Боледуване на децата ни - тема 35

• 57 060
  • 722
  •   1
Отговори
# 540
danaeka, това с тръшкането може и да е от възрастта. И моят е в такава фаза от известно време. Особено голям проблем ни е обличането - не иска нови дрехи. Само повтаря, че искал стари и мръсни да носи или пък, че искал цял ден по нощница ooooh!

И да попитам относно другият ни проблем. От както беше болен и явно от високата Т му поизсъхваха устните, взе да ги чопли. Ама болестта мина и премина, а той продължава - ту горната, ту долната, на моменти до кръв. Като му кажа "недей, ще те заболи", отговорът е "искам да ме боли" ooooh! Казвам да намажем нещо, не дава. Почнах да го мажа, като заспи с балсам за устни newsm78 Приемам идеи по въпроса Thinking

# 541
  • София
И да попитам относно другият ни проблем. От както беше болен и явно от високата Т му поизсъхваха устните, взе да ги чопли. Ама болестта мина и премина, а той продължава - ту горната, ту долната, на моменти до кръв. Като му кажа "недей, ще те заболи", отговорът е "искам да ме боли" ooooh! Казвам да намажем нещо, не дава. Почнах да го мажа, като заспи с балсам за устни newsm78 Приемам идеи по въпроса Thinking

Разговори под формата на игра, докато му стане интересно и реши, че е много "кууууул" да си пази устничките здрави.

Скрит текст:
Палитра, сега твоето момче е на 3.5 - чакай да видиш, като стане на 4.5 какви бисери ще ти ръси и как ще ти носи от 9 кладенеца вода, да те убеди, че е прав във всичко. После пък в тийн възрастта няма въобще да иска да разговаря с теб и ще се питаш кога порастна това дете, Laughing. Второто момиченце ли ще е?  Hug

# 542
Грушенка, как е бебето днес?
Какво казва личният за тези ниски левкоцити?
Аз не вярвам в температурата от зъби. По-скоро пада имунитетът и оранизмът става по-податлив на вируси и бактерии, с които или може, или не може да се справи сам.

Месечинке, при щерката също има все още сухи участъци на устните. По време на боледуването бяха много сухи и все казваха, че трябва да пие повече рехидратиращ разтвор. Казаха ни да го продължим седмица след изписването.

# 543
Ashia,
Скрит текст:
Той от сега ми говори на въпреки, не ми се мисли за по-нататък. Малко се притеснявам и каква ще му е реакцията след появата на бебето.
Второто се очаква да е момиченце, да Simple Smile

# 544
  • shumen
Грушенка,как сте днес?
Палитра,все едно моето описваш.Ако има как цял ден ще е по пижама,че и навънка така ще излиза.
За устните и моя ги дърпа до кръв и нищо не помага.
На нас днеска ни е последен прием АБ.Явно му подейства,защото спря да кашля и сопола изчезна.Сега стои до мен и от 8.30 е замрънкал да излизаме.То вече се и чудя къде да го водя,където няма деца.

# 545
  • София
Аз не вярвам в температурата от зъби. По-скоро пада имунитетът и оранизмът става по-податлив на вируси и бактерии, с които или може, или не може да се справи сам.

Дъждец, и аз точно това написах - че имунитетът пада и организмът става по-податлив на вирусно-възпалителни процеси.

Палитричка, мисли положително, недей да очакваш ревност или нещо лошо. Това е един нормален етап и заедно ще минете през него. Момченцата обичат много да помагат при поява на бебе. Поне моето момче бе такова (също и момичето). За говоренето на въпреки - и ние сме така, ама здраве да е.

# 546
  • Варна
Палитра, направо ми оправи деня  Laughing Аз си мислех, че само моето иска да е с мръсни ръце/зъби/дрехи и иска да го боли и да има кръв. Тоталната контра на всяко мое предложение. Това с чопленето на горната устна продължава при нас от месеци. Тъй като тук постоянно духа някакъв вятър, а той все или е с отворена уста, или ги ближе/хапе, и до скоро му се образуваха едни твърди кожички изсъхнали, дето се научи да ги дърпа и къса. Добре, ама те спряха да се появяват, обаче този паразитен навик няма край. Като се съсредоточи, или като се разстрои, или като седи/лежи просто, непрекъснато ръката му е там и чопли. Разкървява си устната, зъбите му стават в кръв, по едно време беше цъфнала една рана, като майска роза. Адски съм против заплахите, но когато си застрашава здравето прибягвам към заплахи (защото в неговия случай е строгопротивопоказно да си пуска кръв, да не говорим за микробите/бактериите, които си маже по устата). Като го видя да го прави му казвам, че ще му намажа ръката с чесън, да му люти (много мрази да му люти нещо) и веднага я маха. След малко пак чопли, бутам му я непрекъснато, говоря строго, обяснявам как ще се разболее ако продължава, ще го боцкат в болницата и тн...Сякаш разреди, но мина половин година. Имаше такъв паразитен жест да си побутва пишката докато се разхождаме, забрави го след няколко месеца, та се надявам и това да отшуми. Успех и на вас, разбирам те, защото това е много гадно, особено ако се опитваш да му втълпиш изобщо да не си пипа лицето (поне аз това целя).

# 547
  • shumen
Явно е от възрастта.Аз моето съм го замолила да си измие зъбите сега,а то не иска.Извадило е всички играчки тука и се прави,че не ме чува.
Мейбълин,и аз не обичам заплахи,но понякога се налага.

# 548
Чопленето на устната ме притеснява не само, че може да му остане навик за дълго време, а и главно от гледна точка на хигиената. Като го знам как "старателно" си мие ръцете, направо си го представям как пипа всичко и после чопли устата ooooh! Там няма и да му обърнат внимание вероятно...
А и като стана въпрос, днес се престраших и го изпратих вече Blush

# 549
  • shumen
Палитра,моето си лапа и ръцете на всичкото отгоре.Все повтарям не така,че ще се разболееш,ама кой ме чува.В детската не му обръщат внимание сигурно и все са му в устата ръцете сигурно.

# 550
  • София
Чопленето на устната ме притеснява не само, че може да му остане навик за дълго време, а и главно от гледна точка на хигиената.

Същото важи и за бъркането в носа.

# 551
  • Северозапада
Моето е от тези с бъркането в носа  ooooh! и си чопли кожичката около ноктите на палците на ръцете. За бъркането в носа, лекарите са забелязали, че по-често го добуват като навик деца с алергични ринити, защото те постоянно имат нещо, което да ги дразни в носа.
Аз не съм писла скоро, защото бяхме извън София и почти не съм пипала компютър/ телефон и т.н. Във вторник направихме контрола на кръвните, на 5-ти ден от започването на АБ, всички показатели бяха нормални, с изключение на утайката, която беше по-виска от първата. Мислех да "пазаря" лекарката да намали приема на АБ от 10 на 7 дни, но ............ Помолих майка ми да си вземе отпуск за тази седмица и в сряда хванахме пътя. Днес ще взема направление и утре ще идем пак на контрола. Не знам какво беше това чудо. Детето видимо през цялото време беше ок, освен първите дни със спазъма. От друга страна е странно да е било вирус, а да ме е подминал, от 2 години не се е случвало.

# 552
Бързо оздравяване на всички болнички  Hug

Аз се чудя дали другата седмица да я пускам на ДГ , от доста време не е ходила  ooooh!

# 553
Лиско, аз ще го пускам другата седмица вече...днес последно пазарих татко да го гледа. Страх, не страх...ще го пускам.
 Confused

# 554
  • София
Аз моите ги пуснах днес на Витоша. Confused

Общи условия

Активация на акаунт