -два време да се откърти и няма да е толкова мъчителна.

Тото, от какво е тази Т? Дали почва нещо, имайки предвид резултатите, които не са високи, но са в горна граница все пак Thinking Дано не е нещо сериозно...

Аз минах през ДГ сутринта, 13 дечица в групата, следобед са сборни...и тази седмица го оставям вкъщи, за другата незнам Confused

# 161
 Tottó Непоискан съвет: Не давай заедно АБ и Изопринозин. Много товариш черният дроб. Давай АБ и като го свършите , додай Изопринозина.

# 162
Хоуп, благодаря! Ще го имам предвид. Толкова съм стресирана да не се вклошат нещата, че през нощта й дадох първата доза изопринозин.

# 163
Тото , Дъждец ,Дани и на всички болни бързо оздрававяне  Hug

Тета ,и аз реших да я оставя ,даже ще отида днес за бележка по някое време , аман с тия бележки.

# 164
И аз това си помислих за изопринозина и АБ, но не посмях да се меся...
Те са изключващи се по принцип, аз давам или едното, или другото. Макар че Тото споделя, че е имало наслагване при тях и на вирусно, и на бактериално... Thinking

Сега ни беше изписала педи изопринозин, аз не го почнах, защото а днес, а утре и стана време за АБ Mr. Green Но едновременно ми е странно да се изписват, не че е невъзможно де...

Лисе, и аз утре ще ходя за бележка...в другия край на града ми е чак, ама нЕма как..

Общи условия

Активация на акаунт