Песен за огън и лед 23 - Never give the enemy his wish

• 45 300
  • 739
  •   1
Отговори
# 435
  • Варна
Ох бе, Джон, виж картите, преди да се хвърляш в такива теории. Отплават в страшна буря, заобикалят целия континент с лодка и отиват в Звездопад? И мацата гребала бременна два месеца?  Joy

# 436
  • Варна
Дайте да разграничим образите, говорим за различни хора.
Рибарската щерка:
1. Робърт не я е споменавал. Посочете цитат. (Стане ли въпрос за жени, крал Боб бърка и своите любовници, едва ли му е било важно да запомни каква точно е била жената, за него е "жена от простолюдието")
2. Няма как Нед да я е мъкнал из цял Вестерос бременна!!! Защо трябва да я мъкне из цял Вестерос? Достатъчно е да знае къде да я намери.
3. Кога е забременяла? Докато са плавали с баща й, докато са плували след корабокрушението или Нед е забравил, че има война да води и е останал при Борел няколко месеца за да разбере че ще става баща. Едва ли са имали тестове за бременност! Забременяла е докато са уговаряли цената за превоза до Бял пристан. Grinning После е било достатъчно да го намери и да му каже , че е забременяла.
4. Тая теория е само на Борел, който е алкохолизиран задник, умрял от скука на гъза на географията! По вероятно той да е направил дете на рибарката! Всъщност не е негова теория. Това е чул.
Цитат
Казват, че я оставили с торба сребро и копеле в корема. Джон Сняг го нарекла, на Арин. [/color]

Продавачката на риба е неуместна шега на Станис, която ще му простим, защото той си е сухар ... Не мога да повярвам, че Робърт би пил с него, камо ли да му издаде тайна за Нед?!?! Ха-ха . И аз. Само, че Джон не е тайна на Нед. Официално го е завел в ЗХ и го нарекъл синко пред целия Север. Но не е обяснявал коя е майката.

Вила:

Скрит текст:
"— Вила. Да. — Кралят се ухили. — Рядка мома ще да е била, щом е могла да накара лорд Едард Старк да забрави за честта си, макар и за час. Никога не си ми казвал как изглеждаше…
   Устата на Нед се присви от гняв.
— И няма да кажа. Стига вече, Робърт. В името на обичта, която твърдиш, че храниш към мен. Обезчестих и себе си, и Кейтлин пред очите и на богове, и на хора.
   — Та ти едва познаваше Кейтлин.
   — Бях я взел за жена. Носеше детето ми."
От този цитат става ясно, че детето на Вила е по-малко от Роб и няма как да е не рибарката...
Кое дете на Вила? newsm78
За Дойката малко по-късно....

# 437
 Всъщност защо Едард е Нед? нали не е Не - дард?

# 438
  • Варна
Веско те, не са плавали с баща й.... нещо не си дочел. плавали са само Нед и рибарката, в страшна буря. - Тръгнали са и с баща й, но той умира.
И по принцип е ясно че Джон е на Лияна но като отиват в Звездопад Нед и рибарката той я представя като негова майка. това е официалната версия.
и не я е мъкнал през половината Весторс, доплували са от дома на Гларуса с лодка до Звездопад....какво толкова за около месец я има-я няма. Дори рибарката наистина да е била бременна - във втория месец, спокойно е можела да гребе и да го насочва, чак около петия лесец проличава бременноста. Плавали са повече от година, като Нед е слизал два-три пъти за да участва в битки и да се ожени? Thinking

Дейн участват в конспирацията, ясно е че е нямало да издадат рибарката. Какво им пука на Дейн за някаква рибарка. newsm78

не бих нарекъл Борел пияница, по тази логика всеки втори лорд е пияница освен Нед и Станис.
просто човек, който обича да си услажда Борел е симпатяга, да. Я как искаше да сватоса щерка си за Давос. Grinning

# 439
  • Варна
Всъщност защо Едард е Нед? нали не е Не - дард?
Както Робърт е Боб, Едуард е Тед, а Уилям е Бил. Американска работа. Wink

# 440
 Робърт мога да възприема че е Боб, или Ричард - Дик. Едард обаче все си мисля, че съкратено би трябвало да е Ед, не Нед. за Едуард пък винаги съм мислил че галеното е Еди, а не Тед.

# 441
  • Варна
Робърт мога да възприема че е Боб, или Ричард - Дик. Едард обаче все си мисля, че съкратено би трябвало да е Ед, не Нед. за Едуард пък винаги съм мислил че галеното е Еди, а не Тед.
Е, не си мислел правилно.
Примерно:
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%95%D0%B4%D1%83%D0%B0%D1%80%D0% … D0%B5%D0%B4%D0%B8

# 442
 именно - сипмятага е. Можеше просто да клъцне гръкляна на Давос, пък той взе да го сватосва. в никакъв случай не е пияница, а хитряга, вика си, ами ако Станис все пак спечели? няма лошо да съм в добри отношения с неговата ръка! а ако загуби винаги мога да се погрижа за този тип, в ръцете ми ще е.
имам чувството че всички по този край -Мандърли, Борел, Фрей - са такива. Играят  за двама госдподари.

# 443
 егати кретенската история. А всъщност защо Бард не им "побългаряват" имената? щеше да е по-нормално. Марджи например за мен си е Марго. Корин го изписват Хурин и т.н.

# 444
  • Варна
Искам да кажа, че Рибарската щерка е фалшива следа за майка Джон!
Вила , която е официалната версия, е дойка от Дорн!
Майката е Лиана или Ашара!

# 445
  • Варна
Искам да кажа, че Рибарската щерка е фалшива следа за майка Джон!
Вила , която е официалната версия, е дойка от Дорн!
Майката е Лиана или Ашара!

Не може да е Ашара. Tired

# 446
 Margery -  във френския има име Маргарит, във испанския и бъллгарския Маргарита. накратко - Марго. за една/две букви тук ще се правим че не е същото име.

а Корин като видях как го изписват на английски щяк да падна, нито общо няма с Корин.ама съъъъъъвсем нищо. преводач сигурно е бил пиян като е превеждал.

# 447
  • Варна
Margery -  във френския има име Маргарит, във испанския и бъллгарския Маргарита. накратко - Марго. за една/две букви тук ще се правим че не е същото име.

а Корин като видях как го изписват на английски щяк да падна, нито общо няма с Корин.ама съъъъъъвсем нищо. преводач сигурно е бил пиян като е превеждал.
Margаery. Губи се в превода таргариенското ае, а говори много.
Марго ми звучи селски.

# 448
Значи ясно е че са две отделни жени- рибарката и дойката. Може и двете да се казват Вила.
Жената на Нед от простолюдието е Вила. Ама каква е била- дойка, рибарка, селянка, кой знае?
Може и Нед да се увлича в оправдания, той за това така хитро не иска да говори.
Ясно му е, че ако дрънка много ще го хванат, че не му се връзват историите.

На мен пък друго ми е интересно.
Нед отива в Звездопад. Носи им меча на мъртвия лорд (който уж е убил). И те толкова мило го посрещат, че даже и дойка му осигуряват.
Що така? Не им е чиста работата...

# 449
А Едрик Дейн даже го наричат Нед.
100% Дейн и Старк са от един отбор.

Общи условия

Активация на акаунт