Песен за огън и лед 23 - Never give the enemy his wish

• 45 143
  • 739
  •   1
Отговори
# 165
Напротив - досега не е нарушил пряко нито едан от тях. Заобикаля ги, но не ги е нарушил, а това е различно.

т.е. - тълкува ги и търси вратички. Например клетвата за врага на стража/Другите, а не диваците/. както и за жените, които очевидно са съпруги.
Само последното му решение бе пряко нарушение, но там Мелисандра го подведе, тя държеше той да се замеси, и от самото начало започна да му натяква за сестра му.
Съвсем другоятче ще бъде ако трябва да го короноват. Не е толкоз тъп, да се хване на тази въдица. Може да се навие да е регент на брат си /сестра си или шарийн, но никога няма да се обяви за Крал.

Да не забравяме часът на Вълка - правосъдието е раздадено от лорд Старк за един-единствен ден, след което той се отказал от длъжността Ръка.

# 166
  • Варна
Целта на Станис е ЖТ, не Севера. Иска да има стабилен Гарант, но васален лорд, не крал.
Северняците от своя страна няма отново да превият коляно пред южняк. Правили са го само веднъж - при Егон, заради драконите. Не че са имали някакъв избор.
Така че всъщност не виждам какво Станис ще спечели от Севера... или какво си мисли, че ще спечели.

# 167
  • Варна
Напротив - досега не е нарушил пряко нито едан от тях. Заобикаля ги, но не ги е нарушил, а това е различно.

Да , бе..
 Joy
Т'ва мъжете така ли се залъгвате..? ooooh!

1.Тръгна да дезертира от Стража (направо си дезертира), когато научи за баща си, затова заслужава смърт. Добре, че го прикриха.
2. Прави секс без предпазни средства с жена, т.е. напълно възможно е да стане баща - нещо, което се е заклел да не става.
3. Заклел се е да не взима страна, а помага на Станис със всякакви средства.

# 168
  • Варна
Е, за секса без предпазни средства, нали си говореха с Тормунд и той го успокои, че Игрит можело да си пие лунния чай, ако иска. Но за другите точки си права.

# 169
  • Варна
Е, за секса без предпазни средства, нали си говореха с Тормунд и той го успокои, че Игрит можело да си пие лунния чай, ако иска. Но за другите точки си права.

А ако Игрит не иска?  Mr. Green
П.П. То май не остана клетва ненарушена.. само дето не се е женил още. Whistling Това по повод:
Джон Сняг - е полагал клетва да не носи корона, а той държи на клетвите...

# 170
1  Хексе, хексе, хексе - хората не ги съдят по помислите,а по деянията. Един иманяр, може да е открил същкровищкето и с металотърсача, ако го пипне полицая той ще каже "аз ей сега щях да го предам в НИМ" и да се измъкне(. за да докажеш вина трябав да е взел парите и да е предал находката, т.е. да чакаш в засада и да го заловиш на местоперстъплениено. Същата работа и с Джон - Той трябва да дойде при Роб, да каже "записвам се в армията ти", да изскочи някой от стража и да каже "хванахме те" е едва тогава е доказано деянието. Иначе джон може във всеки момент да каже "аз тъкмо щях да размисля"
и 2 - Самият Лорд командир му каза че момчетата непрестанно отскачат до Къртичиното ако тръгне да ги беси за това, трябва да намали Стража наполовина. Нещо повече - личният му началник Корин му нареди да се внедри сред хората на Манс, каквото и да е цената. АКо трябва и секс със Манс щеше да прави, но трябваше да се внедни, това че Игрит му бе по сърце дойде бонус.
Цитат

# 171
  • Вестерос

А ако Игрит не иска?  Mr. Green
П.П. То май не остана клетва ненарушена.. само дето не се е женил още. Whistling Това по повод:
Джон Сняг - е полагал клетва да не носи корона, а той държи на клетвите...
уби един от братята си

П.П> Иманярът НЯМА да се измъкне  Peace Не коментирай неща, с които не си наясно

# 172
  • Варна
1  Хексе, хексе, хексе - хората не ги съдят по помислите,а по деянията.
Скрит текст:
Един иманяр, може да е открил същкровищкето и с металотърсача, ако го пипне полицая той ще каже "аз ей сега щях да го предам в НИМ" и да се измъкне(. за да докажеш вина трябав да е взел парите и да е предал находката, т.е. да чакаш в засада и да го заловиш на местоперстъплениено. Същата работа и с Джон - Той трябва да дойде при Роб, да каже "записвам се в армията ти", да изскочи някой от стража и да каже "хванахме те" е едва тогава е доказано деянието. Иначе джон може във всеки момент да каже "аз тъкмо щях да размисля"
и 2 - Самият Лорд командир му каза че момчетата непрестанно отскачат до Къртичиното ако тръгне да ги беси за това, трябва да намали Стража наполовина. Нещо повече - личният му началник Корин му нареди да се внедри сред хората на Манс, каквото и да е цената. АКо трябва и секс със Манс щеше да прави, но трябваше да се внедни, това че Игрит му бе по сърце дойде бонус.
Цитат

Въобще не го съдя, просто казвам, че не е човек, който държи на клетвите си., както ти твърдиш.

П.П. Интересно, когато в първата глава Нед екзекутира Гаред, на Гаред как не му хрумна да каже: "Аз тъкмо щях да размисля".. Joy

# 173
 най-смешното е, че ИГрит, почти го изнасили.  Още от първаат им среща тя се държеше страшно предизвикателно, защото според нейните традиции щом я е пленил и не я убива, значи я харесва. А според  самия джон сняг това беобикновено милосърдие, на каквото го учеше Нед - тя не можеше да им навреди с нищо към моменат -нямаше оръжие, не носеше рог, за да предупрреди другите и той реши, че е безсмослено да похабява човешки живот.

# 174
Джони,стига с тоя Станис.Въртиш,сучиш-все за Станис нагласяваш нещата.И аз го харесвам,и аз смятам,че след смъртта на Робърт той е законният крал,но какво от това.Ти направо го обожествяваш.
Станис ще победи Болтън,но е изчерпан вече като герой.Вероятно ще умре в битката или след това от раните си.
Северняците ще последват Джон или Рикон,и то като крале.
Мартин "уби" Джон,преди всичко за да го свободи от клетвите му - това  е моето мнение.

# 175
като се прибера довечера ще пиша - сега имам работа.

# 176
Малко оф топик да ви поразвеселя.
Видяхте ли пак как се базикат с чичо Мартин?
Какво прави докато го чакаме:
http://watchersonthewall.com/conan-obrien-pokes-fun-at-george-r- … regiment-in-skit/

# 177
  • Варна
Джон вярва в клетвата си към НС ... по свой си начин. Не мога да кажа, че я е нарушил непоправимо.

Само че, като го сложат на кладата и кажат "Неговият страж приключи". Нещата се променят...
И не му е нужен Станис, който да не забравяме беше казал, че ще се разправи с Роб когато му дойде реда!
Той Станис май само на ЖБ е нужен ... и на нашия Джони!;)
Санса виждам да командва Севера, след като тя или Джон го превземе. А Джон като ОП може и до ЖТ да стигне ...заедно с леля си...

# 178
И аз не мисля,че е нарушил кой знае в каква степен клетвите.
Братята му от години посещават "Къртичино".Игрит му се натискаше и той в началото доста се опъваше,но взеха да го гледат още по-подозрително.
Корин Полуръка му заповяда да играе определена роля и да го убие,ако трябва.
Обезглави Джанос Слинт за неподчинение.Действията му бяха и политически - ако се беше огънал да го пощади,щяха да продължават да го възприемат като пале.
Сериозно нарушаване на клетвите  е бягството му,за да се присъедини към Роб.Не знам колко хора биха издържали на негово място,но затова пък са приятелите,за да му помогнат.
Помагаше на Станис,но не с особена охота.Ако беше класически клетвопрестъпник,щеше да се съгласи да бъде узаконен и да се ожени за красивата Вал.
За мен реално неспазване на клетвите е решението му да тръгне към Зимен хребет.И аз да съм на негово място,и аз бих го направила.

# 179
Има ли вече официална информация кога ще излезе книгата или сериала?

Общи условия

Активация на акаунт