Боледуване на децата ни - тема 35

• 58 575
  • 722
  •   1
Отговори
# 390
  • Once there was a Hushpuppy...
Пъпи, защото каза, че някой трябва да си троши главата. Извинявай, не исках да те обидя. Просто се подведох, че репликата е към мен.  Sad Извинявай още веднъж, не съм те разбрала.  Hug

Аз, такива думи не използвам! Кой както иска да разбира, проблема явно е в разбирането, не в писането ми!
Нека кажат тези, които пишат с мен тук от повече от 4 години дали съм си позволила някога подобни изразни средства!
Наистина повече не смятам да се обяснявам!

# 391
Затова не мисля при всеки ларингит профилактично да правя/давам вентолин...

Crazy Ти пък къде прочете, че съветвам за ларингит да се дава превантивно, никакъв ефект не би имало тогава  Rolling Eyes
А за инхалаторите -  много се препоръчват и за "обикновени" сополи и кашлица, ама да не навлизаме и нататък, че не ми се спори днес  Hug Hug  Hug

Как ще стане бронхеолит при назначен АБ??

Хипотетично - ако АБ не е правилният примерно  Wink

Това за последно от мен по темата  bouquet
Хъш, за каква страна говориш  Rolling Eyes Hug

# 392
Хипотетично да изпият децата ви всичко от аптеката! Wink

Рали Hug

# 393
Само исках да ти опонирам, че в случая може Урбазон и Вентолин да действат синергично, не е като да са за два различни проблема. Жалко, че го приемаш като вземане на страна, съжалявам, не е  Tired

# 394
Те са за два различни проблема, които обаче много често възникват или единия е последствие от другия...

Тук говоря за схемата - ларингит-бронхоспазъм-бронхит ,при която лечението започва с Пулмикорт/Урбазон + Вентолин

И схемата бронхоспазъм-бронхеолит-бронхит - при която лечението започва с Вентолин /и сироп/, и евентуално при нужда Пулмикорт/Урбазон.

# 395
  • Варна
Инхалаторите се препоръчват за обикновени сополи, но според мен това е грешка. Нас едно време да не са ни инхалирали за всеки сопол и покашляне? Стига се дотам, че детето без инхалатора не може, защото организмът му не се учи да се бори и справя сам. Да не говорим, че съм чела, че понякога като се разводнят секретите от инхалацията много по-лесно и бързо слизат в дробовете. Напълно на мнението на Тета съм относно инхалаторите и инхалациите.

# 396
Темп.спадна.Вчера за последно в 17ч.дадох Нурофен.Вечерта беше малко топла,но я свали сама.Кашля повече и дишането и едно такова учестено и повърхностно...Надявам се всичко да е наред.

# 397
  • София
За инхалаторите - имам два и не ползвам нито един с децата въпреки сополите и кашлиците. Ще ползвам, ако ми се наложи с вентолин и пулмикорт. С други думи, ако е само за физиологичен разтвор - вече не ползвам. Преди ползвах, сега не съм в настроение да си губя времето с дейности, от които не виждам особена полза.

# 398
  • София
Тук говоря за схемата - ларингит-бронхоспазъм-бронхит ,при която лечението започва с Пулмикорт/Урбазон + Вентолин

И схемата бронхоспазъм-бронхеолит-бронхит - при която лечението започва с Вентолин /и сироп/, и евентуално при нужда Пулмикорт/Урбазон.

Чудесно пояснение. Ако можеше и личната ми лекарка така да разсъждава ... Но според мен тя не е така систематизирана. Все пак съм изненадана защо - тя е педиатър и през ръцете й минават доста пациенти от горните две схеми. Уважавам я, харесвам я, но в случая нещо не уцели с този вентолин. Пак казвам - аз я подведох, защото смятах, че бебето има бронхиолит и не исках да се хванем веднага за антибиотика. Има педиатри, които подхождат с АБ при бронхиолит. Моето бебе веднъж пи АБ с бронхиолит вече. То пък сега се оказа ларингит.

# 399
Мен УНГ ме е съветвал,че при първи симптоми на хрема се отразяват добре инхалации с физ.р-р и си правя!Дори и да не помагат час толкова(но според мен помагат) не мисля,че вредят...поне на моето дете.Не му е слизало нищо в дробовете засега,а имаме инхалатор от година и няколко месеца,който ползвам сравнително често.Може и да греша  Thinking

# 400
Нашата док сега още отначало като го почна ларинго-трахеита си ни изписа вентолина+пулмикорта.
Но моето си е от проблемните деца, затова купих и инхалатор  Peace иначе и аз за обикновен сопол не инхалирам.
Сега сме си с бронхит и продължаваме инхалациите.
Спряхме капките Бронхосан-май от тях е била кашлицата, сега смуче с пълна сила ония лечебни близалки (евала на тоя дето ги е измислил  bouquet ), сироп Еуреспал и Ериус.
Иначе доки каза че няма пневмония, въобще да не се шашкам  Peace
Събота рано-рано-пак на преглед.
А в аптеката до доки, където сме редовни клиенти и оставяме колосални суми днес подариха автомобилче на дребния  Mr. Green лятото пък надуваема топка и възглавничка, отделно че са и супер любезни-ето така се печелят клиенти!
Дани, в моя роден град, който е малко по-голям от твоя заплатите вървят около 350-450 лв. за съжаление...да не говорим за скатаванията за болничен, осигуровки пък колко събирах да си внасям сама заради пишман работодатели...
Затова народът се изсипва в Сф, Пловдив и сие където има международни компании, защото им е писнало от семейните фирмички!
Аз веднъж с един колега подадохме жалба в Б по Т срещу бивш работодател.
Голяма грешка!
Понеже беше задлъжнял към много хора, постоянно после ни викаха за свидетели и какво ли още не, абе разправии и ядове...
А парите си така и не видях...
Затова вече не ми ли платят или ако е по-малко- не стоя, а си хващам пътя  Peace

# 401
  • София
Нашата док сега още отначало като го почна ларинго-трахеита си ни изписа вентолина+пулмикорта.

Лъки, вие бяхте със спазъм от самото начало. Нормално е да ви лекуват така.

Ние нямаме спазъм. Ако не беше бактериален ларингит, и както нямаме спазъм, щях да искам да се излекуваме или от само себе си, или с пулмикорт.

Последна редакция: чт, 11 фев 2016, 10:59 от Ashia

# 402
Уми, браво на вас!

Дани, направо нямам думи. Дано си намериш по-добре платена работа.

Аз съм доволна от инхалирането, но при моето дете проблемите не са толкова към бял дроб.  Имаше един период, в който беше постоянно с някаква остатъчна кашлица и инхалациите я облекчаваха. При сополи без кашлица съм забелязала, че много по-ефективни са инхалациите над тенджера с гореща вода. Много облекчават хремата и отпушват носа.

# 403
  • София
Здравейте,

някой знае ли дали в момента има вирус с повръщане (за разстойство не съм сигурна)? В групата на детето ми има вече 2 деца с такива симптоми.

# 404
  • Варна
Винаги има такива вируси.

Общи условия

Активация на акаунт