Песен за огън и лед 23 - Never give the enemy his wish

• 45 317
  • 739
  •   1
Отговори
# 375
  • Варна
Не твърдя, че съм специалист, но доколкото знам е чесот явление, едно млада майка след смъртта на новородено да търси друго дете за което да се грижи за да запълни празнината....  а на Ашара й е предоставен Джон и след цяла година й го отнемат. не след ден, когато не го е заобичала като свое дете, не след седмица или месец, а след година, когато един вид си го е обичала като свое дете.....и изведнъж й го взимат подплатено с новината, че човекът го взима е убил брат й, след като веднъж я е изоставил.....нормалон е да настъпи психически срив. newsm78
Ашара не се е грижила година за Джон (ако). Може би няколко дни или седмици. Джон е новороден, когато го е кърмила Вила, а в ЗХ пристига на 3-4 месечна възраст.

# 376
  • Варна
Аз имам още по-усукана теория в случай, че Джон е на Нед и Ашара,  но е толкова невероятна, че не знам дали ще ви хареса...

# 377
Каквато и теория да ми предложите отсега отказвам да я приема Simple Smile

Ашара е била бременна много преди зачеването на Джон и Роб. Джон е роден горе-долу когато и Роб.
До сега Хексе показва колко много месеци са минали...
Нед не е виждал Ашара от турнира до след смъртта на брат и. А това е период от почти 2 години.
Няма как да е майка на Джон.

# 378
  • Варна
Ако Нед е човекът спал с Ашара в Харънхъл, защо нито той, нито тя правят постъпки да бъдат оженени. Едва ли е щяло да има пречки.

# 379
  • Варна
Нед е бил втори син, повереник без наследство, а Ашара е придворна дама със замък и много ухажори ...

# 380
  • Варна
Нед е бил втори син, повереник без наследство, а Ашара е придворна дама със замък и много ухажори ...
Ашара е била бременна, това би отблъснало доста от ухажорите й, не мислиш ли?
Толкова, че татко Дейн да им даде една крепост в Дорн да живеят с Нед. Иначе Ашара би останала стара мома или да я омъжат за някой домашен рицар. Не е ли по-добре да се ожени за сина на Рикард Старк, който е бащата на детето.
След бременността едва ли са очаквали да намерят изгодна партия.

И е нямала замък, имала е по-голям брат.

# 381
  • Варна
Ашара е била бременна, това би отблъснало доста от ухажорите й, не мислиш ли?
Толкова, че татко Дейн да им даде една крепост в Дорн да живеят с Нед. Иначе Ашара би останала стара мома или да я омъжат за някой домашен рицар. Не е ли по-добре да се ожени за сина на Рикард Старк, който е бащата на детето.
След бременността едва ли са очаквали да намерят изгодна партия.

И е нямала замък, имала е по-голям брат.
Не разбирам за кой момент говориш, за Харънхол или за по късно ... вероятно войната е пламнала преди да стане очевидно че е бременна. В Харънхол е танцувала с доста хора и избрала най- дървения. И e била млада още.
 За кой брат говориш, Артър не може да има замък!

# 382
  • Варна
Цитат на: Веско-Варна link=topic=903098.msg32559773#msg32559773 date-=1455620576
9 - 10 месеца
Не разбирам за кой момент говориш, за Харънхол или за по късно ... вероятно войната е пламнала преди да стане очевидно че е бременна. В Харънхол е танцувала с доста хора и избрала най- дървения. И e била млада още.
 За кой брат говориш, Артър не може да има замък!
За бащата на Нед Дейн, той е наследника на Звездопад, нямаме името му, но Ашара и Артур са му били брат и сестра. Имат и още една сестра, мисля че пак нещо с А беше. - ред. (Алирия)
В Харънхъл е танцувала и с двамата братя Старк, защо мислиш, че е избрала по-дървения? Wink
Преди няколко поста писах, че от Харънхъл до раждането на Ашара минават 9 - 10 месеца, в които Нeд не е бил сгоден.
Ашара да е разбрала че е бременна най-късно във втория месец, тогава дори Лияна не е била отвлечена.

# 383
  • Варна
Нед Дейн го помня бегло, казва ли че е наследник на Звездопад? Дейн имат и други крепости.
Те Старките са дървени по дефиниция.
Писала си че м/у Харънхол и отвличането на Лиана има 2 месеца, ако между двете бебета "Джон" има толкова малка разлика, тя е в рамките на закръглението.
Пример: Знамената на Севера са били свикани вече с гарван, трябвало е Нед само да ги поведе.
Бракът с Кат е бил предварително уговорен, нещо ви се върти, че се запознала с него и след седмица заминал на война... ще проверя.
На мен също по ми се вярва, че Джон е ОП ... но всяка теория трябва да се провери!

# 384
  • Варна
Нед Дейн го помня бегло, казва ли че е наследник на Звездопад? Дейн имат и други крепости.
Те Старките са дървени по дефиниция.
Писала си че м/у Харънхол и отвличането на Лиана има 2 месеца, ако между двете бебета "Джон" има толкова малка разлика, тя е в рамките на закръглението.
Пример: Знамената на Севера са били свикани вече с гарван, трябвало е Нед само да ги поведе.
Бракът с Кат е бил предварително уговорен, нещо ви се върти, че се запознала с него и след седмица заминал на война... ще проверя.
На мен също по ми се вярва, че Джон е ОП ... но всяка теория трябва да се провери!
Да, Нед Дейн дори казва, че е лорда на Звездопад, т.е. баща му е мъртъв вече.

Старките не са дървени по дефиниция. Брандън Старк пък още по-малко. Кат казва, че са много различни с Нед.
Бенджен и Лияна и те не са дървени. Мисля, че такъв е бил само Нед Старк.

В грешка си за бебетата, прочети ми пак поста, пиша, че от Турнира (когато Ашара забременява) до годежа с Кат минават 9-10 месеца, сватбата на Кат и Нед е още един-два месеца по-късно

# 385
 има теория че Ашара е спала с Регар и Денерис е нейно дете...Баристан забелязва  прилики между нея и Ашара, особено в очите а пък Ашара е танцувала с Регар.... Ашара е била придворна на Елия, пък и е дорнка като нея. Регар пък ще се окаже сваляч - Елия, Ашара, Лияна, сгодявали са го за Церсей и не личи да е имало нещо против.....

--------
една придворан дама не е чак толкова високо положение, колкото го представят - една от пет-шест кифли, които се суетят около принцесата, принцесата внимава някоя от тях да не спи с мъжа й, и да не я измести, те пък трябва винаги да са й подръка за да я развличат с музика, рецитали, коя бродира по-добре и т.н. Ако някоя все пак бъде уловена че преспива с краля или принца - моменталон изхвърча. дори да не я уловят - докъм пет-шест години сменят една придворна дама и ако е била много "благовъзпитана" и намират богат съпруг. мисля даже че имаше възраст над която не може да си придворна дама - 25 години или 28, нещо такова. Отделно - живееш само в двореца и никъде другаде, освен ако кралицата не отиде по някоя частна резиденция или на курорт - тогава отиваш с нея. сеемйствоот го изоставяш.

собствени земи нямаш те са за братята ти/брат ти.
наглед е престижно, но всъщност феодсалните сеньори  имат много повече власт от дворяните. Кралският двор има власт най-вече в Столицата, а извън него - не чак толкова.

# 386
 Естествено че такъв е бил само Нед Старк. Наричали са го Кроткия Вълк.
За Бриндън и Лияна, Нед казва, че лияна имала малко от вълчата кръв, а Бриндън още повееч и това рано ги вкарало в гроба.Аря прилича на Лияна, сигурнто щяла да носи оръжие ако поискала. ние знаем че Лияна се бие на турнир/Рицарят на Язовото дърво/

Бриндън е дивак и плейбой - минава жените като свредел, отива да вика Регар на личен двубой и окрещява замъка че иска смъртта му. ненормалон поведение.

# 387
  • Варна
Лияна не е носела меч, според Нед, Рикард не е разрешавал.
Освен това е участвала на турнир с пики, не с мечове (ако приемем, че тя е Рицарят на смеещото се дърво.)

# 388
 участвала е на турнир с пики. Обаче самията факт, че е боравела с оръжие, а Нед не е знаел е показателен....
инче според лейди Дъсти тя е била много дива, обичала да се надбягва и само Бриндън можел да я надбяга.
Подобни спомени има и Рууз болтън - въпреки че сина му бил добър бегач, Лияна, която е момиче и се предполааг да е по-бавна, го надбягвала...съзтезавала се с конете, била като някой кентавър....

# 389
  • Варна
Брандън. Яздела е, не се е надбягвала.

Общи условия

Активация на акаунт